Ennakko: Ilves matkaa seuraavaksi pistejahtiin Ahvenanmaalle

Heittääkö Silja Tuominen läpyjä maalin kunniaksi saarella? Kuva: Joope Erkkilä.

Hyvään vireeseen päässyt Ilves pääsee seuraavaksi testaamaan hallitsevan mestarin tämänhetkisen kunnon. Joukkue lähtee matkaan ennakkoluulottomasti tavoitteenaan napata pisteet kotiin tuotavaksi.

Tauon jälkeen Ilves pelasi kotonaan kahdesti ja molemmista otteluista jäi pistepussiin täytettä. Viime tiistaina kaatui JyPK 2-1 ja lauantaina FC Hongan kanssa ottelu päättyi tasatulokseen 1-1.

Nyt on puolestaan vuorossa kaksi vierasottelua, joista ensimmäinen on tulevana lauantaina. Vastustajana on hallitseva Suomen mestari Åland United, joka on sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena.

Saarelaiset palasivat kuukauden mittaiselta kesätauolta voittamalla lauantaina kotonaan PK-35 Vantaan lukemin 3-1. ÅU:n maalintekijöinä olivat tuolloin Cassandra Korhonen kahdesti sekä Dana Leskinen kertaalleen. He ovatkin olleet joukkueensa parhaimmat maalintekijät kuluvalla kaudella, Korhosella on jo kasassa yhdeksän ja osumaa ja Leskiselläkin viisi.

Ilves oli erittäin lähellä napata viime viikolla täydet pisteet, mutta epäonni viimeistelyssä jätti joukkueen tasapeliin Honkaa vastaan. Tiivistynyt puolustuspelaaminen on auttanut myös hyökkäyspelin toimivuudessa, vielä kun saadaan viimeistelyä hiottua pykälän terävämmäksi.

JyPK-voitossa maalinteossa onnistuivat kauden neljännen osumansa laukonut Silja Tuominen sekä ensimmäisessä pääsarjaottelussaan heti maalin iskenyt Lotta Lähteenmäki. Tasapelipisteen puolestaan varmisti Sofia Määttä upealla vasemman jalan kaukolaukauksellaan.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen Kaupissa saarelaiset veivät lukemin 0-3. Viime kauden kaksi kohtaamista puolestaan päättyivät molemmat vierasvoittoihin, joten ainakin Ilves haluaa tuota putkea jatkaa.

Kapteeni Johanna ”Junnu” Salmijärvi on erittäin tyytyväinen joukkueen nykyiseen pelitapaan.

”Valmentajavaihdoksen jälkeen hiukan asiat muuttuivat ja pelitapaa jonkin verran yksinkertaistettiin. Se on auttanut siihen, että jokainen pelaaja on ollut paremmin samalla sivulla muiden kanssa. Ainakin nyt näissä kahdessa pelissä se on toiminut hyvin ja olemme pystyneet puolustamaan tiiviisti. Se on myös näkynyt tuloksissa.

Päävalmentaja Anssi Ylinen on päässyt jo tuomaan hiukan jotain uuttakin, minkä toivotaan näkyvän lauantain ottelussa. Joukkue on paiskinut töitä todella paljon, kesähelteistä huolimatta.

”Olemme käyneet läpi näitä kahta ottelua ja tutkineet dataa tarkkaan. Kyllä sieltä löytyy paljon hyvää. Kovempi vastustaja on meille hyvä haaste tässä kohtaa. Nyt olemme ottaneet mukaan muutaman uuden asian, varsinkin avaamispelaamiseen liittyen. Joukkue on valmistautunut harjoittelemalla melko kovaa, myös määrällisesti.”

Hallitseva mestari ÅU oli Kaupissa numerollisesti selkeästi parempi, mutta tulos ei kuitenkaan koko totuutta kerro. Ilves lähtee saarelle voitontahtoisena, kapteenin luottaessa joukkueeseensa.

”Hyvillä fiiliksillä olemme lähdössä. Viime viikko osoitti, että pystymme hyvää jalkapalloa pelaamaan. Edellisessä kohtaamisessamme meillä oli todella heikko alku, mikä antoi ÅU:lle etumatkaa, mutta itse pelissä olimme muuten ihan hyvin mukana. Kyllä ihan tosissamme lähdemme heitä haastamaan.

Ylinen sanoi jo Honka-ottelun jälkeen, ettei noin pitkää matkaa kannata ilman pisteitä tehdä. Valmentajan mukaan joukkue on valmis taistelemaan täydestä pistepotista.

”Kakkosjoukkueelle ei ole nyt peliä, joten lähdetään täydellä 18 pelaajan rosterilla liikkeelle. Terveystilannekin joukkueessa on hyvä. Kyllä kotijoukkueen on parastaan esitettävä, mikäli aikovat pisteitä pitää itsellään, sillä me olemme valmiita taistelemaan voitosta.

Ahvenanmaan ottelun jälkeen Ilves pelaa vielä Tikkurilassa TiPS:iä vastaan ensi viikon lauantaina ja seuraava kotiottelu on vasta kahden viikon päästä lauantaina 24. heinäkuuta. Tuolloin Kaupissa kello 15 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi PK-35.

Åland United -kamppailun puolestaan näkee tutusti Ruutu+:n kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3861213.