Raportti: Ilves ei pystynyt kaatamaan sarjakärkeä

Sofia Laine pohjoissavolaisten puristuksessa. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa, sillä KuPS haki täyden pistepotin aurinkoiselta Kaupin kentältä. Tosin Hongan voittaessa lauantaina oman ottelunsa ei edes voitto olisi riittänyt nostamaan keltavihreitä viivan yläpuolelle.

Ilves – KuPS 0-4 (0-2) 

Avausjakso 

Ennen ottelua palkittiin Johanna Salmijärvi, jonka edellinen ottelu oli hänen sadas pääsarjatason ottelunsa. Paljon onnea hienoa saavutuksesta vielä kerran ”Junnu”!

KuPS aloitti ottelun vahvasti, pitäen palloa hallussaan ja luoden hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia. Ilveksen puolustus kesti hyvin ensimmäisen vartin verran, mutta sen jälkeen pallo meni harmittavasti omasta pelaajasta maaliin. Maali tosin merkittiin vieraiden Gentjana Rochin nimiin, joka palloa maalille keskittikin.

Ilves sai ajoittain omia hyökkäyksiään luotua, mutta turhan usein ne päättyivät huonoihin syöttöihin tai liian koviin kosketuksiin ja pallon karkaamisiin. Sekä Heta Olmala että Silja Tuominen molemmat väläyttelivät vaarallisuuttaan, mutta tulosta ei kuitenkaan saatu synnytettyä.

Hiukan ennen ensimmäisen jakson loppumista iskivät vieraat toistamiseen, kun Lavdije Begolli haki vapaan paikan Ilveksen puolustuksen välistä ja ohjasi pallon ohi Roosa Karppisen. Roosalla oli tätä ennen ollut useita loistotorjuntoja, mutta tälle maalille hänkään ei voinut mitään.

Toinen jakso

Ilves aloitti toisen jakson huomattavasti ensimmäistä paremmin ja pääsi useammin hyökkäämäänkin. Lähimmäksi maalia pääsi Laura Laurikainen, joka pääsi kulman jälkitilanteesta puskemaan, mutta pallo meni hiuksen hienosti yli kuopiolaisten maalin.

KuPS jatkoi vaarallisia hyökkäyksiään ja varsinkin kaksikko Rochi – Begolli aiheuttivat harmaita hiuksia Ilves-puolustajille. Tunnin pelin kohdalla vieraat onnistuvat tekemään kolmannen maalinsa, kun Rochi chippasi pallon yli vastaan tulleen Roosan ja vie KuPS:n kolmen maalin johtoon.

Vielä kertaalleen pääsivät kuopiolaiset juhlimaan maalintekoa, kun he onnistuivat keskiviivan tuntumassa katkaisemaan Ilveksen hyökkäyksen ja vastahyökkäyksestä laukomaan pallon maaliin. Tämän osuman laukoi Begolli, joten KuPS:lle kaksi kahden maalin tekijää lauantaiseen iltaan.

Vaikka ottelu olikin jo ratkennut, ei Ilves kuitenkaan lopettanut maalinteon yrittämistä. Kuparista ei kuitenkaan joukkue onnistunut muutamasta hyvästäkään paikasta huolimatta rikkomaan. Hetalla oli loistava paikka maalin tekemiseen oman röyhkeän nousunsa jälkeen, mutta hänenkin laukauksensa viuhui yli maalin. Myös vaparimaali oli lähellä syntyä, kun Siljan vasemmalta boksiin keskittämään pallon pääsi Laura jälleen päineen väliin, mutta tuloksetta.

Kentällä nähtiin myös yksi uusi pelaaja, kun kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä kentälle juossut Laura Ilona Ojala pääsi tekemään debyyttinsä. Tämä Ilveksen oma kasvatti on pelannut alkukauden sekä Ilves/2:n että B-tyttöjen joukkueessa edukseen ja pääsi nyt tutustumaan myös Kansallisen Liigan tasoon.

Ottelussa juhlittiin myös jalkapallon naisten pääsarjatason 50-vuotisjuhlia. Puoli vuosisataa on siis Suomessa rakennettu yhdenvertaista jalkapallomaailmaa ja varsinkin viime vuosina on kehitys ollut näkyvää.

Alkusarja on nyt päättynyt ja Ilves jatkaa pelaamista alemmassa loppusarjassa, yhdessä PK-35:n, HPS:n sekä JyPK:n kanssa. Tilanne on sikäli kutkuttava, sillä vaikka JyPK on lähes varmasti suora putoaja, niin karsijan paikan kohtalo on täysin auki. Ilves ja PK-35 ovat ainoastaan kolme pistettä edellä HPS:ää, joten jännitettävää riittää varmasti viimeiselle kierrokselle asti.

Loppusarjojen otteluohjelmat julkaistaan maanantai-iltana, joten seuraavasta ottelusta päästään ilmoittamaan vasta silloin.

Ilves – KuPS 0-4 (0-2), Kauppi 3

Yleisöä: 209 

Ilveksen kokoonpano: 

8 Tuominen Silja  

9 Tuomala Saana 

10 Saarilahti Pipsa 

16 Vesaniemi Eini  

21 Salmijärvi Johanna (kapt.)  

22 Olmala Heta -> 77’ 13 Purhonen Pessia 

26 Laurikainen Laura 

32 Karppinen Roosa (mv)

35 Heikkilä Armi -> 82’ 11 Lähteenmäki Lotta 

42 Hämäläinen Noora -> 82’ 28 Ojala Laura Ilona 

88 Laine Sofia -> 82’ 31 Frondelius Mikaela 

Vaihtopelaajat: 

41 Helminen Loviisa (mv) 

Maalintekijät: 

16’ 0-1 Rochi Gentjana 

39’ 0-2 Begolli Lavdije 

61’ 0-3 Rochi Gentjana 

73’ 0-4 Begolli Lavdije 

Varoitukset: 

21’ Laurikainen Laura (Ilves)

79’ Ruuskanen Nanne (KuPS)

90+ 3’ Lemettinen Elisa (KuPS)