Ennakko: Suomen Cupin kolmannella kierroksella keltavihreä kohtaaminen

Kumpi heittelee vitosia cup-pelin jälkeen keskiviikkona: Moona Laine ja edustusjoukkue vai Ilves/2? Kuva: Joope Erkkilä.

Arpaonni heitti jalkapallon Suomen Cupin kolmannella kierroksella vastakkain kaksi Ilvestä. Molemmat Ilves-joukkueet aloittavat oman cup-taipaleensa tällä ottelulla. Näillä mennään, mitä on annettu!

Suomen Cupin ottelu Ilves/2:n ja edustusjoukkueen välillä käydään Vuoreksen Ilves-kentällä keskiviikkona kello 20:30 alkaen. Jos keltavihreät porukat ovat tasatilanteessa 90. minuutin sekä erotuomarin myöntämän lisäajankin jälkeen, neljännelle kierrokselle etenevä joukkue ratkaistaan rangaistuspotkukilpailulla.

 

Ilves/2

Keskiviikkoista Suomen Cup -kohtaamista emännöivä Ilves/2 on parhaillaan aikamoisessa tasapeliputkessa, kun kolme edellistä Ykkösen ottelu on päättynyt tasan. Viime sunnuntaina Ilves/2 pelasi Kaupissa 1-1 PKKU:n kanssa. Tessa Rinkinen vei keravalaisvieraat johtoon ensimmäisellä jaksolla, kunnes Elli Näsman iski loppulukemat noin tunnin kohdalla.

Ilves/2:n leiristä kuultiin ottelun jälkeen, että PKKU-ottelu oli ”kauden tasapainoisempia esityksiä”, joten kehityskäyrä on ylöspäin.

Vaasan lahja Näsman on äitynyt varsinaiseen maalivireeseen, sillä hän on iskenyt Ilves/2:n viidestä Ykkösen maalista peräti neljä. Yhden maalin keltavihreille on tehnyt Helmi Mujunen.

Kakkosjoukkue on viiden pelatun kierroksen jälkeen Ykkösessä viimeisenä, mutta sarjan kymmenestä joukkueesta peräti yhdeksän on vain kuuden pisteen sisällä toisistaan. Ainoastaan Ykkösen nousijasuosikki JyPK on kymmenen pistettä keltavihreitä edellä. Jyväskyläläiset ovat voittaneet viidestä ensimmäisestä ottelustaan neljä.

Cup-ottelu on Ilves/2:n viikon ainoa matsi, sillä seuraava Ykkösen ottelu on edessä viikon päästä tiistaina. Bussin nokka osoittaa tuolloin kohti Raumaa ja Pallo-Iiroja. Valtaosa joukkueesta tosin koostuu B-ikäluokan pelaajista ja T18 SM-sarjassa Ilves emännöi tulevana lauantaina Kauppi 3:lla FC Espoota.

Ilves/2:n kapteeni Helli Ahonen laittaa cup-paineet edustusjoukkueen suuntaan.

”Aika erikoiset lähtökohdat huomisen peliin kun vastassa on tosi paljon tuttuja pelaajia. Hyvillä mielin lähdetään haastamaan edustusjoukkuetta, paineet on varmasti vastustajan puolella.”

 

Moonan mietinnät

Edustusjoukkueen kanssa tälle kaudelle sopimuksen rustannut Moona Laine pääsee niin ikään kohtaamaan keskiviikkona kilpailullisessa ottelussa monia tuttuja pelaajia viime kausilta. Tilanne on toki sama useammalle keltavihreälle.

Moona on iskenyt tällä kaudella jo yhden cup-maalin. Tuo osuma syntyi helmikuussa Kansallisessa Cupissa VIFK:n verkkoon. Liigapeleissä hyökkääjä on esiintynyt kaikissa viidessä tämän kauden ottelussa.

Moona oli hieman samoilla linjoilla Hellin kanssa.

Tuntuuko erikoiselta pelata kakkosjoukkuetta vastaan, vastustajan pelaajat taitaa kuitenkin olla enemmän kuin tuttuja?

”Onhan se vähän outoa, mutta varmaan siitä tulee ihan hauskaa tavallaan. Mukava päästä taas pitkästä aikaa pelaamaan yhdessä, vaikka ei nyt oltaiskaan samalla puolella.”

Millaista peliä odotat kahden Ilves-joukkueen välillä?

”Vaikka meillä olisikin hieman ennakkosuosikin asema, on vastustajalla kuitenkin monia taitavia pelaajia. Uskon siis tiukkaan ja hyvään peliin ennakkoasetelmista huolimatta.”

Oletteko käyneet hakemassa tuntumaa Ilves-kenttään vai onko ihan sama, millä kentällä sitä pelaa?

”Ei olla kyllä käyty. Luottoa on, että kentällä millä hyvänsä pärjätään.”

Bonuksena: Tuuletatko innokkaasti, jos teet maalin?

”Totta kai maalia pitää aina tuulettaa, mutta hyvän maun rajoissa kuitenkin. Tullut muutenkin vähän palautetta tylsistä tuuletuksista, niin kai niissä pitäisi ylipäätään vähän tsempata.”

 

Kumpi joukkue pääsee tuulettamaan keskiviikkona ja onko mahdolliset tuuletukset tylsiä vai ei? Näihinkin kysymyksiin saadaan vastauksia keskiviikon myöhäisillassa. Suomen Cupin ottelu alkaa Vuoreksen Ilves-kentällä kello 20:30.

Otteluun on vapaa pääsy ja Ilves-kentän kahvio palvelee ainakin ottelun alkupuolella. Tervetuloa siis seuraamaan Suomen Cupia Vuorekseen!

Pidemmän matkan kannattajat pääsevät myös mukaan ottelun tunnelmaan, kun Aamulehti striimaa cupin ottelun verkkosivuillaan. Striimi on tilaajille, mutta Aamulehden digiin voi tutustua yhdellä eurolla kuussa.

Ennakkoa muokattu 17.5.: Alussa mainittiin, että Suomen Cupin sääntöjen mukaan joukkueiden tulee kohdata automaattisesti. Näin ei kuitenkaan sääntöjen mukaan ole, vaan ottelupari Ilves/2 – Ilves saatiin saatiin arpomalla.