PK-35 nappasi täydet pisteet 1-2 voitolla

Jenni Kantanen hääräsi kotijoukkueen hyökkäyksessä. ”Pulla” Forss pelasi vieraiden puolustuksessa, esiintyen sadannen kerran pääsarjapeleissä. Kuva: Joope Erkkilä.

Ennakossa ounasteltiin jälleen kerran tasaista ottelua Ilveksen ja PK-35:n välille. Sama linja jatkui myös Ruudun ennakkohaastatteluissa kotijoukkueen Emmaliina Tulkin ja vierasjoukkueen Krista Hakalan toimesta. Myös loppulukemat olivat varsin tasaiset, valitettavasti niukasti helsinkiläisten eduksi.

Ilves – PK-35 1-2 (0-1)

Ensimmäinen jakso

Ilveksen ensimmäinen vaaranpaikka nähtiin kuudennella minuutilla. Saana Tuomalan vasemmalla jalalla lähettämä kulmapotku löysi taka-alueelta Aino Rasisen pään. Ainon pusku suuntautui oikea-oppisesti alaspäin, mutta PK-35:n maalivahti Tanja Kotoaro ennätti käsineen väliin.

Keltavihreät olivat enemmän kuin lähellä napata johdon itselleen vajaan vartin kohdalla. Kippari Laura Laurikainen tuli kovasti tilanteeseen, riistäen pallon keskiviivan tuntumassa. LaLan riistosta pallo päätyi Tuuli Viinikalle, joka jakoi sen nopeasti Jenni Kantaselle. Kantasen pystysyöttö puolestaan löysi linjan taakse liikkuneen Heta Olmalan, jonka varsin mallikas viimeistely painui sisään etualakulmasta. Päätuomari Minka Vekkeli oli valitettavasti ehtinyt puhaltamaan ilmaa pilliin paitsion merkiksi.

Ilves nappasi johtoaseman 24. peliminuutilla sangen eriskummallisella maalilla. Tuomala antoi tutusti kulmapotkun, kolmannen kotijoukkueen kulman. Vasemman jalan keskitys (vai laukaus, Saana Tuomala?) tuli matalana maalille, jossa hääräsi vieraiden puolustuksen lisäksi Kantanen. Pallo yllätti vieraiden maalivahti Kotoaron ja muut, painuen sisään, ilmeisesti ilman apuvoimia. Topparina pelaavan Tuomalan kauden toinen maali kolmeen otteluun oli tosiasia.

Ensimmäisen puoliajan, ainakin kotijoukkueen penkillä, eniten tunteita sytyttänyt hetki nähtiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Julie Forss lähetti puolesta kentästä vieraiden vapaapotkun, johon Meri Hämäläinen ehti ensimmäisenä. Vieraiden Olivia Kåhre oli epäonnisesti tilanteessa niin lähellä, että Meri paiskautui rajusti kenttään. Maalivahti pystyi kuitenkin onneksi jatkamaan ottelua.

Kotijoukkueen tiukasta yhden maalin johtoasemasta siirryttiin tauon viettoon.

Toinen jakso

Keltapaitainen emäntäjoukkue oli lähellä tuplata johtonsa Rasisen toimesta. Aino riisti pallon nopeasti valkopaitaiselta puolustukselta, mutta laukaus jäi hieman piippuun, pysähtyen Kotoaron hyppysiin.

Ilves kävi jälleen lähellä kahden maalin johtoa, tällä kertaa H. OImalan toimesta. Olmaloista Anna pelasi pitkän pallon PK:n linjaan, jonka nappasi taitavasti haltuunsa Kantanen. Jo ensimmäisellä puoliajalla nähtyä Kantanen-Olmala kombinaatio väläyteltiin nytkin, kun Jenni pelasi Hetan läpiajoon. Hyökkääjän viimeistely-yrityksen nollasi hienosti vastaan tullut Kotoaro.

Vain muutama minuutti tästä läpiajotilanteesta, peli olikin tasalukemissa. PK-35 onnistui tekemään pallonriiston parissa kympissä. Juuri kentälle vaihdettu vierasjoukkueen Marie Mäkinen löysi keskeltä vapaana olleen Elisa Ikosen. Ikosen vasemman jalan kanuuna yllätti Hämäläisen ja tasoitti lukemat yhteen yhteen.

Ja muutama minuutti vierasjoukkueen tasoitusmaalista, siirtyivät valkopaitaiset vieraat jo johtoon. M. Hämäläisen epäonnekas avaus pysähtyi vieraiden kipparin, Minea Lassaksen jalkaan. PK-kapteeni nosti pallon yli Hämäläisen ja verkon perukoille, siirtäen oman joukkueensa johtoasemaan.

Reilun 70. minuutin kohdalla kotijoukkue suoritti tuplavaihdon, kun Sofia Laine ja Armi Heikkilä korvasivat Noora Hämäläisen ja Kantasen. Minuutit olivat Heikkilälle tämän Kansallinen Liiga -kauden ensimmäiset.

Kotijoukkue sai ottelussa useamman kulmapotkun, joista tosiaan yksi päätyi maaliin asti. Yhdestä kulmapotkusta PK-35 oli puolestaan lähellä rankaista keltavihreitä. Vierasjoukkue onnistui purkamaan kulmapotkutilanteen niin, että joukkue pääsi nopeaan ylivoimahyökkäykseen, jonka Sofia Laine kuitenkin tuoreilla jaloilla selvitti hienosti.

Ottelun 83. minuutilla nähtiin taas hienoja keltavihreitä hetkiä, kun puolustaja Sara Haapala pääsi tekemään pääsarjadebyyttinsä, korvatessaan Rasisen. Onnittelut debyytistä, Sara!

Ilveksen kiri ei riittänyt loppumetreillä, vaan PK-35 piti johdostaan kiinni täyden 90. minuutin ja noin neljän ja puolen lisäaikaminuutinkin tullessa täyteen. Näin ollen vieraat nappasivat itselleen voiton ja täydet kolme sarjapistettä.

Ottelu oli samalla 100. pääsarjakamppailu PK-35:n puolustajalle, Ilves-kasvatti ”Pulla” Forssille. Onnea hienosta rajapyykistä!