Kansallisen Liigan loppusarjojen alustavat ohjelmat julkaistu – ensimmäinen kotipeli on 18. syyskuuta

Keltavihreiden kotipelit pelataan 18. ja 25. syyskuuta sekä 9. lokakuuta. Kuva: Joope Erkkilä.

50 vuotta täyttävän naisten pääsarjan otteluohjelma loppukaudelle 2021 on julkaistu. Ylempi ja alempi loppusarja käynnistyvät lauantaina 4. syyskuuta ja kausi päättyy lauantaina 9. lokakuuta.

18 kierroksen runkosarjan jälkeen sarjaa johtaa Kuopion Palloseura, joka on neljä pistettä edellä Tikkurilan Palloseuraa ja 10 pistettä edellä kolmannella sijalla olevaa Åland Unitedia. Ilves aloittaa alemman loppusarjan tasapisteissä PK-35:n kanssa.

Ylemmässä loppusarjassa kukin kuudesta joukkueesta kohtaa toisensa kerran. Alemmassa loppusarjassa puolestaan kukin neljästä joukkueesta kohtaa toisensa kahdesti. Kauden päätteeksi Suomen mestari ansaitsee paikan euro-otteluihin kaudelle 2022.

Sarjan viimeinen putoaa suoraan Ykköseen ja toiseksi viimeinen karsii paikasta Kansallisessa Liigassa Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa. Karsintaottelut järjestetään 17. ja 23. lokakuuta.

Kansallinen Liiga on juhlavuonnaan tavoittanut entistä enemmän yleisöä

”Koronaviruksen mukanaan tuomat rajoitukset ovat asettaneet sekä seuraorganisaatiomme, pelaajamme että yleisön koville, ja olenkin iloinen, että haasteista huolimatta pääsemme suunnitellusti käynnistämään loppusarjat.

Juhlavuottaan viettävä naisten pääsarja saa arvoisensa huipennuksen, kun parhaat joukkueet kohtaavat toisensa vielä kertaalleen ja taistelu mestaruudesta huipentuu”, sanoo Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Vaikka katsomoissa yleisön paikallaoloa on säädelty pitkin kauden, lähetyksiä on Ruutu+-palvelun kautta seurattu enemmän kuin koskaan.

”Kansallinen Liiga on tärkeä palanen Ruudun poikkeuksellisen kovaa kotimaista jalkapallopakettia. Juhlavuotenaan se on saavuttanut lähes +10% nousun Ruudun katselussa ja loppukausi mestaruustaisteluineen lupaa hienoa syksyä”, kertoo Nelonen Median Urheilutuotantojen päällikkö Tuomas Saarela.

Ilveksen ottelut:

HPS – Ilves lauantaina 4. syyskuuta kello 17:00

PK-35 – Ilves perjantaina 10. syyskuuta kello 18:00

Ilves – HPS lauantaina 25. syyskuuta kello 18:30

Ilves – JyPK keskiviikkona 29. syyskuuta kello 18:30

JyPK – Ilves keskiviikkona 6. lokakuuta kello 19:00

Ilves – PK-35 lauantaina 9. lokakuuta kello 17:00

Kotiottelu JyPK:iä vastaan siirtyi alkuperäiseltä päivämäärältä, lauantailta 18. syyskuuta kello 16, keskiviikkoon 29. syyskuuta kello 18:30.