Ilves – PK-35 – jatkuvatko keltavihreiden ja punamustien tasaiset kamppailut Kaupissa?

Heitelläänkö ylävitosia sunnuntaina hymyssä suin? Tule tarkastamaan, ottelu alkaa kello 17! Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viime viikonloppuna huilattiin peleistä, mutta tällä viikolla mennään taas täyden ottelukierroksen verran. Lauantaina pelataan neljä ottelua ja Kansallisen Liigan kolmoskierroksen päättää sunnuntain kohtaaminen Kaupissa, kun Ilves saa vieraakseen tutun PK-35:n.

Joukkue on toki tuttu liiganimi viime vuosilta, mutta varsinkin viime kaudella joukkueet tulivat toisilleen todella tutuiksi, kun kohtaamisia oli peräti neljä kappaletta. Ottelut olivat tasaväkisiä; runkosarjan aikana molemmat nappasivat kotivoitot, kun Helsingissä ottelu päättyi osumin 2-1 (Ilveksen maalintekijänä Hilkka Koskinen) ja Tampereella 3-2 (Ilveksen maalintekijöinä Silja Tuominen kahdesti sekä Koskinen).

Alemmassa loppusarjassa joukkueet pelasivat ensin 1-1 (Ilveksen maalintekijänä Pipsa Saarilahti) ja PK-35 kävi nappaamassa voiton kauden päätöskierroksella Kaupista osumin 0-2. Viime kauden voitot menivät näin ollen PK-35:lle, mutta Ilves sijoittui yhden sijan ylemmäs, ottaen itselleen alemman loppusarjan voiton.

Tämän kauden ensimmäiseen otteluun joukkueet lähtevät (ennen kolmannen kierroksen alkua) perättäisiltä sijoituksilta. PK-35 pitää hallussaan neljättä sijaa, Ilves viidettä.

Kommenttikenttä

Mitä sunnuntaisesta ottelusta mahtaa tuumata Pallo-Iirojen kasvatti, vastikään U19-tyttöjen matkassa ollut Sofia Määttä? Onko rytmin löytäminen helppoa, kun pallottelee maajoukkuepelien sekä liigapelien välillä?

”Rytmin löytäminen ei ole yleensä ollut vaikeaa. Oma rooli ja joukkueen pelitapa on vähän erilainen mutta siihen pääsee nopeasti kiinni.

Majupelit ei eroa suuresti liigapeleistä, mutta majupelaajat ovat ehkä vähän taitavampia pallon kanssa. Lisäksi pääsee pelaamaan suurin piirtein oman ikäisiä vastaan.”

Sofia ja Tuuli Viinikka olivat U19-tyttöjen matkassa, kun Suomi ja Saksa pelasivat paikasta ikäluokan EM-lopputurnaukseen. Sofia oli avauskokoonpanossa, kun karsintaottelua emännöinyt Saksa nappasi itselleen kisapaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Tämän kertaiseen ennakkoon saatiin yllätyskommentit Ilves-kasvatilta, joka esiintyy nykyään sunnuntaisen vastustajan riveissä. Julie ”Pulla” Forss pelaa toista kauttaan PK-35:ssä, Ilveksen paidassa hän debytoi liigapeleissä jo kaudella 2015. Viime kaudella hän pääsi kohtaamaan kasvattajaseuransa peräti neljä kertaa, sunnuntain kohtaaminen on kauden ensimmäinen.

”Tietysti aina on kiva pelata vanhaa joukkuetta vastaan ja erityisesti kun oma kasvattajaseura. Jännää! Eniten odotan niitä vastaan pelaamista, keiden kanssa itsekin pelasin samaan aikaan, mutta ei ole ketään erityistä.”

Forssin lisäksi PK-35:ssa pelaa myös toinen Ilves-kasvatti, Jade Bergius. Jadellekin kausi on toinen punamustissa.

Forss puolestaan pelasi helsinkiläisten riveissä viime kaudella 23 ottelua, joissa ei syntynyt maaleja. Tämän kauden ensimmäinen nuotta tuli jo kauden toisessa matsissa HPS:ää vastaan. Kuinka puolustaja on sopeutunut punamustaan peliasuun ja Helsinkiin?

”Olen viihtynyt hyvin, joukkueessa ja Helsingissä muutenkin! Saatiin kyllä hyvä startti kauteen, mutta kuitenkin viime pelistä jäi voitonnälkä.”

Minkälaista kamppailua yleisö voi odottaa Ilveksen ja PK:n välillä?

”Varmasti tulee kovatasoinen ja tasainen peli, missä molemmat joukkueet haluaa hallita palloa. Ehdottomasti kannattaa tulla kattoon!”

Kauden kolmas ja keltavihreiden kauden toinen kotiottelu Ilves – PK-35 alkaa sunnuntaina Kauppi 3:lla kello 17:00. Lipunmyynti otteluun aukeaa kello 16:00, Ilveksen pääyhteistyökumppani K-Citymarket Turtola tarjoaa ilmaiset liput kahdelle ensimmäiselle lippujonossa päivystäjälle, tervetuloa Kauppiin!

Ottelu näkyy myös totuttuun tyyliin Ruutu+:n kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4053607.