Ennakko: Ilveksen vieraspelit jatkuvat lauantaina Tikkurilassa

Pitääkö varakapteeni Saana Tuomala ja muut keltavihreät TiPS:n vaaralliset hyökkääjät poissa maalipaikoilta lauantaina? Kuva: Joope Erkkilä.

Kolmen ottelun pisteputkessa oleva Ilves kohtaa sarjakakkosen TiPS:n Vantaan Tikkurilassa lauantaina. Ennakkoluulottomasti pistejahtiin matkustavan Ilveksen riveissä paiskitaan helteistä huolimatta töitä urakalla ennen viikonlopun ottelua.

Viime lauantaina Ilves pelasi 2-2 tasapelin Maarianhaminassa vahvaa Åland Unitedia vastaan ja venytti pisteputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi. Vastus ei ainakaan heikkene seuraavassakaan ottelussa, sillä vahvasti koko kauden pelannut TiPS emännöi keltavihreitä Tikkurilan kotikentällään lauantaina.

Vantaalaiset ovat puolestaan voittaneet peräti viisi viimeistä otteluaan, joten kotijoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Lauantaina TiPS voitti HJK:n vieraskentällä lukemin 1-2 Jenna Topran sekä Tia Hälisen maaleilla. 

Kotijoukkueella on varsinkin hyökkäyskalusto todella laadukasta, sillä maalintekijäpörssin top-kymmenen joukossa on peräti kolme TiPS:n pelaajaa, Roosa Ariyo yhdeksällä, Hälinen seitsemällä ja Elli-Noora Kainulainen kuudella osumallaan. 

Ilves piti saarelaisia pinteessä eikä kolmen pisteen nappaaminenkaan kaukana ollut. Maalinteossa Maarianhaminassa onnistuivat sekä Lotta Lähteenmäki että Silja Tuominen, jolle osuma oli jo kauden viides.

Ilves muokkasi pelitapaansa hiukan yksinkertaisemmaksi tauolla ja se on tuonut pelaamiseen parannusta kaikille osa-alueille. Puolustuspelaaminen on tiivistynyt huomattavasti, mutta samalla tilanteenvaihdot sekä hyökkäyspeli muutoinkin on saanut luovuutta sekä uskallusta entistä enemmän.

TiPS on ollut Ilvekselle hankala vastustaja viime kaudet, sillä edellisen kerran voiton Ilves on pystynyt vantaalaisista nappaamaan kaudella 2018. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kaupissa TiPS oli osumin 0-4 keltavihreitä emäntiään parempi.

Päävalmentaja Anssi Ylinen myöntää kotijoukkueen olevan ennakkosuosikki, mutta uskoo samalla oman joukkueensa täyteen mahdollisuuteen jatkaa pisteputkeaan.

”Viime viikolla kohdattiin sarjakolmonen ja nyt vastassa on sarjakakkonen eli kovat vastustajat jatkuvat. Varmaan nähdään vähän samantapainen ottelu mitä saarellakin, vastustaja on lähtökohtaisesti hiukan meitä vahvempi. Mutta kuten olemme nyt osoittaneet, niin meillä on täydet saumat pisteitä ihan joka ottelusta. 

Harjoitteluun Anssi ei ole tällä viikolla kauheasti uutta tuonut, vaan joukkue on lähinnä keskittynyt vahvistamaan nykyistä pelitapaansa. Hän antaa ison kiitoksen pelaajien motivaatiolle, sillä helpolla he eivät ole todellakaan päässeet.

”Ei oikein mitään kauhean uutta ole nyt harjoiteltu, tietysti jotain pientä taktista säätöä on vastustajan vaihtuessa tehty. Todella kovaa olemme harjoitelleet ja varsinkin pelaajat ovat olleet todella kovilla jo ilmankin puolesta. Todella sitoutuneesti ovat kuitenkin hommia paiskineet eikä valituksia ole kuulunut, vaikkei aina ole ollutkaan niin helppoa.”

Ilveksen taisteluilme ei ole otteluiden loppupuolillakaan laskenut, sillä joka pelissä on vaihdoista saatu tuoreita ja ennen kaikkea toimivia jalkoja kentälle.

”Meidän yksi vahvuuksistamme on ollut lisäenergian löytyminen vaihtojen kautta. Maarianhaminan pelissä ehkä en itse ollut aivan riittävän hereillä, sillä sieltä olisi ehkä ollut saatavilla enemmänkin. Mutta vaikeahan näitä on ennalta täysin aavistaa.

Samalla kun Ilves on yksinkertaistanut omaa peliään, on Anssi koittanut löytää jatkuvuutta kokoonpanoon sekä pelipaikkoihin.

”Terveystilanne on todella hyvä, ketään ei ole varsinaisesti telakalla. Kaikki pelaajat ovat näillä näkymin käytettävissä lauantaina.  Olen tietoisesti pyrkinyt pitämään aloituksen samana, jotta saadaan sellainen toimiva runko siihen.”

Kamppailun Tikkurilasta voi katsoa Ruudun kautta täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3865631.

Seuraava ottelu pelataankin Kaupissa lauantaina 24. heinäkuuta. Tuolloin kello 15 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi PK-35.