Ennakko: Kauden viimeinen kotiottelu – tervetuloa Kauppiin

Löytääko Molten tiensä PK-35:n maaliin Sofia Määtän toimesta lauantaina? Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves hyvästelee kolme viimeisintä kautta kotikenttänä toimineen Kauppi 3:n lauantaina, lämpimästi tervetuloa jättämään heipat!

Edustusjoukkue siirtyy kaudeksi 2024 pelaamaan Tammelan uudelle stadionille. Tulevana talvena valmistuvaan Tammelan stadikkaan voi tutustua hieman ILVESTV:n kautta, jonne ilmestyi tällä viikolla uuden stadionin esittelyvideo.

Kansallisen Liigan sarjapaikan sekä Haastajasarjan voiton viime viikonloppuna varmistaneen Ilveksen ja PK-35:n välinen ottelu pistetään liikkeelle Kaupissa lauantaina kello 19:00.

 

Pallokerho-35

PK-35:n ja TPS:n erottaa tällä hetkellä Haastajasarjan taulukossa yksi ainoa piste, punamustien eduksi. Helsinkiläisten maaliero on kaksi maalia parempi kuin turkulaisten.

Jos PK-35 voittaa Ilveksen ja TPS on hävinnyt aiemmin samana päivänä Oulussa, varmistaa PK-35 sarjapaikkansa ja sysää turkulaiset liigakarsintaan. Jos TPS taas voittaa ONS:n kello 16:00 alkavan ottelussa, sysää se paineet helsinkiläisten niskaan. Taistelu sarjapaikasta käy siis kiivaana.

Punamustat saapuvat Kauppiin kahden voitottoman ottelun putkessa. Edellisellä kierroksella PK-35 ja TPS pelasivat molempien kannalta tärkeän ottelun Turussa. Kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin ja siirsi ryhmien kohtalon viimeiselle kahdelle kierrokselle. Tuo tulos varmisti samalla Ilveksen Haastajasarjan ykkössijan.

Pallokerho emännöi Ilvestä ainoastaan kaksi kierrosta takaperin, kun tupsukorvat hakivat Pihlajamäestä 1-3 vierasvoiton. Ilveksen maaleista vastasivat Sofia Määttä, Tuuli Viinikka ja Inari Salo. Helsinkiläisten kavennuksen loppuhetkillä iski Pia Tavi.

Päivän hauskana faktana nostettakoon, että PK-35 on tällä kaudella vastustajana niin Ilveksen kauden ensimmäisessä kuin viimeisessäkin kotiottelussa. Noin viisi ja puoli kuukautta sitten varsin aurinkoisena lauantaina Kaupissa jaettiin pisteet maalein 1-1. Tuuli vei Ilveksen johtoon, Hertta Laurinkoski tasoitti puntit kymmenen minuuttia ennen loppua.

PK-35 saa Haastajasarjan päätöskierroksella Helsingissä vastaansa ONS:n, Ilves matkustaa Turkuun.

 

Määtän mietteet

Sofia Määttä oli edellisellä kierroksella Oulussa oivalla pelipäällä, ainoastaan Heinäpään jalkapallohallin maalipuut estivät nuoren raumalaisen maalinteon. Sofia on kolmella maalillaan joukkueen sisäisen maalipörssin jaetulla nelossijalla ja hamuaa lisää maaleja päätöskierroksien aikana.

Laitahyökkääjä sai valtavan suuren kunnian antaa kommenttinsa kauden viimeisen kotipelin otteluennakkoon!

Juhlistitteko menneenä viikonloppuna Tampere-Oulu välillä voittoa, sarjapaikan varmistumista ja Haastajasarjan voittoa?

”Ei oikeastaan juhlittu, mutta syötiin peliin jälkeen pitsat ja nautittiin toistemme seurasta.”

Helpottiko kun molemmat tavoitteet varmistui jo kaksi kerrosta ennen loppua?

”Olihan se helpottavaa, kun sarjapaikka varmistui jo, niin nyt voi nauttia viimeisistä peleistä ilman painetta.”

Maalasit vieraskentällä PK-35:n verkkoon. Miten 1-3 lukemiin päättynyt vieraspeli muuten meni?

”Pelistä on jäänyt mieleen, että onnistuimme joukkueena hyvin pallonhallinnassa ja kokonaisuudessaan peli oli vahva suoritus meiltä.”

Millaisia tavoitteita olet lyönyt itsellesi kauden kahteen viimeiseen otteluun?

”Tavoitteena on pelata kauden omaa parasta peliä ja olisi mukavaa tehdä vielä maalikin.”

Terveisiä kauden viimeiseen kotiotteluun saapuville katsojille?

”Toivottavasti mahdollisimman moni löytää katsomoon vielä viimeisen kerran tällä kaudella ja kannustaa meidät voittoon!”

 

Ilves – PK-35 alkaa Kauppi 3:lla kello 19, lipunmyynti avautuu tuntia aiemmin ja liput kustantavat tutut 7/5 euroa. Kahvio ja anniskelualue palvelevat eri tarpeita, molemmat löytyvät pääkatsomon välittömästä läheisyydestä.

Ottelun tauolla kentän puolella palkitaan Ilves Futis-Liigan tyttöjen sarjojen sekä naisten harrastesarjan mitalistit, eli luvassa on myös puoliaikashow.

Tervetuloa kaikki Ilves-juniorit, Tulevaisuuden tähdet -ohjelman joukkueet ja muut kannustamaan Ilves voittoon kauden viimeisessä kotiottelussa sekä nappaamaan viimeiset yhteiskuvat ja nimmarit edustuksen pelaajilta!

Pitkän matkan fanit voivat kannustaa Ilvestä (tai miksei Pallokerhoakin!) Ruudun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4405169. Lähetys alkaa Kaupista kymmenisen minuuttia ennen matsin alkua.

 

Kaupissa lauantaina tulessa myös kakkosjoukkueet

Ennen edustusjoukkueen kauden viimeistä kotiottelua, Kauppi 3:lla voi nauttia parin muunkin keltavihreän ryhmän edesottamuksista.

Naisten Ykkönen

Ilves/2 pelaa naisten Ykkösessä kauden viimeisen kotiottelunsa kahdeksan tuntia aiemmin, kello 11. Vastaan Kauppiin saapuu Pallo-Iirot, joka on kuuden joukkueen alemmassa jatkosarjassa neljä pistettä keltavihreiden yläpuolella.

Raumalaisten sarjapaikka on jo varma, Ilves/2 puolestaan varmistaa voitolla paikkansa kaudeksi 2024, mutta tasapeli tai jopa tappio voi varmistaa asian, riippuen KuPS Akatemian ottelun lopputuloksesta. Kuopiolaiset vierailevat lauantaina alempaa jatkosarjaan johtavan EBK:n luona.

Ykkösen kotiotteluun on vapaa pääsy ja kahvio palvelee katsojia!

Alempaa jatkosarjaa Ykkösessä on jäljellä kaksi ottelua, päätöskierroksella Ilves/2 matkaa FC Lahden vieraaksi 14. lokakuuta.

 

Miesten Kakkonen

Kolme tuntia naisten Ykkösen ottelun alkamisesta, Kaupissa pelataan miesten Kakkosen päätöskierrosta. Ilves/2 isännöi Atlantis FC:tä alkaen kello 14.

Ilves/2 varmisti sarjapaikkansa kolmanneksi viimeisellä kierroksella, voittamalla HJS:n. Keltapaidat voivat näin ollen pelata vapautuneesti, vastustaja Atlantis FC on puolestaan tällä hetkellä B-lohkon viidennellä sijalla, joka oikeuttaa taisteluun paikoista ensi kauden Ykköseen. Päätöskierrokselle lähdettäessä, Ilveksen paikalliskilpailija TamU on Atlantista pisteen perässä ja GrIFK kolmen.

Miesten Kakkosen kauden viimeistä kotiottelua pääsee seuraamaan kymmenellä tai viidellä eurolla.

Tervetuloa nauttimaan keltavihreästä futiksesta Kaupin urheilupuistoon!