Otteluennakko: Ilves – TPS – äärimmäisen tärkeitä pisteitä jaossa

Keltavihreät ovat valmiina TPS:n kaatoon lauantaina. Kuva: Joope Erkkilä.

Tammelassa on luvassa lauantai-iltapäivästä se kuuluisa ja kliseinen kuuden pisteen ottelu.

Ilves teki edellisellä kierroksella yhden kauden pisimmästä pelimatkoistaan, kun matka vei Pohjois-Savoon KuPSin vieraaksi. KuPSin ja koko liigan tämän kauden parhaat maalintekijät Gentjana Rochi ja Aino Kröger olivat totutun vahvoja ja varmistivat pisteet keltapaidoille 3-1. Ilveksen ainokaisen viimeisteli hienosti Jenni Kantanen.

Lauantaina Tammelaan saapuva sarjajumbo TPS puolestaan koki viime kierroksella tiukan 2-1 vierastappion JyPKille. Tamperelaiset, jyväskyläläiset ja turkulaiset ratkovat mitä suuremmalla todennäköisyydellä kolme viimeistä paikkaa tämän kauden Kansallisessa Liigassa. Joukkueet ovat kuuden pisteen sisällä toisistaan. Ilveksellä ja JyPKillä pisteitä on koossa kymmenen, TPS:llä neljä.

Turun ryöstöretki

Keltavihreät ovat saaneet tämän kauden kymmenestä pisteestään peräti seitsemän vieraskentiltä. Kolme näistä pisteistä lähti joukkueen mukaan Turusta heinäkuun 19. päivä, kun vierailijat olivat tuolloin etevämpiä osumin 0-3. Vierasjoukkueen maaleista vastasivat kahdesti maalannut Roosa Tuominen sekä kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Aino Rasinen.

Aukeaako ketsuppipullo?

Oululaisesta ONS:stä tälle kaudelle keltavihreään nuttuun siirtynyt Heta Olmala sai kunnian antaa kommentit tämän kertaiseen ennakkoon.

Teillä oli taas yhden viikonlopun verran huilia peleistä, mitä olette tehneet?

”Lyhyellä pelitauolla ollaan keskitytty oman pelin kehittämiseen ja niihin asioihin, jotka tulee olemaan TPS-pelissä tärkeitä.”

Millä asein TPS sitten kaatuu lauantaina?

”TPS:ää lähdetään kaatamaan toteuttamalla pelissä niitä asioita, joita ollaan reeneissä harjoiteltu ja käyty läpi. Eli omilla vahvuuksilla pelaamalla ja pallonhallinnalla TPS kaatuu Tammelassa.”

Oletko ollut tyytyväinen omaan kauteesi?

”Henkilökohtaisesti omaan kauteen en pysty olemaan täysin tyytyväinen. Omia vahvuuksia en ole onnistunut käyttämään niin hyvin kuin pystyisin, mutta on niitä hyviäkin hetkiä ollut. Tässä on vielä loppukaudesta aikaa parantaa ja maalikin kyllä maistuisi.”

Jos onnistuminen tulee sitten TPS:ää vastaan, niin aukeaako se kuuluisa ketsuppipullo omalta osaltasi?

”No se jää nähtäväksi!”

Se jää nähtäväksi sitten lauantaina: Ilves – TPS kello 14 Tammelan stadionilla. Kyseessä on kauden toiseksi viimeinen kotiottelu, joten kahvin ja makkaran lämpöisesti tervetuloa Tammelan lehtereille!