Haastateltavana Eini Vesaniemi – viimeinen palanen hopeajoukkueesta

Eini Vesaniemi tuo kokemusta nuoreen keltavihreään joukkueeseen.

Ilves yllätti monet sarjan avauskierroksella Espoon Tapiolassa, kun avauskokoonpanossa oli hieman yllättävä nimi: Vesaniemi.

 Eini Vesaniemi palasi joukkueen riveihin kauden kynnyksellä auttamaan laitaosastoa. Viime kaudella Vesaniemi ei pelannut joukkueen riveissä, mutta hän pelasi futsalia Ilves FS:ssä.

”Tämä on nyt seitsemäs kausi edustusjoukkueessa. Muistaakseni kaudella 2012 olin ensimmäisen kerran mukana, pelattiin pari kautta Ykkösessä ja muuten olen ollut liigapeleissä. Viime kauden tosiaan huilasin edustusjoukkueen peleistä ja keskityin futsaliin.”

Onko tutuin ja turvallisin pelipaikkasi laitapuolustaja?

”Itse koen olevani ennemminkin kokonaisuudessaan laitapelaaja, sillä näen itseni myös laitahyökkääjänä, koska kovasti tykkään hyökkäysten rakentamisesta. Mutta meneehän se homma myös puolustajana.”

Olet tuonut kentälle tietynlaista aggressiivisuutta ja röyhkeyttä. Pystytkö itse allekirjoittamaan tämän?

 ”No tietyissä peleissä olen ollut se pelaaja, joka haluaisin olla. Varsinkin alkukausi oli itselle vaikea, kun olin töiden myötä todella väsynyt ja huomasin itsekin, etten jaksanut antaa ihan kaikkea treeneissä ja peleissä.

Joissakin peleissä, kuten PK-35 Vantaata vastaan elokuussa onnistuin omasta mielestä hyvin ja näytin siltä pelaajalta, miltä tahtoisinkin näyttää.”

Olit nykyjoukkueesta ainoana mukana vuoden 2015 hopeajoukkueessa. Oletko jopa ottelumäärältäkin joukkueen kokenein pelaaja?

”Olin mukana tuossa hopeajoukkueessa kyllä, mutta enpäs tiedä olenko kokenein ottelumäärällä mitattuna. Kaksi kautta kun meni Ykkösen puolella, niin liigapeleistä en ole ihan varma. Ehkä Mikkosen Marjukalla on enemmän?”

Niin kuin on monesti jo aiemminkin puhuttu, teillä on todella nuori joukkue. Miten itse kuvailisit kauden 2020 Ilvestä?

”Ihan hirveästi on taitoa ja ihan hirveästi on laadukkaita pelaajia. Ei olla pystytty tuomaan sitä taitomäärää lähellekään niin hyvin esille, kuin oltaisiin voitu. Meillä on kyllä paljon annettavaa ja tiedän, että meidän pelaajat pystyvät pelaamaan hienoa futista parhaimpina päivinä.

Huomasin kyllä, kun olin vuoden poissa, että pelaajat ovat menneet todella paljon eteenpäin monellakin pelin osa-alueella.”

Mitä erilaista tuot teidän joukkueeseen?

”Sanoisin, että sellaista moniulottuvuutta. Tuo meidän pelaajarinki on ehkä vähän sellaista saman tyyppistä, kun minulla on taas vähän erilainen pelaajatausta, niin minulla on samalla myös vähän erilaiset fyysiset ja henkiset ominaisuudet.

Siinä mielessä sanoisin, että monipuolisuutta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.”

Mitä uskallat luvata kauden loppupuolelta?

”Uskon, että meidän aikaisempaa laajempi pelaajarinki tulee olemaan näin loppukaudesta iso etu, ja että kentällä tullaan näkemään yhtenäisempi ja jokaisen ottelun voitoista entistä lujemmin taisteleva joukkue. Toivotaan, että pysytään terveinä ja saadaan ehjiä harjoituksia riittävästi.”

Viimeisenä, onko sinulla mitään henkilökohtaisia tavoitteita loppukautta varten?

”Henkilökohtaisena tavoitteena on nyt ainakin toteuttaa hieman laadukkaampaa urheilijan elämää ja sitä kautta nauttia enemmän pelaamisesta, parantaa omia peliesityksiä ja auttaa joukkuetta tekemään kauden lopusta niin hyvä kun mahdollista.”

Kansallinen Liiga jatkuu lauantaina 10. lokakuuta. Keltavihreät saavat Tammelaan vastaansa Turun Palloseuran. Eini Vesaniemeä ja kumppaneita pääsee seuraamaan tuolloin kello 14 alkaen.