Ennakko: Päättäväisenä lauantaina Helsinkiin – Ilves haluaa palata voittokantaan

Laura Laurikainen avaa peliä lauantaina Kaupin sijasta Helsingissä. Kuva: Joope Erkkilä.

Keltavihreiden pääsy ylempään jatkosarjaan vaatii vähintään yhtä voittoa kahdesta jäljellä olevasta ottelusta. Lauantaina joukkue matkustaa pääkaupunkiin kohtaamaan HJK:n.

Ilveksen neljän ottelun voittoputki katkesi viikonloppuna harmittavalla kotitappiolla PK-35 Vantaalle. Samalla vantaalaiset nousivat kaksi pistettä Ilveksen edelle ja nappasivat haltuunsa kuudennen sijan sarjataulukossa. Ilves kuitenkin mielii päästä ylempään jatkosarjaan kuuden parhaan joukkoon, joten voittoa keltavihreät lähtevät Helsingistä hakemaan.

Viikonlopun kotitappiossa Ilves ei oikein saanut parastaan näytettyä missään vaiheessa. Avausjakso oli vaisu eikä toisen jakson parantunut peliesityskään riittänyt kuromaan vierasjohtoa enää kiinni. Päävalmentaja Anssi Ylinen oli pettynyt tulokseen, mutta myönsi joukkueen olleen jo pitkään kovilla niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Tälle viikolle joukkue sai yhden ylimääräisen lepopäivän, joten Ilves-pelaajat ovat takuulla terävämmässä kunnossa kohdatessaan sarjassa neljäntenä olevan HJK:n. Joukkue uhkuu voitontahtoa ja halu päästä ylempään jatkosarjaan on todella kova. Vaikka vastustaja lauantaina onkin haastava, omaa Ilves kaikki edellytykset täyden pistepotin nappaamiseen.

Kaupissa Ilves teki kaksi kaunista maalia. Aino Rasinen sekä Lotta Lähteenmäki osoittivat, että heille ei kannata jättää tilaa laukoa. Terävyyttä sekä röyhkeyttä hyökkäyksessä tarvitaankin ja tietenkin rautaista puolustusta.

HJK:lta katkesi myös voittoputki lauantaina, kun se jäi Maarianhaminassa 1-1 tasapeliin Åland Unitedin kanssa. Heillä oli kahden voiton mittainen putki takanaan, joita ennen joukkue olikin hävinnyt kolme perättäistä ottelua.

Klubin maalintekijänä saarella oli Maaria Roth, jolle osuma oli kauden kolmas. Joukkueen paras maalintekijä on tällä kaudella ollut Ria Karjalainen kuudella osumallaan. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten loukkaantumisesta toipunut ex-Ilves Roosa Tuominen ottelussa esiintyy.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen toukokuun lopulla Kaupissa vei HJK nimiinsä lukemin 1-3. Ilveksen maalin laukoi tuolloin Silja Tuominen ja Klubilta onnistuivat Karjalainen sekä Nea Lehtola ja Vilma Hakala. HJK on ollut Ilvekselle hankala vastustaja muutoinkin, sillä edellisestä 10 kohtaamisesta on Ilves ainoastaan kerran poistunut voittajana.

Ilveksen osalta pelataan jo perjantaina mielenkiintoinen ottelu, jossa kohtaavat sarjassa viidentenä ja kuudentena olevat Honka sekä PK-35 Vantaa. Molemmat ovat kaksi pistettä edellä, joten tasapeli olisi Ilveksen kannalta se huonoin vaihtoehto.

Alkusarjan päätösottelu pelataan Kaupissa lauantaina 28. elokuuta sarjakärki KuPS:ia vastaan. Ottelu on samalla jalkapallon naisten pääsarjatason 50-vuotisjuhlaottelu. Toivottavasti Ilvestä saapuu kannustamaan kesän ennätysyleisö!

HJK-ottelussa keltavihreitä voi puolestaan kannustaa Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/stream/3885260.