Otteluennakko: KuPS – Ilves – millä tavalla kolmen viikon pelitauko näkyy?

Heta Olmala vääntämässä KuPS-kotiottelussa heinäkuussa. Kuva: Joope Erkkilä.

Keltavihreät palaavat Kansallisen Liigan estradille kolmen viikon tauon jälkeen. Edellinen ottelu pelattiin 5. syyskuuta kotoisessa Tammelassa. Sarjakärjessä viilettävä Åland United oli tuolloin vahvempi lukemin 1-3. Moona Talka iski tuossa ottelussa Ilveksen ainokaisen, joka oli samalla hyökkääjän kauden toinen kaappi.

Lauantaina keltavihreät toivottaa tervetulleeksi sarjan ainoa itäsuomalainen joukkue, kun Kuopion Palloseura vastaanottaa vieraat Kuopion keskuskentälle. Sarjanelonen KuPS voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen heinäkuun 11. päivä osumin 1-3, jolloin keltavihreiden maalista vastasi rangaistuspilkulta keskikenttäpelaaja Tuuli Enkkilä.

Kuopiolaisten edellinen ottelu oli myöskin 5. syyskuuta, jolloin joukkue tasasi pisteet Hongan kanssa 2-2. Savolaisten ensimmäisen maalin teki Gentjana Rochi, joka johtaa koko liigan maalipörssiä hurjalla 13 rysällä. Toisena maalipörssissä on myöskin KuPSin pelaaja, kun Aino Kröger on tehnyt 9 maalia.

Tuomalan tuomio

Millä mielin lähdet taas peleihin, kun edellisestä Kansallisen Liigan ottelusta on aikaa jo kolme viikkoa, Saana Tuomala?

”Odotan innolla viikonlopun peliä. Toivottavasti saadaan treenien hyvä tekeminen ja rentous näkymään myös pelissä.”

Lauantain vastustaja KuPSilla on riveissään maalipörssin kaksi kärkinimeä, Gentjana Rochi ja Aino Kröger. Pitääkö heihin varautua jotenkin normaalista poikkeavalla tavalla?

”Molemmat ovat vaarallisia hyökkäyssuuntaan, joten pitää olla tarkkana puolustuksessa sekä ottaa heiltä tila ja aika pois.”

Iskit itse ensimmäisen maalisi Hongan verkkoon elokuussa. Tuleeko pitkällä vierasreissulla Kuopioon lisää onnistumisia?

”Totta kai haluan itse onnistua, mutta tärkeintä on kuitenkin, että koko joukkue onnistuu ja otetaan kolme pistettä mukaan Kuopiosta.”

Kolmeen pisteen jahtiin lähdetään lauantaina 26. päivä kello 16:30 Kuopion keskuskentällä. Muista katsoa Kansallisen Liigan ottelu Ruudun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3677419.