Raportti: Edustusjoukkue paineli Cupissa jatkoon Ilves/2:n kustannuksella

Harvinaisemmat vihreät paidat Vuoreksessa!

Keskiviikkoillan koleassa säässä väännettiin Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelu Ilveksen edustusjoukkueen ja kakkosjoukkueen välillä.

Ilves/2:n emännöimään otteluun oli vapaa pääsy ja Aamulehti striimasi ottelun tilaajilleen. Lähetyksen alkupuolella oli ongelmia, jotka onneksi korjaantuivat suhteellisen nopeasti. Aamulehti pahoitteli katkosta verkkosivuillaan.

Vihreäpaitaista edustusjoukkuetta ottelussa kipparoi Armi Heikkilä ja kotijoukkue Ilves/2:ta Helli Ahonen, joten keskisektorilla nähtiin kapteenien vääntöä.

Lähtökohta otteluun oli erikoinen, monien pelaajien tuntiessa toisensa läpikotaisin. Edustusjoukkueen kokoonpanossa nähtiinkin muun muassa Jenni Järventaus, joka puolestaan on kipparoinut kakkosjoukkuetta tällä kaudella Ykkösen puolella. Toinen Ilves/2:sta tuttu pelaaja edustuksen riveissä oli Elli Mäkipelkola, joka on pelannut myös kaksi liigapeliä tällä kaudella.

Ensimmäinen jakso

Se olikin juuri Elli, joka avasi ottelun maalihanat puolen tunnin kohdalla.

Laituri pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta jo hieman ennen maaliaan. Tilanne rakentui vasemman laidan Inari Salon ja Pipsa Saarilahden kautta. Kaksikko pelasi pallon keskelle Patricia Bohuille, joka kääntyi ja löysi syötöllään toiselta laidalta mukaan hiipineen Ellin.

Kierteinen laukaus lähti terävästi, mutta Viivi Mäki-Kamppi torjui laukauksen hienosti kulmapotkuksi. Seuranneen erikoistilanteen lähetti oikealla jalallaan Pipsa. Elli oli unohtunut maalilla vapaaksi, ja hän pääsi nikkaamaan pallon alaspäin. ”Patra” teki maskia Mäki-Kampin edessä ja näyttikin siltä, kuin hän olisi osunut palloon. Ilmeisesti ei, koska maali merkittiin Ellin nimiin.

Vierasjohdossa siirryttiin myös tauon viettoon Vuoreksessa.

 

Toinen jakso

Edustusjoukkue teki tauolla harvinaisemman kvartettivaihdon. Avausmaalissa mukana vahvasti olleet Elli, Patra ja Pipsa tekivät kentällä tilaa Laura Ojalan kanssa. Edellä mainitun nelikon tilalle juoksivat Anna Olmala, Saana Tuomala, Tuuli Viinikka ja Moona Laine.

Ottelun toista maalia odoteltiin toisen jakson alussa noin seitsemän minuutin ajan. Toista otteluaan keltavihreissä tällä kaudella pelannut Kaisa Juvonen voitti kulmapotkutilanteessa kaksinkamppailunsa ja ohjasi Saanan lähettämän pallon näyttävästi verkon perukoille.

Illan kolmas maali nähtiin 12 minuuttia Kaisan osumasta. Tauon jälkeen vaihdosta sisään tullut Tuuli voitti kaksinkamppailun keskellä kenttää ja lähti vauhdikkaaseen nousuun. Hän pelasi pallon oikeaan laitaan toiselle vaihtopelaajalle Moonalle. Moona jatkoi pallon ykkösellä maalille tai pikemminkin maaliin. Pallo painui takakulmaan, ja Moonan reaktioista päätellen kyseessä saattoi olla keskitysyritys. Hyökkääjä puhui otteluennakossa tuuletuksista, hoituuhan se myös noinkin!

Kymmenen minuuttia Moonan osumasta oli Pipsan vuoro maalata. Vihreäpaidat sahasivat pallon näppärästi ylös oikeaa laitaa, kun pallo pelattiin Saran ja Tuulin kautta keskelle Moonalle, joka jatkoi pallon vapaaksi toiselle laidalle jääneelle Pipsalle. Pipsan ”heikompi” jalka vasen puhui ja pallo painui etukulmasta sisään.

Muutama minuutti Pipsan maalista, syntyi ottelun loppulukemat. Edustusjoukkue todisti voimansa kulmapotkuissa, sillä viides maali syntyi myös erikoistilanteesta. Saana lähetti, tuttuun tyyliin, pallon vasemmallaan maalille, jossa ensimmäisenä palloon ehti Kaisa. Puolustajan maha oli kuitenkin jo yhdestä tehdystä maalista sen verran täynnä, että Kaisa syötti pallon päällään Annan jalkoihin. Hyökkääjänä jälleen esiintynyt Anna pompautti palloa kerran ja laukoi sen jälkeen pallon maaliin, viimeistellen loppulukemat.

 

Molempien ryhmien seuraavat ottelut pelataan heti lauantaina. Edustusjoukkue matkaa FC Hongan vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Iso osa kakkosjoukkueen pelaajista saa vieraita T18 SM-sarjassa, kun FC Espoo saapuu Kaupin urheilupuistoon.

 

Ilves/2 – Ilves 0-5 (0-1)

Naisten Suomen Cup, Ilves-kenttä, Vuores, 17.5.2023

Maalit:

30’ 0-1 Mäkipelkola Elli

52’ 0-2 Juvonen Kaisa

64’ 0-3 Laine Moona

74’ 0-4 Saarilahti Pipsa

77’ 0-5 Olmala Anna

 

Ilveksen kokoonpano:

4 Salo Inari

8 Mäkipelkola Elli 46’ -> 9 Tuomala Saana

10 Saarilahti Pipsa

17 Haapala Sara

19 Määttä Sofia 46’ -> 16 Viinikka Tuuli

23 Ojala Laura 46’ -> 20 Laine Moona

27 Perkaus Helmi

28 Bohui Patricia 46’ -> 5 Olmala Anna

35 Heikkilä Armi (kapt.) 67’ -> 29 Järventaus Jenni

37 Hautamäki Nelli (mv.)

40 Juvonen Kaisa

Vaihtopelaajat:

7 Kettunen Nella

32 Karppinen Roosa (mv.)

 

Ilves/2:n kokoonpano:

12 Mäki-Kamppi Viivi (mv.)

17 Rajala Iiris 76’ -> 33 Mäkynen Nella

18 Näsman Elli

26 Virtanen Sanna

34 Siiki Milja 71’ -> 52 Kivelä Lotta

42 Saranpää Ella 76’ -> 65 Jämsä Maija

46 Baasousi Yasmin

48 Ljesnjanin Anela 71’ -> 88 Orrberg Emmi

50 Ahonen Helli (kapt.)

59’ Mujunen Helmi 63’ -> 39 Mikkonen Olivia

85 Törmänen Saana

Vaihtopelaajat:

44 Leppälahti Julia (mv.)

95 Saurikoski Iida