Raportti: Ilves jäi maaleitta Klubin vieraana

HJK jätti keltavihreät nollille Helsingissä, iskien itse kolme. Kuva toukokuun kotiottelusta. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen taistelu pääsystä ylempään jatkosarjaan sai kovan kolauksen lauantaina, kun se ei pystynyt nappaamaan HJK:lta pistettäkään. Vahvasti pelannut kotijoukkue pystyi pitämään Ilveksen hyökkääjät poissa maalinteosta, rankaisten itse keltavihreitä omista paikoistaan.

HJK – Ilves 3-0 (2-0)

Avausjakso

Ottelu oli kapteeni Johanna ”Junnu” Salmijärven sadas pääsarjatason ottelu. Lokakuussa 2011 debyyttinsä liigatasolla tehnyt Junnu on tälläkin kaudella kuulunut joukkueen luottopelaajiin. Hän on neljää minuuttia vaille pelannut kaikki minuutit tämän kauden Kansallisessa liigassa. Maalinteossa Junnu ei ole vielä onnistunut, mutta hänen vahvuutensa onkin aivan muualla. Isot onnittelut Junnulle!

HJK aloitti ottelun vahvasti kaasu pohjassa. Kotijoukkueen kova prässi ylhäältä esti Ilveksen omat hyökkäyksiin lähdöt ja riistojen kautta Klubille siunaantui vaarallisia maalipaikkoja useita. Roosa Karppinen maalillaan pääsi esittelemään torjuntataitojaan useampaan kertaan ja Ilveksen onneksi useat HJK:n laukaukset viuhuivat ohi tai yli maalin.

Keltavihreiden omat hyökkäykset olivat nopeita vastahyökkäyksiä, joista paremmalla onnella olisi voinut onnistumisiakin syntyä. Paras maalintekotilanne syntyi Junnun syöttäessä Sofia Määtän juoksuun oikealla laidalla, josta Sofian syöttö puolestaan löysi Lotta Lähteenmäen. Laukaus kuitenkin jäi hiukan voimattomaksi eikä yllättänyt Klubin maalilla torjunutta ex-Ilves Annika Laihasta.

Puolen tunnin pelin jälkeen HJK onnistui avausmaalin tekemään omasta vastahyökkäyksestään. Heinäkuussa joukkueeseen liittynyt saksalaispelaaja Leonie Pankratz onnistui ohittamaan vain puolittain palloon osuneen Roosan ja vei emännät johtoon.

Toisen osumansa helsinkiläiset tekivätkin pilkulta. Ensin Sofia Määttä oli kaadettu röyhkeän boxiin ajonsa jälkeen toisessa päädyssä ilman tuomiota, mutta kun Sofia Laine joutui kaatamaan Pankratzin omassa boxissa, osoitti päätuomari Lotta Vuorio palloa pilkulle.

Vaikka Roosa aavistikin oikein rankkarispesialisti Maaria Rothin laukauksen suunnan, ei hänen sormensa aivan yltäneet tarkasti tolpan juureen lauottuun palloon.

Toinen jakso

Ilves saapui tauolta erittäin määrätietoisena ja pääsikin hallitsemaan palloa jakson alussa. Lähimmäksi kavennusosumaa pääsi Heta Olmala, jonka laukaus kimposi kuitenkin tolpasta takaisin kentälle. Silja Tuominen pääsi vielä jatkotilanteesta laukomaan, mutta hänen laukauksensa leijaili yli maalin.

HJK puolestaan osoitti oman tehokkuutensa, kun Roosa Tuominen pääsi Ilves-puolustuksen keskeltä laukomaan kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon. Tuominen kuuluu rankkarista osuneen Rothin kanssa siihen usean klubilaisen joukkoon, jotka ovat joko Ilveksen kasvatteja tai uransa aikana paljon keltavihreää asua päällään kantaneet.

Ilves sai vielä ajoittain luotua vaarallisiakin paikkoja, mutta tänään ei maalinteossa kuitenkaan onnistuttu. Hyviä tilanteita siunaantui varsinkin sekä Sofia Määtälle että Hetan tilalle vaihdetulle Aino Rasiselle. Myöskään kotijoukkue ei enää onnistunut lisämaaleja tekemään, joten lopputulokseksi jäi näin ollen 3–0.

Runkosarjan päätösottelu KuPS:ia vastaan pelataan Kaupissa lauantaina 28.elokuuta kello 17. Ilveksellä on voitolla mahdollisuus nousta kuudenneksi ohi Hongan, mikäli espoolaiset eivät puolestaan pysty nipistämään pistettäkään vieraillessaan Maarianhaminassa.

Ottelussa juhlitaan myös jalkapallon naisten pääsarjatason 50-vuotisjuhlia. Ilves toivottaakin kaikki sydämellisesti tervetulleiksi sekä kannustamaan Ilves ylempään jatkosarjaan että juhlistamaan naisjalkapalloilun merkkitapahtumaa!

Maalintekijät:

31’ 1-0 Pankratz Leonie

44’ 2-0 Roth Maaria (rp.)

50’ 3-0 Tuominen Roosa

Varoitukset:

76’ Laurikainen Laura (Ilves)