PK-35 Vantaa ei antanut Ilvekselle pisteitä Myyrmäestä – katseet vapun peliä kohti!

Pisteitä Vantaan reissulta ei tarttunut, mutta hyvä joukkuekuva tarttui! Kuva: Juho Määttänen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilveksen pistepussi ei karttunut Vantaan matkalla. Tapahtumarikas lauantain reissu toki oli. PK-35 Vantaa jatkaa neljän kierroksen jälkeen sarjakakkosena täydellä 12. pisteellä. Ilves majailee sarjassa kahdeksannella sijalla, kolmessa pisteessä HPS:n ja FC Hongan kanssa.

PK-35 Vantaa – Ilves 5-2 (3-1)

Ensimmäinen jakso

Keltapaitainen vierasjoukkue oli tehnyt muutoksia kotona kärsityn tappion jälkeen. Roosa Karppinen sai kauden ensimmäiset minuuttinsa tolppien välissä ja Armi Heikkilä kauden ensimmäinen starttinsa avauskokoonpanossa.

Ilves sai kylmää vettä niskaansa alle kahden minuutin pelin jälkeen. Jos nyt ei ihan oikeasti, niin noin kuvaannollisesti. Pallo pomppi kuin riivattu keskialueella ja mustapuna-asuinen kotijoukkue lähti nopeaan hyökkäykseen. Wilma Forsblomin juoksu repi pakan auki ja tämä löysi syötöllään vapaana olleen Karoliina Aution. Aution laukaus painui sisään toisella peliminuutilla.

Ottelun ensimmäinen varoitus nähtiin seitsemännellä minuutilla. Kapteeni Laura Laurikainen törmäili kotijoukkueen Elina Mankin kanssa ja erotuomari Lotta Vuorio päätti muistuttaa kipparia keltakortilla. Lauran ja Jenni Kantasen kyselyt asiasta eivät muuttaneet tilannetta.

Ilves tuli tasoihin matsin 26. minuutilla. Vieraat katkaisivat kotijoukkueen pelinrakentelun vasemmalla laidalla. Pallo siirtyi nopeasti Heikkilän, Kantasen ja Emmaliina Tulkin jaloista Aino Rasiselle keskelle kenttää. Ainolla oli melkoinen kunniakuja aina pariin kymmeneen metriin saakka, kunnes hän löysi syötöllään oikeaa laitaa ylös kirmanneen Silja Tuomisen. Silja pysäytti vauhtinsa, ettei hän joutunut paitsioon ja onnistui lopulta pallon saatuaan viimeistelemään sen komeasti oikealla jalalla yläkulmaan. Viimeistely ei jättänyt paljon toivomisen varaa. Siljan kauden ensimmäinen rysä tasoitti lukemat yhteen yhteen.

Peli pysyi tasalukemissa reilun 10 minuutin ajan. Kotijoukkueen todella pitkä avaus pomppi kahden keltapaidan kautta Karoliina Autiolle. Tämän pystysyöttö päätyi linjan taakse hiipineen Wilma Forsblomin jalkaan, jonka viimeistely upposi takakulmaan.

Ottelu näytti jo olevan menossa tauolle lukemissa 2-1, mutta ei aivan. Jälleen pitkä avaus Ilveksen linjaan ja erinäisten sattumien jälkeen pallo oli Netta Koson jalassa. Keskikenttäpelaajan keskitys löysi maalin edessä päivystäneen Elina Mankin pään ja pallo löysi verkon. 3-1 maaliin päättyi myös ensimmäinen jakso. Kylmä suihku.

Toinen jakso

PK-35 Vantaa lopetti ensimmäisen jakson räväkästi ja niin se myös aloitti toisen jakson. Karoliina Autio viimeisteli päivän toisensa ajassa 49. minuuttia. Ilves menetti pallon oman boksin rajoilla, kun Autio pääsi palloon väliin. Pienen painin ja kommunikaatiokatkoksen jälkeen hyökkääjä pääsikin tökkäämään pallon ohi Roosa Karppisen. Tilanne nyt 4-1.

Kotijoukkue koetti herätellä pelaamistaan tuplavaihdolla 57. minuutilla. Jenni Kantanen ja Noora Hämäläinen tekivät tilaa laitapelaajille, Sofia Määtälle sekä Tuuli Viinikalle.

Pari minuuttia avausvaihdoista, keltavihreiden iltapäivä synkkeni entisestään. Viime kauden korttikuningatar, Laura Laurikainen katseli ottelun toista keltaista korttiaan noin tunnin kohdalla. Laura törmäili Netta Koson kanssa aivan boksin rajoilla ja näin ollen Ilveksen kirivaihde sai suurehkon vaihderikon. Kapteeninnauhan numero 26 jätti Anna Olmalan käteen.

Seuranneen vapaapotkun Wilma Forsblom ampui ohi maalin.

Ilves teki seuraavat vaihdot kymmenisen minuuttia alivoimalle joutumisen jälkeen. Pessia Purhonen ja Sofia Laine korvasivat Heta Olmalan ja lupauksia herättäneesti ensimmäisessä startissaan tällä kaudella esiintyneen Heikkilän.

Muutama minuutti vaihdoista, kotijoukkue painoi päivän viidennen maalinsa ja Karoliina Autio jo kolmannen. PK:n Sanna Saarinen, Karppinen ja kapteeninauhan perinyt A. Olmala hyppäsivät kaikki samaan palloon ja pallo tippui suoraan Aution jalkaan. Tällä oli helppo työ siirtää joukkueensa neljän maalin johtoasemaan.

Anna Olmala satutti tilanteessa päänsä, kun hän jäi Sanna Saarisen ja Roosa Karppisen väliin. Anna tipahti nopeasti kenttään ja häntä hoivattiin kentällä usean minuutin ajan. Lopulta keskuspuolustaja vietiin paareilla ulos ja hänet korvasi Joanna Simola. Tilanne oli ymmärrettävästi lamaannuttava molemmille joukkueille.

llves teki lohdutusosuman viiteen kahteen ajassa 90+3. Aino Rasinen riisti hienosti pallon kotijoukkueen kenttäpuoliskolla ja löysi jälleen vauhdissa olleen Silja Tuomisen. Tämä puolestaan löysi näppärästi linjan väliin luikerrelleen Sofia Määtän, joka myös onnistui viimeistelemään pallon ohi kotijoukkueen Velma Oikarisen. Maali oli kauden kolmannen ottelunsa pelanneelle Sofialle kauden ensimmäinen, Siljan tapaan.

Kavennusosuman jälkeen ottelua pelattiin vielä yllättävänkin kauan ja Roosa Karppinenkin pääsi esittelemään torjuntatöitään ajassa 90+7. Lopulta ottelu päättyi yhdeksän lisäaikaminuutin jälkeen.

Kommentit

Keltavihreiden päävalmentaja J-P Berg kertoi tarkemmin tapahtumien täyteisestä lauantaipäivästä. Koutsi oli tyytyväinen tiettyihin asioihin, tappiolukemista huolimatta.

”Viikonlopun peli oli varsin tapahtumarikas. PK-35 Vantaa oli tehokas maalipaikoissaan, joita valitettavasti myös avitimme viime pelin tapaan liiaksi. On selvää, että otteluja ei voiteta päästämällä noin monta maalia omiin. Tähän meidän pitää kiinnittää vielä entistäkin enemmän huomiota.

Pelillisesti 1. jakso oli varsin hyvä ja pystyimme pääosin hallitsemaan peliä ja estämään PK:n pelintekoa varsin tehokkaasti. 3-1 maali tuli kuitenkin todella hankalaan paikkaan jakson lisäajalla. Toisella jaksolla vastoinkäymiset jatkuivat. Laura Laurikaisen toinen keltainen kortti 60 minuutin kohdalla pakotti meidät pelaamaan loppupelin vajaalla. Lisäksi Anna Olmalan päävamma säikäytti koko joukkuetta. Anna sai maaliin johtaneessa tilanteessa tällin päähänsä ja hänet vietiin paareilla sairaalaan. Onneksi Anna on olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa ja tarkastusten jälkeen toipumassa kotonaan aivotärähdyksestä.

Positiivisina asioina pelistä nostaisin vielä Armi Heikkilän kuntoutumisen. Lauantaina Armi oli kentällä jo reilun puoliajan ja pelikunto on koko ajan paranemassa ja jalkavammat vaikuttavat parantuneen. Lisäksi Silja Tuominen pelasi erinomaisen ottelun laidalla ja avasi samalla kauden maalitilinsä upealla osumalla. Myös Sofia Määttä esiintyi edukseen tullessaan kentälle toisella jaksolla.”

Seuraavaksi keltavihreät ovat tulossa vappuaattona, lauantaina 30. huhtikuuta, kun täksi kaudeksi pääsarjaan noussut NJS saapuu Kauppiin! Kotiottelu alkaa kello 14:00.

 

PK-35 Vantaa – Ilves 5-2 (3-1)

23.4.2022, Myyrmäen jalkapallostadion, Yleisöä: 88

 

Maalit:

2’ Autio Karoliina (PK-35 Vantaa)

26’ Tuominen Silja

37’ Forsblom Wilma (PK-35 Vantaa)

45’ Mankki Elina (PK-35 Vantaa)

49’ Autio Karoliina (PK-35 Vantaa)

75’ Autio Karoliina (PK-35 Vantaa)

90+3’ Määttä Sofia

 

Varoitukset:

7’ Laurikainen Laura

55’ Tulkki Emmaliina

60’ Laurikainen Laura (ulosajo)

86’ Simola Joanna

 

Ilveksen kokoonpano:

4 Tulkki Emmaliina

5 Olmala Anna 81’ -> 3 Simola Joanna

8 Tuominen Silja

9 Tuomala Saana

14 Rasinen Aino

22 Olmala Heta 71’ -> 88 Laine Sofia

25 Karppinen Roosa (mv.)

26 Laurikainen Laura (kapt.)

29 Kantanen Jenni 57’ -> 19 Määttä Sofia

35 Heikkilä Armi 71’ -> 13 Purhonen Pessia

42 Hämäläinen Noora 57’ -> 16 Viinikka Tuuli

 

Vaihtopelaajat:

1 Hämäläinen Meri (mv.)