Raportti: Ilves hyvästeli myrskyisen Kaupin voitolla

Joukkue kiitti ottelun jälkeen viimeisen kerran Kauppi 3:n yleisöä, kylmää säätä ja viimaa uhmaten. Joukkue: Joope Erkkilä.

Ensi kaudeksi uudelle upealle Tammelan stadionille siirtyvä Ilves pelasi lauantaina viimeisen ottelunsa Kaupissa. Kunnon syysmyrskyssä pelatussa ottelussa Ilves oli vieraitaan maalin verran parempi, kun maalitykki Anna Olmala ratkaisi ottelun kauden yhdeksännellä täysosumallaan.

Ilves – PK-35 1-0 (0-0)

Ilveksen penkillä nähtiin ensimmäistä kertaa maalivahti Viivi Mäki-Kamppi. Seinäjoen Mimmiliigan kasvatti on pelannut tällä kaudella seitsemän Ykkösen ottelua. Edustuksen maalivahti Nelli Hautamäki pelasi aiemmin samana päivänä Kaupissa Ilves/2:n maalilla, kun kakkosjoukkue varmisti Ykkösen sarjapaikan. 3-0 kotivoitossa Pallo-Iirojen verkkoon maalasivat kahdesti Tessa Perttula ja jo kauden 18. maalinsa iskenyt Elli Näsman.

Pallokerho-35 ottelussa ei ollut Ilvekselle varsinaista kilpailullista panosta, mutta joukkueen oma tavoite oli ottaa pisteet jokaisesta Haastajasarjan ottelusta. PK-35 puolestaan tarvitsi pisteitä repiäkseen eroa TPS:ään kilpajuoksussa karsijan paikan välttämiseksi.

Kauden viimeinen kotiottelu pelattiin melko haastavissa olosuhteissa. Vesisade ei niinkään haitannut, mutta erittäin kova tuuli asetti pelaajille haasteita. Peli näytti jo päättyvän maalittomaan pistejakoon, mutta kapteeni Anna Olmalan halu ratkaista peli, toi lopulta kotijoukkueelle täyden pistepotin.

 

Ensimmäinen jakso

PK-35 otti pelin hallinnan alussa itselleen, mutta Ilves oli siihen varautunut eikä antanut vieraiden yllättää itseään. Mitään vaarallista tilannetta ei PK-35 saanut aikaiseksi, sillä Ilveksen puolustus pelasi erittäin tiiviisti pitäen vieraat poissa maalintekopaikoilta. Roosa Karppinen maalilla hoiteli kylmän (hehheh..) viileästi maalille asti saapuneet pallot.

Ilves pääsi alun puolustamisen jälkeen paremmin peliin mukaan ja sai aikaiseksi muutamiakin hyviä hyökkäyksiä. Maalinteossa ei kumpikaan joukkue onnistunut, joten tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

 

Toinen jakso

Tauolla ei tällä kertaa vaihtoja suoritettu, myrskytuuleen lähdettiin samalla koostumuksella hakemaan ratkaisua. Molemmat joukkueet puolustivat kuitenkin erittäin tiiviisti eikä maalipaikoilla päässyt kumpikaan varsinaisesti juhlimaan.

Ilves aloitti vaihtoruletin reilun tunnin pelin jälkeen triplavaihdolla. Saana Tuomala, Nella Kettunen sekä Pipsa Saarilahti korvasivat kovasti töitä tehneet Laura Ojalan, Sofia Määtän ja Moona Laineen. Vaihdot toivat lisää virtaa hyökkäyspelaamiseen ja painopiste siirtyi vieraiden kenttäpuoliskolle.

Seitsemisen minuuttia ennen päätösvihellystä Ilveksellä oli sivurajaheitto hyökkäysalueella. Pienen pallottelun jälkeen Inari Salo ja Nella toimittivat pallon Annalle, joka reilusta 25 metristä tykitti pallon aivan takaylänurkkaan. Uskomattoman upealle vedolle ei vieraiden Tanja Kotoaro maalillaan voinut mitään.

Tämän jälkeen ei enää lisäosumia nähty, joten Ilves päätti taipaleensa Kauppi 3:lla voitokkaasti ja hienosti vielä Roosan kauden toisella nollapelillä.

PK-35 selvisi tappiosta huolimatta vähällä, sillä TPS oli hävinnyt oman ottelunsa aiemmin Oulussa. Ennen päätöskierrosta PK-35 on pisteen edellä turkulaisia. Ilves on omalta osaltaan ratkaisevassa roolissa karsintaan joutumisessa, sillä kauden viimeisessä ottelussa Ilves vierailee juurikin Turussa TPS:n vieraana.

 

Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Anssi Ylinen antoi joukkueelle luvan painua koppiin lähes heti pelin päätyttyä ja loppupalaverikin siirrettiin suosiolla maanantaille. Voitto kauden viimeisestä kotiottelusta kuitenkin lämmitti kokenutta koutsia.

  • Ihan tasainen ottelu. Molemmille joukkueille oli haasteena totta kai keli. En muista itse tuollaista, että tuomarikin sanoo, että pelataan ilman kulmalippuja, kun ne tulee koko ajan kentälle ja keskeyttää pelin. Ei ole kyllä tullut tuollaista keliä vastaan.
  • Ekalla jaksolla oli tasaista peliä ja parannettiin sitten toiselle. Saatiin hieno maalikin Annalta. Ei oltu missään vaiheessa pulassa. 
  • PK-35:llä oli kova panos ja meidänkin pelaajat ymmärsi hienosti, että kyseessä on kuitenkin liigapeli. Ei näkynyt mitään huonoa valmistautumista peliin tai muuta sellaista.
  • Tehtiin vain kolme vaihtoa, vaikka penkillä olikin kuusi pelaajaa, oli vähän toipilasta ja muuta. Viikon päästä Tepsiä vastaan ollaan jälleen iskussa. Kauden päätöksessä nähdään taas tuttuja pelaajia, kun nyt osa oli kakkosjoukkueen mukana aiemmin lauantaina. Onnittelut sarjapaikan varmistamisesta kakkosjoukkueelle!

 

Ilves – PK-35 1-0 (0-0)

Kansallinen Liiga, Kauppi 3, Tampere, 7.10.2023, yleisöä: 358

Maalit:

83’ Olmala Anna 1-0

Ilveksen kokoonpano:

4 Salo Inari

5 Olmala Anna ©

15 Sarlin Matilda

16 Viinikka Tuuli

19 Määttä Sofia 67’ -> 10 Saarilahti Pipsa

20 Laine Moona 67’ -> 7 Kettunen Nella

23 Ojala Laura 67’ -> 9 Tuomala Saana

27 Perkaus Helmi

32 Karppinen Roosa (mv.)

35 Heikkilä Armi

88 Laine Sofia

Vaihtopelaajat:

14 Rasinen Aino

28 Bohui Patricia

30 Mäki-Kamppi Viivi (mv.)