Ennakko: Viikon toinen vierasreissu vie Tapiolaan!

Elli Mäkipelkola onnistui viimeistelyssä Suomen Cupissa. Nähdäänkö Seinäjoen Mimmiliigan kasvatti kentällä Tapiolassa? Kuva: Joope Erkkilä.

Kauden kolmannessa vierasottelussa Ilveksen matka käy Espooseen. Ilves pyrkii katkaisemaan kahden liigaottelun tappioputken. FC Honka emännöi hyvin suurella todennäköisyydellä vihreässä peliasussa pelaavaa Ilvestä voitto taskussaan edelliseltä liigakierrokselta.

Yhteensä kauden kuudes ottelu alkaa lauantaina neljältä Tapiolassa.

 

FC Honka

Espoolaiset voittivat oman Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelunsa samalla erolla kuin lauantain vieras Ilveskin. Ykkösessä pelaava KTP sai todeta viikkopelissä kotiareenallaan Arto Tolsa Areenalla liigajoukkueen vahvemmaksi maalein 1-6.

Kansallisessa Liigassa Honka on aloittanut kauden varsin terävästi, istuen sarjataulukossa sijalla neljä. Ilves on neljä sijaa ja kolme pistettä perässä.

FC Honka on tehnyt ainoastaan neljä maalia, mutta pitänyt peräti neljä kertaa viidestä nollapelin. Espoolaisten maalivahti Sofia Manner valittiinkin pelaajien toimesta huhtikuun parhaaksi pelaajaksi. Wilma Sjöholm on tehnyt espoolaisten maaleista kaksi, Daniela Sandås ja Inka Kaivola naiseen yhdet.

Ilvesläisille kaikista tutuin pelaaja espoolaisten kokoonpanossa on todennäköisesti numero 42, Noora Hämäläinen. Ilves-kasvatti vaihtoi tälle kaudelle verkkarinsa keltaiseen ja mustaan.

 

Armin ajatuksia

Ilves sai maalihanat auki Suomen Cupissa, kun Ilves/2 kaatui keskiviikkona Vuoreksessa maalein 0-5. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, kun viisi eri pelaajaa onnistui maalinteossa. Samaa formia yritetään nyt viedä myös liigaan.

Armi Heikkilä ei onnistunut maalinteossa keskiviikkona, mutta kipparoi keltavihreitä ja pelasi vajaat 70 minuuttia Ilveksen keskikentän sydämessä. Milläs mielin ”Arska” on lähdössä viikon toiseen kamppailuun?

Miten valmistautuminen Honka-matsiin eroaa normaalista tilanteesta, kun on kahden ottelun viikko?

”Peli keskiviikkona ei juurikaan ole vaikuttanut treenirytmiin tai sisältöön, sillä keskiviikko on muutenkin viikon raskain treenipäivä. Tiistaina pallollinen osuus oli normaalia paljon kevyempi.”

Teillä on nyt alla kaksi liigaottelua ilman maalia. Millä se kuuluisa ketsuppipullo saadaan aukeamaan ja kuka sen aukaisee?

”Ensin täytyy saada pidettyä oma maali puhtaana. Monen maalin takaa on usein vaikea lähteä hakemaan voittoa. Ollaan puhuttu, että pitää saada röyhkeyttä ja rohkeutta lisää pelaamiseen. Kun vielä pelaamme kärsivällisesti omaa hyvää peliämme, niin kyllä ne maalitkin sitten sieltä tulevat.”

Viime syyskuussa Tapiolassa nähtiin todellinen trilleri, kun ”Patra” teki voittomaalin aivan ottelun lopussa. Miten käy nyt tulevana lauantaina?

”Eiköhän tästäkin pelistä saada trilleri. Honka on aina ollut tiukka vastus. Tietenkin sitten meidän voittoon peli lopulta päättyy.”

Koska et varmastikaan ole Nooraa nähnyt hänen siirtonsa jälkeen ollenkaan, niin miltä tuntuu mahdollisesti pelata häntä vastaan?

”Kieltämättä outoa nähdä Noora muissa kuin Ilveksen väreissä. Innolla odotan, että päästään kamppailemaan. Eiköhän olla vielä kavereita pelinkin jälkeen.”

 

FC Honka vastaan Ilves potkaistaan käyntiin Tapiolan urheilupuistossa kello 16:00 alkaen. Ruutu+ lähettää ottelun tuttuun tapaan, lähetys alkaa noin kymmenen minuuttia ennen aloituspotkua: https://www.ruutu.fi/stream/4323184.

Kotiotteluiden pariin palataan ensi viikon lauantaina 27.5., vieraaksi Kauppiin on silloin tulossa ONS.