Raportti: Ilveksen oli tyytyminen tasapeliin Honkaa vastaan

Pipsa Saarilahti taisteli keskikentällä. Välillä varoituksenkin arvoisesti. Kuva: Joope Erkkilä.

Toista perättäistä voittoaan metsästänyt Ilves joutui helteisellä Kaupin kentällä tyytymään tasapellin FC Honkaa vastaan. Peliään parantaneen Ilveksen ainoan maalin laukoi Sofia Määttä.

Ilves – FC Honka 1–1 (0–1) 

Avausjakso

FC Honka hieman yllätti Ilveksen lähtemällä otteluun erilaisella ryhmityksellä, mihin joukkue oli varautunut. Tämä sekoitti varsinkin Ilveksen puolustuspelaamista ottelun alkuminuuteilla ja antoi pelin hallinnan espoolaisille. Tämän seurauksena Ilveksen puolustukselle sattui harmittava virhe ja Hongan Aino Vuorinen pääsi iskemään vieraat johtoon.

Ilves muutti omaa pelisysteemiään ja alkoi yhä enemmän saamaan pelin juonesta kiinni. Jakson loppupuoliskolla Ilves olikin jo hallitsevampi joukkue, mutta lisämaaleja ei jaksolla enää nähty.

Toinen jakso

Toiselle jaksolle Ilves vaihtoi kentälle Sofian Määtän hyvin taistelleen, mutta varoituksen ottaneen Pipsa Saarilahden tilalle. Ilves sai pidettyä hallinnan itsellään, mutta myös Honka sai luotua omia hyökkäyksiään. Ne Ilveksen puolustus pystyi kuitenkin hyvin eliminoimaan.

Tunnin pelin jälkeen Ilves vaihtoi kolme pelaajaa kerralla tuodakseen tuoreita jalkoja kentälle. Kentälle juoksivat ”Nannu” Simonen, Noora Hämäläinen ja Sofia Laine, Aino Rasisen, Eini Vesaniemen sekä Silja Tuomisen päästessä huilaamaan.

Vaikka espoolaisetkin tekivät vaihtoja, tuntui Ilves-pelaajien jalat liikkuvan kentällä vieraitaan nopeammin. Kertaalleen pallo saatiin jo vieraiden tolppaan, mutta maaliviivan yli pallo ei meinannut suostua menemään.

Jatkuvasti harmaita hiuksia Hongan puolustajille nopeudellaan aiheuttanut Määttä nousi lopulta kotijoukkueen sankariksi. Hänen aivan upea vasemman jalan vetonsa upposi lopulta vieraiden verkkoon ja toi Ilveksen tasoihin.

Lopussa molemmille avautui vielä puolittaisia maalipaikkoja, mutta lopulta molemmille jäi käteen yksi maali ja yksi piste.

Ilveksellä on nyt takanaan kaksi hyvää ottelua eikä uuden päävalmentaja Anssi Ylisen alaisuudessa ole vielä tappiota kärsitty. Päävalmentaja ei oikein ollut tyytyväinen yhteen pisteeseen, sillä enemmänkin olisi ollut tarjolla.

”Kyllähän piste on ihan hyvä saada, mutta varsinkin loppua kohden olimme kyllä parempi joukkue.

Hongan pelimuodostelma olikin erilainen, mihin Ilves oli varautunut. Tämä hiukan sai Ilveksen puolustuspelin pasmat sekoamaan. 

”Sanoinkin juuri ennen avausmaalia ”Juicelle” (Juhana Sirviö), että meidän pitää muuttaa muotoa. Heillä pelasi kymppipaikalla pelaaja, joka teki juoksuja meidän selustaamme ja hän sen maalinkin ehti tekemään. Siinä tilanteessa puolustimme hiukan huonosti.

Maalin jälkeen muutimme omaakin muotoa ja Junnu” (Johanna Salmijärvialkoi pelaamaan hiukan päällystakkina, mikä sitten antoikin pelinhallinnan meille.”

Puolustuspelaaminen on Ilveksellä parantunut huomattavasti tauon jälkeen, tämän myös Ylinen myöntää.

”Olemme harjoitelleet sellaista omaa pelitapaa ja boxin puolustamista, ja nopeasti nämä loistavat pelaajat ovatkin ne oppineet ja omaksuneet.”

Ylisen johdolla joukkue on saalistanut voiton sekä tasapelin. Kehitystä on siis tapahtunut, mutta rakennustyö on silti vielä kesken.

”Nämä tulokset antavat lisäaikaa työnteolle. Koko ajan menemme eteenpäin ja huolehdimme siitä, että harjoittelu on jatkuvasti laadukasta ja pelaajat siinä läsnä. Koko ajan opitaan tuntemaan toisiamme paremmin, sitä kautta kehitystä tapahtuu.

Seuraavaksi Ilveksellä on edessään kaksi kovaa vieraspeliä. Sarjan kärkijoukkueet ÅU sekä TiPS antavat varmasti kovinta mahdollista vastustusta Ilveksen joukkueelle. Pisteet mielessä joukkue kuitenkin vieraskiertueelleen lähtee.

”Nyt on vasta ensimmäisen kerran minun aikanani ns. normi viikko eli viikon saa harjoitella ja yksi peli vasta viikonloppuna. Harjoittelu tulee olla kovaa ja kehitämme sekä vahvistamme tätä meidän uutta pelitapaamme intensiivisesti.

Maarianhaminaan lähdemme jo perjantaina, joten eihän sitä kahden päivän reissulle kannata lähteäkään, mikäli ei meinaa pisteitä tuoda tullessaan. Sanoin pelaajillekin, että nyt olemme niin hyvin pelanneet, että kaikki on mahdollista. Ei pelota lähteä matkaan.

Ilves – FC Honka 1-1 (0-1), Kauppi 3

Ilveksen kokoonpano: 

8 Tuominen Silja -> 62’ 42 Hämäläinen Noora 

9 Tuomala Saana 

10 Saarilahti Pipsa -> 46’ 19 Määttä Sofia 

11 Lähteenmäki Lotta  

14 Rasinen Aino -> 62’ 18 Simonen Anna-Stina 

16 Vesaniemi Eini -> 62’ 88 Laine Sofia 

21 Salmijärvi Johanna (kapt.) 

26 Kattelus Laura 

32 Karppinen Roosa (mv)

35 Heikkilä Armi  

40 Juvonen Kaisa -> 87’ 31 Frondelius Mikaela 

Vaihtopelaajat: 

7 Mäkelä Venla 

41 Helminen Loviisa (mv) 

Maalintekijät: 

16’ 0–1 Vuorinen Aino 

80’ 1–1 Määttä Sofia 

Varoitukset: 

42’ Saarilahti Pipsa 

61’ Tuomala Saana