Ilves – PK-35 Vantaa otteluennakko – paluu peleihin maaottelutauon jälkeen!

Pipsa Saarilahti ja keltavihreät pelasivat edellisen liigapelin Kauppi 3:lla yli puolitoista kuukautta sitten. Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yli kuukauden mittainen tauko kilpailullisista otteluista tulee päätökseen viimein sunnuntaina, kun PK-35 Vantaa saapuu Tampereen Kaupin urheilupuistoon Ilveksen vieraaksi.

Keltavihreiden ja punamustien kauden kolmastoista liigaottelu potkaistaan käyntiin sunnuntaina kello 18:30. Edellisen kotiottelunsa Ilves on pelannut niinkin kauan sitten, kuin 3. päivä kesäkuuta, kun hallitseva Suomen mestari KuPS haki pisteet Kaupista 0-3 vierasvoitolla.

Ilveksen viimeinen ottelu ennen EM-kisataukoa päättyi PK-35:n voittoon Helsingin Pihlajamäessä 18. kesäkuuta. Kotijoukkueen ainoan maalin viimeisteli Emilia Kupsanen reilun tunnin pelin jälkeen, varmistaen näin täydet sarjapisteet helsinkiläisille.

Sunnuntainen vieras, PK-35 Vantaa teki niin sanotun varaslähdön liigapeleihin ja kävi ONS:n vieraana sunnuntaina 17. heinäkuuta. Vierasjoukkue siirtyi Raatin stadionilla 0-6 johtoon jo reilun 40. minuutin kohdalla, ONS:n Tiia Pohjanen viimeisteli kotijoukkueen ainokaisen maalin 48. minuutilla. Näin ollen vantaalaiset saapuvat Tampereelle uunituore 1-6 voitto takataskussaan.

Oululaisia kurittivat muun muassa kaksi kertaa osuneet Wilma Forsblom ja Karoliina Autio. Ensin mainittu on viimeistellyt tällä kaudella kahdeksan maalia ja Autio vielä yhden enemmän.

Huhtikuun loppupuolella pelatussa ottelussa Vantaalla Autio iski keltavihreiden nuottaan kolme maalia, Forsblom puolestaan yhden.

Lähes sarjataulukon ääripäissä

Vantaalaiset ovat pelanneet varsin vahvan kauden, josta kertoo tämänhetkinen sarjasijoituskin: toinen. Ainoan tappionsa punamustat kokivat toukokuussa saarella, kun Åland United voitti kotiottelunsa 1-0. Viikkoa ennen ÅU-ottelua, PK-35 Vantaa oli kaatanut KuPS:n kotonaan maalein 2-1.

Ilveksen kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Keltavihreät katkaisivat neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa 11. kesäkuuta, kun Tapiolan helteessä FC Honka ja Ilves päätyivät 1-1 tasapeliin. Ilveksen maalin iski pisteeltä Silja Tuominen, jolle maali oli tämän kauden toinen. FC Honka -ottelussa liigapelien makuun pääsi puolustaja Tiina Lilja. Tiina pääsi kentälle myös edellisessä ottelussa PK-35:tä vastaan Helsingissä. Nähdäänkö hänet kokoonpanossa myös sunnuntaina PK-35 Vantaata vastaan? Ja nähdäänkö kokoonpanossa uusia liigadebytantteja?

Ilveksen sarjasijoitus on ennen viikonlopun ottelukierrosta kahdeksas. Pisteitä on kasassa saman verran.

Saarilahden sanomiset

Ilves jalkapallon tyttö- ja naistoiminnan lähettiläänä tällä kaudella aloittanut Pipsa ”Pino” Saarilahti joutui (lue: pääsi) ennakoimaan ensimmäistä maaottelutauon jälkeistä matsia. Pipsa on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista, mutta on ehtinyt iskemään yhden maalin pelaamissan viidessä Kansallinen Liiga -ottelussa.

Miltä paluu peleihin oikein tuntuu?

”Innolla ollaan palaamassa peleihin pitkän tauon jälkeen. Itselläni alkukausi on ollut rikkonainen mutta nyt näyttää paremmalta ja odotan kovasti pelien jatkumista.”

Edellisestä liigapelistä on tosissaan yli kuukausi aikaa ja edellisestä kotipelistä jo yli puolitoista kuukautta. Mitä Kaupin yleisö voi odottaa sunnuntaiselta kohtaamiselta?

”Sunnuntaina nähdään taisteleva Ilves, joka haluaa voittaa kotiyleisön edessä. Tavoitteeksi asetettu Mestaruussarja on vielä mahdollinen ja jokainen pelaaja tekee varmasti kaikkensa sen saavuttamiseksi.”

Mitä asioita olette käyneet joukkueena läpi tauon aikana?

”Tauon aikana ollaan kiinnitetty erityisesti huomiota hyökkäyspelaamiseen ja erilaisiin murtautumismalleihin. Ylipäätään omaa pelitapaa on pyritty vahvistamaan.”

Nähdäänkö ”Island Bayn” kauden toinen maali sunnuntaina?

”Itseasiassa viime yönä unessa taisin maalin tehdä ja mulla on taipumusta enneuniin…”

Toivotaan, että Pipsan enneuni puree tälläkin kertaa ja verkko heiluu sunnuntai-iltana!

Fakta”laatikko”

Jos olet juuri parhaillaan kesälomareissussa, niin hätä ei ole tämännäköinen! PK-35 Vantaa -kamppailun voi katsoa tietenkin myös Ruutu+:n kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4122763.

Kaupissa Ilves-kahvio palvelee tuttuun tapaan Kauppi 3:n katsomoiden takana. Otteluun saa lippuja portilta hintaan 7/5€.

Huomioithan, että miesten edustusjoukkueen lauantaisen HJK-ottelun lipulla pääsee myös sunnuntaiseen otteluun Kaupissa! Miesten edustuksen ottelulippuja voi ostaa tätä kautta: https://www.lippu.fi/artist/ilvesjalkapallo/.

Nähdään Ratinan katsomossa lauantaina sekä Kaupissa sunnuntaina!