Ennakko: Kausi 2023 päätökseen Turussa – Veritas Stadion toimii päätöksen näyttämönä

Nella Kettunen pinkoi Tepsiä vastaan tähän tyyliin syyskuun alkupuolella. Nella antoi kommentit kauden päätösennakkoon! Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen Kansallisen Liigan kausi 2023 tulee päätökseen lauantaina Suomen Turussa. TPS emännöi Haastajasarjan päätöskierroksen ottelua poikkeuksellisesti Veritas Stadionilla, alkaen kello 15.

Myös TPS:n kausi voi tulla päätökseen viikonloppuna, riippuen miten mieluisa lopputulos Ilvestä vastaan on mustavalkoisesta näkökulmasta, sekä siitä mitä samaan aikaan Helsingin Pihlajamäessä pelattavassa eräässä toisessa päätöskierroksen kamppailussa käy.

 

TPS

TPS:llä riittää ottelussa panosta ihan kunnolla. Joukkue on pisteen perässä PK-35:een nähden. Lisäksi turkulaisten maaliero on kolme maalia huonompi helsinkiläisten vastaavaan verrattuna. Näistä lähtökohdista katsoen, TPS lähtee satavarmasti hakemaan päätöskierrokselta täyttä pistepottia, toivoen samalla, että otteitaan piristänyt ONS niistää pallokerholaisten nenän maamme pääkaupungissa.

Ilveksen ja Tepsin väliset kauden ottelut ovat olleet äärimmäisen tiukkoja. Kauden ensimmäisen kohtaamisen tupsukorvat veivät nimiinsä Pipsa Saarilahden maalilla 1-0, mutta kaksi seuraavaa ottelua ovat päättyneet pistejakoon ja vieläpä molemmat 2-2 lukemin.

Haastajasarjan toisessa ottelussa, syyskuun 9. päivänä Ilves karkasi kahden maalin kotijohtoon, Tuuli Viinikan ja Anna Olmalan maaleilla. TPS nousi ensin peliin mukaan 39. minuutilla Heidi Leppämäen osumalla ja lopulta tasoihin 67. peliminuutilla. Tasoituksen iski Laura Linnala.

Ilves-tasapelin jälkeen turkulaiset ovat hävinneet kahdesti ONS:lle ja pelanneet kerran maalittoman tasapelin pahinta kilpailijaa, Pallokerho-35:tä vastaan. Myös Haastajasarjan ensimmäisen kierroksen ottelu turkulaisten ja helsinkiläisten välillä päätyi lukemiin 0-0, eli nyt puhutaan todella tasaväkisistä ryhmistä.

Täysi pistepotti on kartellut turkulaisia jo tovin. Päätöskierrokselle lähdettäessä TPS seilaa peräti seitsemän voitottoman ottelun putkessa, edellinen kolmen pisteen matsi tuli elokuun 12. päivä, vierasottelussa FC Honkaa vastaan.

TPS:n kauden paras maalintekijä on heinäkuussa keltavihreitäkin rokottanut Nelly Lehtilä, joka on iskenyt neljä täysosumaa. Kolmessa maalissa on aiemmin mainittu Linnala.

 

Nellan napautukset

Lauantain vastustajan Tepsinkin riveistä tuttu Nella Kettunen joutui antamaan kommentit kauden päätösottelun ennakkoa varten. Niin laidalla kuin keskemmälläkin kenttää tällä kaudella viihtynyt Nella kertoi menneen kauden parhaista muistoista ja pääsi pyydättäessä ehkä myös suolaamaan jotkut joukkuekaverit…

Oliko miten kylmä kauden viimeisessä kotiottelussa?

”Oli kyllä todella kylmä, en muista milloin viimeksi olisin tuollaisissa olosuhteissa pelannut.”

Olette menneet Haastajasarjassa lähes voitosta voittoon, mutta TPS haki pisteen Kaupista. Millä eväin tai asein Tepsi kaatuu Turussa?

”Tepsiä vastaan korostuu kova kaksinkamppailupelaaminen. Lisäksi jos saadaan pelissä pallonhallinta meille ja ollaan tehokkaita maalinteossa, niin meillä on hyvät avaimet voittoon.”

Sinulta on vielä tämän kauden maalitili avaamatta liigassa. Jätitkö maalit päätöskierrokselle?

”Mikäs sen parempaa, kuin tehdä maali edellistä seuraa vastaan vielä kotikaupungissa.”

Päätätte kauden sinulle varsin tutussa Turussa. Pääsetkö näyttämään joukkueelle kaupunkia pelin jälkeen?

”Lähdemme koko joukkueena pelistä vielä Tampereelle illaksi viettämään kauden päätössaunailtaa.”

Mikä on ehdottomasti menneen kauden paras muisto?

”Yllättävästi Oulun reissut ovat olleet kivoja. Reissussa sattuu aina kaiken näköistä, ja Suomen Cupin pelissä onnistuin myös maalinteossa.”

Saat näin loppuun kehua ja suolata ihan täysillä: kenellä on ollut tällä kaudella parhaimmat ja kenellä taas väsyneimmät jutut?

”Meidän kopissa väsyneet ja hyvät jutut kuuluvat vähän samaan kategoriaan, sanoisin että Roosa ja Tuuli ovat kärkijoukkoa näissä molemmissa.”

 

Kansallisen Liigan päätöskierroksen ottelu pelataan Turun hienolla Veritas Stadionilla. Lippuja otteluun saa hintaan 10/5 euroa, alle 12-vuotiaat katsojat pääsevät ilmaiseksi peliin. Lipunmyynti tapahtuu paikan päällä Veritas Stadionilla Olympiakatsomon takana, Kupittaan kenttien puoleisessa päädyssä.

Jos koet matkan Turkuun aivan ylitsepääsemättömäksi tehtäväksi, niin keltavihreitä voi kannattaa myös Ruutu+ lähetyksen välittämänä: https://www.ruutu.fi/stream/4396759.

Tsemppiä kauden päätökseen, keltavihreät!