50-vuotisjuhlaottelun ennakko: Alkusarjan päätösottelussa on isot panokset

Roosa Karppinen on torjunut Ilveksen maalilla kaikissa kauden 17. ottelussa. Kuva: Joope Erkkilä.

Kansallisen Liigan alkusarjan viimeinen kierros pelataan tulevana viikonloppuna. Ilves kohtaa Kaupissa sarjaa johtavan KuPS:n. Mieliäkseen ylempään jatkosarjaan on keltavihreiden napattava täysi pistepotti mestarisuosikeilta.

Ilves ei pystynyt nappaamaan pistettäkään kovakuntoiselta HJK:lta viime lauantaina Bolt Areenalla. Tämä tarkoittaa jatkon kannalta sitä, että Ilveksen on voitettava KuPS päästäkseen ylempään jatkosarjaa. Eikä sekään vielä riitä, ellei FC Honka häviä omaa otteluaan Maarianhaminassa.

Viime viikolla Ilveksellä oli vaikeuksia päästä Klubin kovan prässin alta omiin hyökkäyksiinsä. Nyt on pitkälti odotettavissa yhtä kovaa prässäämistä, kun sarjan kärkijoukkue saapuu vierailulle.

HJK onnistui omassa viimeistelyssään melkoisen tehokkaasti maaleja iskemään, joten puolustuspelaamisen on parannuttava huomattavasti. KuPS:lla on riveissään Kansallisen Liigan ylivoimaisesti kovin maalintekijä, makedonialainen Gentjana Rochi. Hän on onnistunut maalinteossa peräti 19 kertaa 17 liigaottelun aikana.

Ilveksen omat vastahyökkäykset olivat Helsingissäkin vaarallisia, mutta edes onni ei ollut hyökkäyksissä myötä. Ilvekseltäkin löytyy maalintekoon pystyviä hyökkääjiä useitakin, mutta viimeistelyn terävyys on ollut viime aikoina hiukan hukassa. Ilveksen paras maalintekijä Silja Tuominen on kuitenkin iskenyt hienot 10 osumaa.

Lauantaina mitataan Ilveksen kyky pelata omien rajojen ylärajoilla. Joukkue on osoittanut pystyvänsä haastamaan kenet tahansa ja parhaalla pelillään sekä ehjällä 90-minuuttisella se pystyy KuPS:nkin kaatamaan.

Kauden aikaisemman kohtaamisen kesäkuun alussa kuopiolaiset voittivat kotonaan maalein 2-0. Edellisen kerran Ilves on onnistunut KuPS:n voittamaan elokuussa 2019, joten nyt on jo korkea aika ottaakin täydet pisteet.

Ottelussa juhlistetaan samalla suomalaisen jalkapallon naisten pääsarjan 50-vuotista taivalta. Palloliitto on omilla toimillaan saanut hienosti kasvatettua naisjalkapallon arvostusta Suomessa ja meillä Ilveksessähän samaa työtä on ansiokkaasti tehty jo pitkään!

Ottelu alkaa lauantaina kello 17 ja pelataan tuttuun tapaan Kaupin hienolla tekonurmikentällä numero 3. Ilves toivoo yleisöä saapumaan paikalle runsain mitoin kannustamaan Ilves voittoon!

Jos peli kuitenkin kaikesta huolimatta jää syystä tai toisesta väliin, voi sen katsella myös Ruudusta: https://www.ruutu.fi/stream/3888530.