Otteluraportti: Ilves avasi kauden tasapelillä FC Honkaa vastaan

Kauden avausottelun maalintekijät: Pipsa Saarilahti ja Aino Rasinen!

Ilveksen kauden avaus näytti jo tuovan Espoosta täyden pistepotin, mutta jälleen kerran Hongan loppurutistus tuotti tulosta ja peli päättyi tasatulokseen. Ilves kuitenkin osoitti sen, että joukkueella on eväitä menestykseen alkaneella kaudella. 

FC Honka – Ilves 2-2 (0-1)

Ilves aloitti ottelun erittäin pirteästi ja pystyikin palloa pitämään kotijoukkuetta enemmän ensimmäiset minuutit. Ilves pääsi rakentamaan hyvin peliä, mutta ei kuitenkaan aivan laukaisupaikoille asti onnistunut hyökkäyksiään päättämään. 

Parinkymmenen minuutin jälkeen ottivat espoolaiset peliä hallintaansa ja keltavihreät joutuivat puolustuskannalle. Honka saikin hetkeksi aikaa kovan rynnistyksen aikaiseksi, mutta melko rauhassa sai Roosa Karppinen maalillaan olla, sillä Ilveksen puolustus pelasi järkevästi sekä tiiviisti.

Juuri kun pelistä oli tullut 35 minuuttia täyteen, kaatoi Ilves kylmää vettä kotijoukkueen niskaan. Armi Heikkilä syötti pallon Pipsa Saarilahdelle, joka harhautti vastustajan, saaden jalkansa vapaaksi ja laukoi kuudentoista-alueen rajalta pallon verkon perukoille ja vei Ilveksen hienosti johtoon.

Keltavihreät saivat maalista hyvin lisää virtaa ja jälleen peliä siirryttiin pelaamaan Hongan puolustusalueelle. Saarilahti oli lähellä laukoa toisenkin maalin, mutta tuo laukaus meni hiukan ohi maalin.

Toinen jakso

Toiselle jaksolle Honka tuli vauhdikkaasti ottaen pelin hallinnan heti itselleen. Kotijoukkueella oli hyvä tilanne tasoittaa peli 57. minuutilla, mutta Niia Salmisen laukoma pallo leijui yli Ilves-maalin. Maalipotkusta Ilves käynnisti oman vastahyökkäyksensä ja Sofia Määttä löysi syötöllään aivan vapaaksi jääneen Aino Rasisen, joka sijoitti pallon takuuvarmasti ohi Hongan maalivahti Sofia Mannerin.

Honka pystyi pitämään palloa itsellään ja tilanteitakin luomaan, mutta vierasjoukkue pystyi pahimmat maalintekotilanteet pitkään estämään.

Kotijoukkue onnistui lopulta maalinteossa 71. minuutilla. Karppinen oli edellisen tilanteen torjunut upeasti, mutta seuraavasta tilanteesta kotijoukkue pääsi katkaisemaan hänen avauspotkunsa ja Milla Punsar pääsi tekemään maalin ja tuomaan espoolaiset maalin päähän.

Honka jatkoi painostustaan ja Ilves joutui puolustamaan tiukasti omaa maalia. Hurja painostus toi lopulta kotijoukkueelle onnistumisen, kun 80. minuutilla Wilma Spetsin laukoma pallo ohitti Karppisen.

Tasoituksen jälkeen myös vihreäpaidat pääsivät muutamiin hyökkäyksiin, mutta lisämaaleja ottelussa ei kuitenkaan enää nähty. Tasapeli ei oikein tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta, joten lisänälkää seuraaviin peleihin tuli varmasti.

Avausmaalin tehnyt Saarilahti oli aavistuksen pettynyt ottelun jälkeisessä haastattelussa, mutta antoi myös kiitosta nuorelle joukkueelleen.

”Tuntuu olevan jonkinlainen kirous päällä näissä Honka-matseissa, kun aina onnistuvat lopussa pilaamaan meidän suunnitelmat. Totta kai kahden maalin johdon menetys harmittaa, täytyy treeneissä puhua hiukan enemmän näistä tilanteista vastaisuuden varalle. Hieno taistelu meidän nuorelta joukkueeltamme kuitenkin, altavastaajina lähdimme otteluun. Yllättävän kuuma täällä hallissa oli, hiukan meinasi pohkeet krampata.”

Kansallinen Liiga jatkuu Ilveksen osalta ensi lauantaina 24. huhtikuuta. Silloin Kaupin kentälle vastaan juoksee hallitseva Suomen mestari Åland United. Ottelu alkaa kello 15 ja se näkyy Ruudusta.

 

FC Honka – Ilves 2-2 (0-1), Esport Arena, Espoo

Maalintekijät: 

0-1 Pipsa Saarilahti ’35 

0-2 Aino Rasinen ’58 

1-2 Milla Punsar ’71 

2-2 Wilma Spets ’80 

 

Ilveksen avauskokoonpano: 

32 Roosa Karppinen (mv) 

88 Sofia Laine 

26 Laura Kattelus 

 4 Julia Rytkönen 

 9 Saana Tuomala 

42 Noora Hämäläinen -> 69’ Mikaela Frondelius 

21 Johanna Salmijärvi (kapt.) 

35 Armi Heikkilä -> 84’ Silja Tuominen 

19 Sofia Määttä -> 58’ Hilkka Koskinen 

14 Aino Rasinen -> 84’ Venla Mäkelä 

10 Pipsa Saarilahti 

 

Vaihtopelaajat:

41 Loviisa Helminen (mv) 

3 Joanna Simola 

31 Mikaela Frondelius 

16 Eini Vesaniemi 

8 Silja Tuominen 

7 Venla Mäkelä 

23 Hilkka Koskinen