PK-35 Vantaa – Ilves – kauden toinen vierasmatsi lauantaina Vantaalla

Emmaliina ”Emuli” Tulkki levitoimassa kotiottelussa Kaupissa. Minkälaisia temppuja nähdään Myyrmäessä? Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PK-35 alkuiset joukkueet tulevat nyt lähiaikoina tutuksi. Viime viikonloppuna helsinkiläinen PK-35 nappasi pisteet Ilveksen nenän edestä, tulevana lauantaina matka käy Vantaalle, PK-35 Vantaan vieraaksi.

Vantaalaisia luotsaa Jari Väisänen, kelle alkanut kausi on jo peräti yhdeksäs joukkueen peräsimessä.

Lauantain emäntäjoukkue on aloittanut uuden kauden väkevästi. Suomen Cupin puolella viime kauden finalistit etenivät aina neljän parhaan joukkoon asti, välierässä HJK oli vahvempi lukemin 3-2.

Liigakauden avausottelussa punamustien käsittelyssä kaatui FC Honka 1-2 ja tämän jälkeen joukkue on voittanut sarjanousijat NJS:n ja ONS:n. Ensin mainittu kaatui vieraskentällä osumin 0-2 ja jälkimmäinen kotikentällä Myyrmäessä viime viikonloppuna maalein 2-1.

Sarjataulukossa vantaalaiset pitävät viikonlopun kierroksella lähdettäessä kolmatta sijaa. KuPS ja HJK ovat edellä samoissa pisteissä, mutta paremman maalieron turvin.

Yksilötasolla varsinkin vantaalaisten Karoliina Autio ja Netta Koso ovat aloittaneet kauden vahvasti. Autiolla on kasassa kolme maalia yhtä monessa ottelussa, Kosolla puolestaan kaksi. Ilveksen puolelta Koson kanssa samassa maalimäärässä on viime ottelussakin osunut Saana Tuomala.

Ilves-faneille tuttu nimi PK-35 Vantaan riveissä on Tuulia Mikkola, joka on pelannut tällä kaudella kahdessa ottelussa. Viime kaudeksi mustapunaiseen peliasuun vaihtanut hyökkäyspään pelaaja esiintyi debyyttikaudellaan Vantaalla 17 kertaa, osuen kahdesti. Ilveksen riveissä Tuulia pelasi pääsarjaa lähes 70 ottelua.

 

Viime kaudella vastaavassa, Myyrmäen jalkapallostadionilla pelatussa vantaalaisten ja tamperelaisten ottelussa kotijoukkue oli vahvempi maalein 3-2. Ilveksen molemmista maaleista vastasi tuolloin Silja Tuominen, PK:lle osuivat Autio, Roosa Bröijer sekä HJK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Oona Sevenius.

Tällä kaudella Ilveksen takalinjoilla täydet minuutit pelannut toppari Anna Olmala tekee lauantaina paluun tutulle stadionille. Anna edusti vantaalaisia kahden edellisen kauden ajan 40. ottelun verran.

”Viime pelin tulos oli meille iso pettymys ja vastustaja rankaisi tehokkaasti meidän virheistä, mutta peli ollaan käsitelty hyvin läpi. Ehdottomasti lähdetään hakemaan seuraavaksi voittoa Vantaalta omien vahvuuksien kautta ja aiomme olla joukkue, jota vastaan on mahdollisimman vaikea tehdä maalia.

Odottavilla tunnelmilla kohti lauantain peliä ja mukavaa päästä pellaamaan tuttuja pelaajia vastaan tutulla stadikalla, jossa paistaa aina pelipäivinä aurinko. Varmasti kova peli tulossa!”

Jos et innostu lähtemään aurinkoiseen katsomoon Myyrmäen jalkapallostadionille, niin ottelun voi katsoa Ruutu+:n linjoja pitkin: https://www.ruutu.fi/stream/4053022.