Otteluennakko: PK-35 – Ilves – runkosarjan viimeisellä kierroksella riittää valtavasti panosta

Viimeisessä kotiottelussa päädyttiin näihin lukemiin. Miten käy viimeisessä vierasottelussa? Kuva: Joope Erkkilä.

Edellisestä ottelusta riemukkaan 4-1 kotivoiton napanneet keltavihreät matkaavat runkosarjan viimeisellä kierroksella Pihlajamäkeen, Helsinkiin. Vastaan asettuu sarjassa kuudentena majaileva PK-35.

Keltavihreiden emännöimä elokuun kotiottelu päättyi tuolloin Pallokerhon 0-1 voittoon, kun Amanda Rantanen vastasi ottelun ainoasta maalista reilun tunnin jälkeen.

PK-35 on jo tässä vaiheessa varmistanut sarjan kuudennen tilan, sillä seitsemäntenä oleva JyPK on joukkueesta neljän pisteen päässä ja HJK puolestaan yhdeksän pistettä edellä viidentenä. Sarja on jakautunut kahden kerroksen väkeen ja PK-35 sijaitsee niin sanotusti vedenjakajalla.

Kuka joutuu karsimaan?

JyPK

Voitolla Pallokerhosta viimeisellä kierroksella Ilves saattaisi välttää karsintapelit. Seitsemäntenä oleva JyPK kohtaa viimeisellä kierroksella HJK:n, joka taistelee vielä pronssimitalista. JyPK on kolme pistettä Ilvestä edellä ja joukkueen maaliero on 18 maalia pakkasen puolella.

PK-35 Vantaa

Viime kierroksella tupsukorville hävinnyt PK-35 Vantaa on kaksi pistettä keltavihreitä edellä. Myös PK-35 Vantaan maaliero on samalla tavalla 18 maalia miinuksella kuin JyPKin. Vantaalaiset saavat viimeisellä runkosarjan kierroksella vieraakseen TPS:n, jonka putoaminen Ykköseen varmistui viime viikonloppuna.

Ilves

Ilves on tehnyt tällä Kansallisen Liigan kaudella 22 maalia ja päästänyt 29, maalieron ollessa -7.

Mitä tapahtui viime kierroksella?

Viime lauantaina keltavihreät rupesivat tarttumaan viimeisiin oljenkorsiin kiinni, joita joukkueen edessä oli. Tammelan stadionin viimeinen ottelu päättyi 4-1 kotijoukkueelle, esityksen ollessa eheä ja vahva, vaikkakin vantaalaiset siirtyivät ottelun alussa 0-1 johtoon Wilma Forsblomin maalilla. Vahva puolustusmoraali ja maalit Sofia Määtältä, Armi Heikkilältä, Silja Tuomiselta sekä Jenni Kantaselta kuitenkin varmistivat kauden toisen kotivoiton.

PK-35 Helsinki sai viime viikonloppuna vieraita Jyväskylästä ja vahvaa syksyä pelaava JyPK oli vahvempi lukemin 1-3. Helsinkiläisten ainoasta maalista vastasi myös keltavihreitä kesällä rokottanut Rantanen. Keskikenttäpelaaja on kymmenellä maalillaan ylivoimaisesti punamustien paras maalintekijä ja liigassakin kauden kolmanneksi kovin maalinsylkijä, joten hänen kanssaan kannattaa kenties olla erityisen tarkkana.

Varkoi vartoi maalien tekemistä loppukauteen

Kymmenessä ottelussa tällä kaudella pelannut Aino Varkoi on tehnyt kaksi maalia. Maalit syntyivät perättäisissä peleissä TPS:n ja JyPKin verkkoihin ottelukierroksilla 15 ja 16.

Miltä tuntui voittaa pitkästä aikaa viime lauantaina? Näetkö, että voitto toi joukkueelle lisäboostia, Aino Varkoi?

”Tosi hyvältä. Monta tiukkaa peliä ja yhden maalin tappiota takana, niin hyvä fiilis että saatiin ehjä 90 min ja siitä palkintona kolme pistettä. Uskon että tämä antaa vielä sen tarvittavan lisäboostin ja itseluottamusta omaan tekemiseen, että saadaan vikasta pelistä voitto.”

Kaatuuko saman tien toinenkin PK tulevana viikonloppuna?

”Ehdottomasti. Lähdetään jatkamaan niitä asioita, jotka onnistui viime pelissä ja parannetaan vielä vähän muutamissa asioissa niin saadaan varmasti hyvä tulos.”

Sinulla meni hyvä maaliputki poikki viime matsissa, mutta lupailetko lisämaaleja vielä viimeiseen otteluun?

”Totta kai hyökkääjänä haluaa aina tehdä maaleja, mutta viikonloppuna tärkeintä kuitenkin on, että haetaan kolme pistettä mukaan. Sillä ei ole väliä kuka ne maalit sitten tekee.”

Kysymyksiä on myös lukuisia muita: kuka tekee tällä kertaa kauden avausmaalinsa? Nouseeko Roosa Tuominen avauskokoonpanoon asti? Pelaavatko keltavihreät kahdella vai kolmella topparilla? Jatkaako Sofia Määttä dominointia liigatasolla? Nostavatko keltavihreät itsensä pois karsijan paikalta viimeisellä kierroksella? Paukuttaako Armi Heikkilä toisen maalin yläkulmaan?

Näihin kysymyksiin saamme vastauksia isänpäivänä sunnuntaina. Kansallisen Liigan viimeinen kierros alkaa kello 14. MagneCit Areenalla, Pihlajamäessä pelattavan PK-35 – Ilves matsin voi katsella totuttuun tapaan Ruutu+:n kautta.

Aino Varkoin katse pysyy tiukasti pallossa. Kuva: Joope Erkkilä.