Kaisa Juvonen vahvistamaan Ilveksen puolustusta muutamaan otteluun

Kaisa sai jo ensimmäiset minuutit alleen JyPK-matsissa. Kuva: Joope Erkkilä.

Moni varmasti ihmetteli tiistain JyPK-ottelun pelaajalistaa lukiessaan, kun Ilveksen listaan oli ilmestynyt Kaisa Juvosen nimi. Lamarin yliopistossa Teksasissa opiskeleva Kaisa oli palannut Suomeen lomailemaan sekä treenaamaan, mutta pelaaminen houkutteli hänet sopimaan neljän ottelun mittaisen sopimuksen. 

Kaudella 2019 kymmenen peliä Ilveksen riveissä Naisten Liigaa pelannut Kaisa Juvonen on solminut neljän ottelun mittaisen sopimuksen. Sen pidempää sopimusta hän ei opiskeluidensa vuoksi pystynyt tekemään. 

”Heinäkuun loppupuolella joudun jo lähtemään takaisin Jenkkeihin, siellä on vielä kaksi vuotta liiketalouden opiskeluita jäljellä. Neljässä pelissä olen siis käytettävissä, tai siis enää kolmessa.”

Tiistain peliä edelsi melkoinen tauko peleistä, mutta joukkueen mukana Kaisa oli jo ehtinyt harjoitella jonkin aikaa.

”Huhtikuussa olin edellisen kerran pelannut jalkapalloa. Tulin kyllä Suomeen jo toukokuun viimeisellä viikolla ja aloitin treenaamaankin Ilveksen kanssa. Ensin oli tarkoitus vaan treenata täällä, mutta sitten alkoi pelaaminen kiinnostaa, joten tehtiin sopimus näistä neljästä pelistä.

Kaisa on nauttinut kahdesta vuodestaan Teksasissa. Pelaaminen, opiskelu ja eläminen on sujunut hänellä hyvin.

”Hyvin on kaikki siellä sujunut, olen todellakin viihtynyt siellä. Muutoinkin kuin jalkapallon osalta. Tärkeintä on tietysti ollut päästä todella paljon pelaamaan, lähes jokaisen pelin olen päässyt pelaamaan kokonaan. Joukkuekin on pärjännyt todella hyvin, niin ei ole mitään valittamista sen suhteen.

Pitkät välimatkat eivät nykyään estä jokapäiväistä yhteydenpitoa läheisten kanssa, mutta kyllä Kaisa myöntää kaivanneensa ihmiskontaktejakin. Myös suomalaista kotiruokaa on tullut ikävä.

”Ihmisiä totta kai olen kaivannut, perhettä ja muita läheisiä. Samoin suomalaista ruokaa, sellaista kotiruokaa. Siellä se ruoka ei aina ole niin puhdasta eikä terveellistäkään. Ihan alussa oli vähän orpo olo, kun kielimuuri meinasi haitata. Melko nopeasti siihenkin tottui ja kun vaan tutustui muihin ihmisiinkin.

Kysyttäessä suomalaisen ja amerikkalaisen jalkapalloilun eroista, löytyy Kaisan mielestä yksi selkeä ero 

”Siellä peli on paljon suoraviivaisempaa, se on näkyvin ero. Taktisesti peli aina ole niin hyvin kasassa, varsinkaan puolustuksen osalta, kuin Suomessa. Peli on melko hyökkäysvoittoista ja peleissä tuleekin todella paljon vaarallisia tilanteita sekä maalipaikkoja. Siellä mennään kovalla tempolla päästä päähän, ainakin yleisö viihtyy.

Miten Kaisa kokee kehittyneensä näiden kahden Teksasin vuoden aikana? 

”Runsaan peliajan myötä on tietysti kokemus karttunut sekä havainnointikyky. Suomessa olen aikaisemmin pelannut pelkästään topparina, mutta Jenkeissä myös keskikentällä. Se on pakottanut pelaamaan nopeammin ja siellä on tarvinnut osata havainnoida peliä aivan eri lailla.

Kesän helteet tuntuvat Kaisastakin kuumilta, vaikkakin Teksasissa nämä kelit ovat jokapäiväistä herkkua.

”Kyllä tämä näin suomalaisena tuntuu täällä aika kuumalta pelata, mutta tosiaan melko kotoisat olot on Teksasiin verrattuna nyt ollut. Kyllähän se koettelee, kun 35 asteen helteessä juokset 90 minuuttia. On se haastavaa niin siellä kuin täälläkin.

Puolessa välissä liiketalouden opintoja on Kaisalla kova halu jatkaa pelaamista vielä pitkään.

”Kyllä ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että peliura jatkuu opiskeluiden jälkeen. Ulkomaan kentät tietysti kiinnostavat, olisi hienoa kokeilla mihin rahkeet riittävät. Ehkä sitten joskus voin yhdistää bisneksen ja futiksen.

Kaisa uskoo avausvoiton myötä Ilveksen olevan pisteissä kiinni myös lauantain ottelussa.

”Tiistain voitto oli meille todella tärkeä, varsinkin henkisesti. Uskon, että taistelemme täysistä pisteistä myös Honkaa vastaan. Meillä on hyvä avauskokoonpano ja tuoreita jalkoja saadaan pelin aikana vaihdosta tilalle. Hiukan arveluttaa lauantaiksi luvattu todella kuuma keli, mutta onneksi saadaan se viisi vaihtoa tehdä, niin sen pitäisi helpottaa taakkaa. Tietysti kaikkien pitää huolehtia nesteytyksestä entistäkin paremmin.

Tervetuloa Kauppiin seuraamaan niin Kaisan kuin muidenkin keltavihreiden otteita!