Otteluraportti: KuPS – Ilves 3-1

Kuva kotiottelusta KuPSia vastaan. Kuva: Joope Erkkilä.

KuPS – Ilves 3-1 (1-0)

KuPS oli lopulta kauden molemmissa kamppailuissa vahvempi samoilla lukemilla, kun lauantainen kamppailu päättyi Kuopiossa kotijoukkueen hyväksi 3-1. Niin kuin jo otteluennakossa skarpisti ounasteltiin, Kuopion Palloseuran tehokaksikko Gentjana Rochi ja Aino Kröger olivat odotetun vahvoja, tehden kaikki KuPSin kolme maalia.

Makedonialaishyökkääjä Rochi aloitti maalinteon Kuopiossa 13. peliminuutin kohdalla. KuPSin Anni Hartikainen toi palloa vauhdilla ylös vasenta kaistaa pitkin. Hartikaisen syöttö löysi tiensä Ilves-puolustuksen selustaan liikkuneen Rochin jalkaan. Rochi pääsi kääntymään boksissa, sai jalan vapaaksi ja laukoi pallon vasempaan yläkulmaan. U23-maajoukkueen leirillä vastikään olleelle Annika Laihaselle ei jätetty juurikaan mahdollisuuksia.

KuPS hallitsi peliä pitkät pätkät, mutta vihreissä pelanneet vieraat pääsivät hyvin peliin mukaan ensimmäisen jakson lopulla. Tauolle lähdettiin tästä huolimatta kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen puoliaika

Toista jaksoa oli pelattu karvan verran alle viisi minuuttia, kun KuPS hyökkäsi nopeasti oikealta laidalta. Ruotsalainen laitapuolustaja Maja Göthberg sai paljon tilaa ja hän näki Krögerin liikkeen puolustuslinjan taakse. Hyökkääjä oli jo ajautumassa pieneen kulmaan, mutta sai lauottua pelivälineen takakulmaan ohi Laihasen, tehden tilanteeksi 2-0. Maali oli Krögerin kauden kymmenes.

Seuraava takaisku vihreille tuli reilut viisi minuuttia myöhemmin, kun keltapaitainen kotijoukkue sai riistettyä pallon Ilveksen puolustusalueella. Vasemmalta laidalta lähti keskitys, johon pääsi ensimmäisenä väliin Rochi ja tämä nikkasi pallon oikeaan alakulmaa, Laihasen ja vihreiden puolustuksen harmiksi. Maali oli Rochille jo kauden viidestoista.

Vieraat saivat iskettyä yhden takaisin, kun varsinaista peliaikaa oli 14 minuuttia jäljellä. Kippari Sanni Ojanen lähetti vasemmalla jalalla pitkän syötön kotijoukkueen boksiin. Hyökkääjä Jenni Kantanen oli röyhkeästi vastaanottavassa päässä, tehden itselleen riittävästi tilaa, jotta hän sai vasemman jalan laukauksen aikaan. Tämä maanuoliainen yllätti kotijoukkueen maalivahti Emma Immosen täysin ja painui oikeaan alanurkkaan. Maali oli Kantaselle kauden toinen. Ensimmäisen maalinsa hän teki elokuussa TiPSiä vastaan.

Enempää maaleja ei nähty, vaan 3-1 jäi ottelun lopputulokseksi. KuPS jatkaa taulukon neljäntenä, Ilves kahdeksantena. Jyväskylän Pallokerho pelaa oman kierroksen ottelunsa FC Honkaa vastaan sunnuntaina Jyväskylässä.

Kansallista Liigaa on jäljellä nyt neljän kamppailun verran. Seuraava peli keltavihreillä on 10. lokakuuta kotoisessa Tammelassa, kun sarjan viimeisenä tällä hetkellä oleva TPS saapuu vieraaksi.