Ilves kovin tavoittein Kansalliseen Liigaan – mitalisijoitus tähtäimessä

Keltavihreät aloittavat Kansallisen Liigan kauden sunnuntaina 18. huhtikuuta. Joukkueen tavoitteena on mitali. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen Kansallisen Liigan joukkueen valmistautuminen on sujunut mainiosti 18.4. alkavaaa liigaa varten, poikkeusoloista huolimatta. Talvikauden harjoittelu sujui niin hyvin, että voitontahtoinen joukkue haluaa muuttaa laajan potentiaalinsa myös menestymiseen pääsarjassa.

Joukkueen päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtinen oli erittäin levollisin mielin joukkueen kokoontuessa nälkäisinä jälleen uuteen harjoitteluhetkeen. Harjoituskausi on ollut joukkueella melkoisen pitkä sekä osittain raskaskin, mutta se on myös tuottanut tulosta.

”Preseason onnistui todella hyvin, meillähän oli parhaat harjoitteluolosuhteet ikinä. Kenttätilaa saatiin todella hyvin ja rauhassa saimme myös harjoitella, kiitos siitä Tampereen kaupungin ja OKM:n ammattiurheilua koskevien koronasääntöjen. Vaihtuvuus viime kauden joukkueesta oli alkuun haaste, mutta uudet pelaajat sopeutuivat nopeasti uuteen toimintaympäristöön ja pääsimme rakentamaan joukkueelle uutta päivitettyä pelitapaa, missä myös hyvin onnistuimme.”

Lahtisen johtama valmennustiimi täydentyi talenttivalmentaja Valtteri Kumpuniemen, tyttöjen valmennuspäällikkö Anssi Ylisen sekä uuden maalivahtivalmentajan Marko Pirilän osaamisella. Viime kauden tiimistä jatkavat totutusti valmentaja Juhana ”Juice” Sirviö ja fyysisestä valmennuksesta sekä fysioterapiasta vastaava Heli Rekimies. Talven aikana päivittynyt valmennustiimi rakensi laadukasta ja kokonaisvaltaista toimintaympäristöä ja nyt kauden aikana sitten mitataan miten kuviot toimivat.

Ilveksen vahvuus on perinteisesti ollut vahva oma pelaajatuotanto ja jälleen omista nuorista nousi useita uusia nälkäisiä pelaajia naisten harjoitusrinkiin ja lopulta sopimukseen saakka. Kun joukkueeseen saatiin vielä muutama kokeneempi pelaaja, niin kasassa on hyvä sekoitus.

Nuorekkaassa joukkueessa on todella paljon potentiaalia ja se tulee varmasti yllättämään monet vastustajat kauden aikana. Pelaajien motivaatiotaso on erittäin korkealla, mikä tuli esiin kauden tavoitetta asetettaessa.

”Pelaajajohtoisesti kävimme keskustelua kauden tavoitteesta ja sieltä tuli vahvasti esiin halu sitoutua ja menestyä, joten yläloppusarja ja mitalisija asetettiin yhteiseksi tavoitteeksi. Silloin kun pelaajat noinkin kovan tavoitteen asettaa, niin sehän tarkoittaa todella kovaa työntekoa sekä vaatimustasoa jokapäiväisessä arjessa.”

Ladan mielestä kova tavoite on saavutettavissa, sillä asennepuoli joukkueessa on kunnossa.

”Vaikka joukkueemme on melko kokematon, löytyy siitä todella paljon intoa sekä ennakkoluulottomuutta. Tämä joukkue ei lähde turhia nöyristelemään, eikä pelkää tai jännitä kohdata ketään. Raikkaus ja tuoreus on niin voimakasta, että se kääntää kokemattomuudenkin voimavaraksi.”

Joukkueen kapteeniksi valittu Johanna ”Junnu” Salmijärvi palasi takaisin kasvattajaseuraansa norjalaisesta Amazon Grimstad FK:sta ja lähtee kauteen myös erittäin luottavaisena. Käy kuuntelemassa Junnun mietteet täältä: Johanna Salmijärvi lähtee kauteen luottavaisin mielin.

Subway Kansallinen Liiga

Kansallista Liigaa pelaa 10 Suomen parasta naisten joukkuetta. Kaksinkertaisen sarjan sekä ylä- ja alaloppusarjojen jälkeen sarjataulukon kärkijoukkue palkitaan Suomen mestarina. Kansallisen Liigan voittaja myös edustaa Suomea Euroopan kentillä seuraavan vuoden Mestarien Liigassa.

Tämä kausi on myös juhlakausi, sillä naisten pääsarjatason toiminta käynnistyi 1971 eli 50 vuotta sitten. Juhlavuosi tuleekin varmasti näkymään koko kauden ajan.

Subway Kansallinen Liiga starttaa kautensa lauantaina 17.4., mutta Ilves pelaa ensimmäisen ottelunsa vasta sunnuntaina 18.4. Espoossa FC Hongan vieraana. Ottelu alkaa kello 16 ja näkyy suorana Ruutu+ -palvelun kautta: ruutu.fi/urheilu.

Ensimmäinen kotiottelu pelataan puolestaan 24.4., kun hallitseva tuplamestari Åland United saapuu Kauppiin. Ottelu pelataan valitettavasti ilman yleisöä.

Joukkueen yhteistyökumppanit kaudella 2021 ovat:

K-Citymarket Turtola

Intersport Koskikeskus

Pihlajalinna

adidas

YH Kodit

Insta

Tilausliikenne Are

Tampereen Lihajaloste

Moposport

 

Kauden 2021 joukkue on:

Maalivahdit:

#12 Emmi Larsen

#32 Roosa Karppinen

#41 Loviisa Helminen

 

Puolustajat:

#3 Joanna Simola

#4 Julia Rytkönen

#9 Saana Tuomala (varakapteeni)

#16 Eini Vesaniemi

#26 Laura Kattelus (varakapteeni)

#31 Mikaela Frondelius

#42 Noora Hämäläinen

#88 Sofia Laine

 

Keskikenttäpelaajat:

#8 Silja Tuominen

#10 Pipsa Saarilahti

#11 Lotta Lähteenmäki

#14 Aino Rasinen

#21 Johanna Salmijärvi (kapteeni)

#22 Heta Olmala

#35 Armi Heikkilä

 

Hyökkääjät:

#7 Venla Mäkelä

#13 Pessia Purhonen

#19 Sofia Määttä

#23 Hilkka Koskinen

#25 Aino Varkoi