Raportti: Ilveksen pisteputki jatkui Maarianhaminassa – tasapeli hallitsevan mestarin kanssa

Kaisa Juvonen urakoi saarella täydet minuutit. Kuva Honka-kotiottelusta. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen pisteputki sai jatkoa, kun joukkue pelasi 2-2 tasapelin hallitsevan tuplamestarin, Åland Unitedin kanssa. Todella pirteästi ottelun aloittanut Ilves oli pitkään kiinni täydessäkin pistepotissa, mutta vahva emäntäjoukkue onnistui taistelemaan tasatuloksen.

Åland United – Ilves 2-2 (1-2)

Avausjakso

Ilves oli matkannut Ahvenanmaalle erittäin nälkäisenä sekä voitontahtoisena. Joukkue on tauon jälkeen saanut pelisysteeminsä hiottua hyvään malliin ja sitä kautta myös pelaajien itseluottamus on palannut omalle tasolleen.

Ennakkoluulottomasti pelannut Ilves siirtyikin johtoon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Pipsa Saarilahti riisti pallon hyvän prässin seurauksena ja vapautti huimaan vireeseen päässeen Lotta Lähteenmäen etenemään kohti emäntien maalia. Lotan painava laukaus painui upeasti takanurkkaan, eikä amerikkalaismaalivahti Christina Dineson pystynyt itseään venyttämään pallon eteen. Ottelu oli vasta Lotan kolmas ja maali toinen tällä kaudella.

Saarelaisten hyökkäykset tuntuivat pysähtyvän tiukkaan Ilves-puolustukseen joka kerta, mutta tasoituksen kotijoukkue onnistui hiukan ennen taukovihellystä tekemään. Kulmapotkun jälkitilanteesta ÅU:lle tuomittiin melko kevyin perustein rangaistuspotku, jonka Sarah Mary Troccoli onnistui laukomaan ohi Roosa Karppisen.

Ilves kuitenkin esitti vaarallisuutensa välittömästi ja kaatoi kylmää vettä emäntien niskaan vielä ennen jakson päättymistä. Tällä kertaa maalin laukoi Silja Tuominen, jonka kauden viides maali syntyi Lähteenmäen hienon esityön jälkeen. Tauolle mentiin keltavihreiden hienossa vierasjohdossa.

Toinen jakso

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli sisuuntuneen ja Ilves ehkä rupesi varmistelemaan liian aikaisin. Saarelaisten tasoitusmaali nähtiin tunnin pelin kohdalla, kun nostama tsippi yllätti Karppisen ja laskeutui aivan ylärimaa hipoen takakulmaan.

Kotijoukkue pystyi luomaan painetta keltavihreään päätyyn koko ajan, mutta Ilves-pelaajat taistelivat sinnikkäästi ja saivat pidettyä kotijoukkueen vaaralliset hyökkääjät poissa maalinteosta. Tällä kertaa eivät edes vaihdot tuoneet kaivattua lisävoimaa hyökkäykseen, mutta auttoivat luonnollisesti puolustustaistelussa merkittävästi.

Pääsarjadebyytin pääsi tekemään puolustaja Joanna Simola, joka korvasi maalintekijä Lähteenmäen. Kauden ensimmäiset minuutit sai alleen myös Heta Olmala, joka on kuntoutunut pelikuntoon pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Olmalle tilaa kentällä teki Aino Rasinen.

Ilveksellä on nyt kolmen ottelun mittainen pisteputki päällä, jota on seuraavan kerran mahdollista kasvattaa ensi lauantaina Tikkurilassa TiPS:n vieraana.

Ilveksen päävalmentaja Anssi Ylinen oli lopulta pisteeseen ihan tyytyväinen, vaikka harmittelikin kevyesti tuomittua pilkkua.

”Kyllä me voimme tyytyväisiä olla pisteeseen. Eka jakso pelattiin ihan ok, puolustimme hyvin ja saimme maalinkin jälleen tilanteenvaihdosta. Vaikka Åland pitikin enemmän palloa hallussaan, niin pystyimme hallitsemaan peliä puolustamalla hyvin, teimme juuri niin kuin olimme suunnitelleetkin. Pilkku ei mielestäni ollut viheltämisen arvoinen, mutta minkäs teet.

Ylinen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen toisella jaksolla, mutta toki kiitteli todella hyvästä taistelusta lopun vaikeilla hetkillä.

”Toisella jaksolla olimme jostain syystä liian varovaisia. Vetäydyimme liian alas ja olimme melko arkoja lähtemään ylöspäin. Joka tapauksessa kiitos pelaajille, jotka sitkeästi jaksoivat taistella loppuun asti eivätkä yksinkertaisesti suostuneet häviämään.”

Tulevan viikon harjoittelun painopiste selvisi nimenomaan tämän toisen jakson seurauksena. 

”Uskallus pallonhallintaan, sitä meidän tulee kehittää ja uskon sen myös toteutuvankin. Ensi viikolla jatketaan harjoittelua, välillä kahtenakin päivänä viikossa. Toki kuormitusta täytyy vielä tarkistella.

Seuraavaksi Ilveksellä on vastassa kolmantena tällä hetkellä sarjataulukossa majaileva TiPS, joka vielä ehtii kohdata HJK:n. Lauantaina 17. heinäkuuta kello 16 alkavaa ottelua on jälleen mahdollisuus seurata Ruutu-palvelun kautta. Kaupissa pelataan vasta kahden viikon päästä, jolloin vastassa on PK-35.

Åland United – Ilves 2-2 (1-2), Wiklöf Holding Arena, Ahvenanmaa 

Ilveksen kokoonpano: 

8 Tuominen Silja -> 73’ 18 Simonen Anna-Stina 

9 Tuomala Saana 

10 Saarilahti Pipsa -> 61’ 88 Laine Sofia 

11 Lähteenmäki Lotta -> 90’ 3 Simola Joanna  

14 Rasinen Aino -> 73’ 22 Olmala Heta 

16 Vesaniemi Eini  

21 Salmijärvi Johanna (kapt.)

32 Karppinen Roosa (mv)

35 Heikkilä Armi  

40 Juvonen Kaisa  

42 Hämäläinen Noora -> 73’ 13 Purhonen Pessia 

 

Vaihtopelaajat: 

19 Määttä Sofia 

41 Helminen Loviisa (mv) 

 

Maalintekijät: 

11’ 0-1 Lähteenmäki Lotta 

43’ 1-1 Troccoli Sarah Mary (rp) 

45’ 1-2 Tuominen Silja 

60’ 2-2 Hagström Monica 

 

Varoitukset: 

57’ Troccoli Sarah Mary