Ennakko: Kansallisen Liigan runkosarja puolessa välissä

”Mutta Helsinkihän on tuolla päin, eikö?” Marko, ”Junnu” ja keltavihreät matkaavat lauantaina HPS:n vieraaksi.

Ilves matkustaa lauantaina Pakilan ja Paloheinän rajamaastoon, Helsingin Palloseuran vieraaksi.

Kansallisen Liigan sarjataulukon perättäisillä sijoilla kuusi ja seitsemän olevat joukkueet iskevät yhteen uudelleennimetyllä stadionilla Helsingissä lauantaina kello 16.

 

HPS

Edellisen täyden pistepottinsa Vihreät jääkärit nappasivat 6. toukokuuta, kun ONS kaatui Helsingissä maalein 5-2. Tuon ottelun jälkeisistä neljästä matista helsinkiläisten plakkariin on tarttunut ainoastaan yksi piste, joten vihreäpaidat varmasti metsästävät ahnaasti tamperelaisia päänahkoja lauantain iltapäivässä.

Viime kauden joukkueiden kohtaamiset päättyivät runsasmaalisiin kotivoittoihin. HPS piti toukokuun lopulla pisteet kotonaan tyrmäävällä 5-0 voitolla. Ilves pääsi makselemaan kalavelkoja elokuun lopun Ratinan Superpäivässä, kun keltavihreät voittivat melkein 900 katsojan edessä maalein 4-0.

Tällä liigakaudella HPS on voittanut kaksi peliä ja pelannut kahdesti tasan. Tappioita on kertynyt neljä. Maaleja joukkue on tehnyt 12 ja päästänyt 14. Ilveksen vastaavat lukemat ovat 7 ja 12. Ilves on kerännyt 11 pistettä, lauantain kotijoukkueen pistesarakkeen näyttäessä kahdeksaa.

Kansallisen Liigan toukokuun Kuukauden kentälliseenkin ehdolla oleva hyökkääjä Elli-Noora Kainulainen on iskenyt kahdeksaan otteluun viisi maalia. Ilveksen Saana Tuomala on ehdolla samassa kentällisäänestyksessä Kuukauden keskikenttäpelaajaksi. Käypäs äänestämässä Saana ja Elli-Noora Kuukauden kentälliseen!

Kainulaista on säestänyt kolmella maalilla keskikenttäpelaaja Aada Nurmi, Jutta Angeria on puolestaan jakanut peräti kolme maalisyöttöä, ollen syöttöpörssin neljäntenä. Helmi Vapolalta löytyy kaksi maalisyöttöä ja hänkin mahtuu vielä liigan syöttöpörssin top kymppiin, sijalle yhdeksän.

 

Lotan liverrykset

Kansallisen Liigan runkosarjan puolenvälin ennakkoon pääsi kommenttinsa antamaan edellisviikonloppuna valmistujaisiaan viettänyt pelaaja. KuPS-kotiottelun ennakossa oli kommentit myös valmistujaisiaan juhlineelta Laura Ojalalta ja tämän kertaiseen ennakkoon jatkettiin hyväksi havaitulla linjalla.

Kommentit antoi valmistunut Lotta Lähteenmäki, joka ei valitettavasti ole vielä tällä kaudella päässyt liigapeleissä esiintymään.

Onnittelut valmistumisesta! Oliko kivat juhlat viikonloppuna?

”Kiitos, juhlat meni oikein hyvin!”

Missä vaiheessa kuntoutuksesi menee, milloin voidaan odottaa, että nähdään sinut pelikentillä?

”Polven kuntoutus on nyt ikävästi venynyt, mutta tavoite on edelleen tän kauden puolelle päästä kentälle. Kova työ jatkuu.”

Miltäs joukkueen peli on näyttänyt katsomosta ja Ruudusta käsin?

”On ollut kiva seurata joukkueen pelejä, mutta tietenkin siinä tulee ikävä kentälle, mikä taas motivoi omaa kuntouttamista. Oon nähnyt joukkueen pelissä paljon asioita, joissa ollaan menty hyvin eteenpäin, mutta kehitettävääkin vielä näkyy.”

Sinulta jäi viime kauden HPS-vierasreissu välistä, mutta pelasit Ratinan kotipelissä. Millainen kotijoukkue Ilvestä odottaa lauantaina?

”HPS on tehokas ja yllättävä, jolle ei pallollisena saada antaa yhtään tilaa omalla puoliskolla. Pitää pystyä puolustamaan tiiviisti ja varautua vastahyökkäyksiin. Tulee tasainen peli, mutta meidän hiotulla hyökkäyspelillä ja hyvällä viimeistelyllä viedään pisteet kotiin.”

 

Lippuja HPS:n kotiotteluun myydään Tiketin sivuilla, lippujen hinnat ovat 10/6 euroa. Ovet JYA Housing Areenalle aukeavat tuntia ennen ottelun alkua, kello 15.

Helsingin vierasottelun voi katsoa Ruutu+:n linjojen kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4347805.

Seuraava karvaturrien kotipeli on edessä ensi viikon lauantaina. Kaupissa kello 19 alkava ottelu PK-35 Vantaata vastaan on samalla Tulevaisuuden tähdet -kutsuottelu!