Otteluennakko: Ilves aloittaa Kansallisen Liigan Espoossa FC Hongan vieraana!

Tätä näkyä ei valitettavasti Espoossa nähdä. Eli Ilves-pelaajia ulkokentällä. Avauskierroksen ottelu pelataan sisähalli Esport Arenalla Tapiolassa. Kuva: Joope Erkkilä.

Subway Kansallinen Liiga pärähtää käyntiin tänä viikonloppuna. Lauantaina pelataan jo neljä ottelua, mutta FC Honka sekä Ilves aloittavat oman taipaleensa vasta sunnuntaina. Ilves lähtee ennakkoluulottomasti hakemaan Espoosta voittoa.

Neljästi SM-kultaa voittanut FC Honka sijoittui viime kaudella Kansallisessa Liigassa viidenneksi. Joukkueen päävalmentajana kolmatta kauttaan toimiva Rosa Lappi-Seppälä on kasannut jälleen vahvan joukkueen. Tätä mieltä on ainakin Ilveksen päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtinen.

”Hongalla on varmaankin Kansallisen Liigan laajin materiaali, paljon kokeneita sekä hyviä liigapelaajia. Ehkä ne aivan kirkkaimmat tähdet heiltä puuttuvat, muutoin laadukas rosteri kylläkin. He jatkavat tutulla ja hyväksi todetulla pelitavalla edelleen. Sama valmentaja ja pelaajarunko on pysynyt jonkin aikaa jo samana, niin heillä on tekemisessä jatkuvuutta. Jostain syystä Hongan pelitapa on meille viime vuosina sopinut ihan hyvin, olemme saaneet hyvät pelit aikaiseksi.”

Lada on tutkinut videolta Hongan pelejä ja suunnitellut taktiikan omalle joukkueelleen niiden perusteella. Perusasiat paremmin tekevä joukkue on Ladan mukaan vahvoilla pisteitä jaettaessa.

”Hongalla on tiettyjä kohtia, joihin me pyrimme sunnuntaina iskemään kiinni. He ovat todella hyvä vastaiskujoukkue, puolustavat tiiviisti ja iskevät siitä nopeasti omat hyökkäyksensä. Heillä on tosi nopeita pelaajia kärjessä, heidän kanssaan meidän täytyy olla hereillä.

Pelaajien täytyy myös tiedostaa vastuunsa pallollisena, on tiettyjä alueita, joilla vaan ei yksinkertaisesti saa menettää palloa. Perusasiat paremmin tekevä joukkue voittaa, meidän on tarkoitus olla sillä sektorilla parempi. Kauheasti ei kylläkään virheisiin ole varaa.” 

Pelipaikka vaihtui tämän viikon aikana ulkoa nurmikentältä sisälle tekonurmelle. Itse peliin ei Lada usko asialla olevan suurtakaan vaikutusta, mutta myöntää toki hiukan harmittavan joutua sisälle pelaamaan, kun kelitkin olisivat ulkona kohdillaan.

”Taitaa olla hallissa aavistuksen pienempi kenttä, mitä ulkona, ihan varmaksi en nyt muista. Eihän se mitenkään suuresti vaikuta, hiljattain vasta itsekin siirryimme ulos harjoittelemaan. Alusta saattaa pelin alussa hiukan vaikuttaa, siellä on melko vanha matto, jossa pallo saattaa taas käyttäytyä eri lailla.

Kyllähän se vähän harmittaa joutua halliin. Ulkona on kuitenkin lähes 20 astetta lämmintä ja aurinko paistaa, niin eihän sitä mielellään pimeään halliin mene pelaamaan.

Ilves on saanut pitkän talvikauden harjoitella ilman isompia kolhuja ja aikaisemmin loukkaantuneet pelaajat ovat saaneet kuntoutettua itsensä pelikuntoon. Ulkokentälle harjoittelemaan siirtyminen on hiukan vaikuttanut muutamiin pelaajiin lievien jalkavaivojen muodossa. Yksi varma poissaolija kuitenkin sunnuntaina on.

”Lähteenmäen Lotta sai pikku kolhun Pallo-Iiroja vastaan viikko sitten ja on ainakin sivussa. Jonkin verran on joitain pikku kolotuksia ja tuntemuksia, mutta tuskin muita on poissa kokoonpanosta kuin Lotta”, Lada päättää.

Molemmat joukkueet pääsivät Suomen Cupissa puolivälierävaiheeseen asti, jossa Ilves hävisi HJK:lle ja Honka puolestaan KuPS:lle. Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti. Espoossa tasattiin pisteet 1-1 -tuloksella, mutta Tammelasta Honka kävi ryöstämässä täyden pistepotin 2-3-vierasvoitollaan.

Honka saattaa lähteä otteluun ennakkosuosikkina, mutta keltavihreillä on niin paljon potentiaalia sekä energisyyttä pelissä, että joukkue omaa täydet mahdollisuudet napata pisteet matkaansa!

Ottelu alkaa kello 16 ja pelipaikkana on Esport Arena Espoon Tapiolassa. Ottelu on nähtävissä suorana sekä selostettuna Ruutu+-palvelun kautta. Kotiavaus on viikon päästä lauantaina 24. huhtikuuta kello 15 Kaupin tekonurmella.