ONS-otteluennakko – keltavihreät hakevat Kaupissa paluuta voittokantaan!

Jenni Kantanen moikkailee otteluennakon lukijoita. Ennakosta löytyy Jennin kommentit!

Ilves emännöi viikonloppuna Pohjois-Pohjanmaalta saapuvia vieraita, kun kuuden pisteen päässä vaaniva ONS saapuu Kauppiin. Ilveksen ja ONS:n välinen Haastajasarjan neljäs ottelu alkaa lauantaina viideltä.

 

Vierailija ONS nousi Ilveksestä kuuden pisteen päähän edellisenä viikonloppuna, joukkueen voittaessa kotonaan FC Hongan. ONS:n ja Hongan välinen piste-ero on puolestaan neljä pistettä. Espoolaiset pelaavat tämän viikonlopun kierroksen ottelunsa jo perjantai-iltana NJS:ää vastaan.

Edellisen kerran kelta- ja punapaidat pelasivat vastakkain syyskuun 10. päivä Raatin stadionilla Oulussa. Pisteet tasattiin maalein 1-1, kun oululaisten Peppi Saarinen ja Aino Rasinen vastasivat osumista. Kauden aiemmat kohtaamiset tupsukorvat veivät nimiinsä lukemin 0-3 Castrenin tekonurmella sekä 1-0 Kaupissa.

Ilves kärsi hienon FC Honka -voiton jälkeen tappion kotonaan Kansallisesta Liigasta putoavalle NJS:lle viime lauantaina. NJS kaappasi kauden avausvoittonsa Senja Haikolan ja Ella Leskelän maaleilla. Leskelä osui Ilvestä vastaan myös heinäkuun kotiottelussa.

Heta Olmala vei viikonloppuna keltavihreät hienolla laukauksella johtoon ottelun ensimmäisellä puolikkaalla. Oulun lahja futismaailmalle nousi Ilveksen sisäisessä maalipörssissä tasoihin Silja Tuomisen ja Pipsa Saarilahden kanssa, kaikilla on kasassa neljä osumaa. Rasinen on neljäntenä maalin päässä kolmikosta.

 

Pidä heitä ja näitä silmällä

ONS:n Sara Sievistö nosti kauden maalimääränsä seitsemään, kun hyökkääjä iski viime viikonlopun Honka-voitossa oululaisten molemmat osumat. Seitsemän nuotan lisäksi Sievistö on jakanut yhden maalisyötön. Keskikentän keskustan Tiia Pohjanen on kompannut hyvin viidellä täysosumalla.

Punapaitojen Inka Sarjanoja ja Veera Koskela ovat molemmat tarjoilleet kaksi maalisyöttöä, yhden maalin lisäksi.

ONS:n otteluissa verkko ei heilu ylimalkaisesti, sillä oululaisten matseissa on tehty yli kolme maalia viimeksi 17. päivä heinäkuuta, kun PK-35 Vantaa kylvetti oululaisia maalein 1-6. Tuon ottelun jälkeen ONS on pelannut tiukkoja 1-0, 1-1 ja 2-1 maalisia otteluita.

Samassa ajassa Ilveksen kolmemaaliset tai alle ottelut ovat tulleet kahdesti ONS:ää vastaan ja viime viikonlopun tappio NJS:lle. Otetaan veikkauksia vastaan, että kuinka monta maalia nähdään Kaupin alkuillassa tulevana lauantaina?

 

Kommentit Kantaselta

Ilveksen avauskokoonpanossa viidessä edellisessä pelissä nähty hyökkääjä Jenni ”Jenspa” Kantanen ei muun keltavihreän porukan tavoin ollut tyytyväinen viime kierroksen tulokseen, saati edelliseen kohtaamiseen ONS:n kanssa. Kantanen kuitenkin lupailee, että joukkueelta nähdään parempaa tulevana lauantaina.

Pari viikkoa takaperin pelattu ONS-vierasottelu päättyi tasapeliin Oulussa, irtoaako nyt kotiottelusta voitto?

”Meille oli pettymys, että saatiin Oulusta matkaan vain yksi piste, joten voittoa tavoitellaan lauantaina.”

NJS-ottelussa maalinteko oli haastavaa. Uppoaako paremmin ONS:ää vastaan, teetkö itse pöntön?

”Joo, tosiaan viimeistely ei onnistunut viime viikonloppuna, joten sen on parannuttava jokaisen henkilökohtaisella tasolla. Itse yritän kaikkeni, että joukkue tekisi maalin.”

Omat veikkauksesi: kuka tekee ONS-ottelun ensimmäisen maalin? Kuka teidän maalivahdeista pitää nollapelin? Ja kuka ottaa todennäköisesti ensimmäisenä keltaisen kortin?

”ONS-ottelun ensimmäisen maalin tekee Saana Tuomala. Kuka vaan maalivahdeista pelaa, niin pitää nollapelin. Ja ensimmäisen keltaisen kortin veikkaan vastustajan leiriin.”

Kotiotteluita on todennäköisesti jäljellä enää kaksi kappaletta. Miksi yleisön kannattaa tulla Kauppiin, vielä kun ehtii?

”Kauden viimeisissä kotipeleissä on varmasti tarjolla kovaa kamppailua ja viihdyttävää futista. Paljon hyökkäyksiä, tilanteita ja tunteita. Meillä ei sinänsä ole painetta sarjasta putoamiselle, joten me voidaan pelata rennosti ja nauttia pelistä. Sitä kautta uskon, että maalinteko ja peli-ilme rentoutuu ja me tarjotaan katsojille myös hienoja maaleja.”

Hienoja maaleja toivotaan varsinkin Ilveksen osalta lauantaina: Ilves – ONS kello 17:00 alkaen Kauppi 3:lla.

 

Liput ONS-otteluun kustantavat portilta 7/5€, Kaupissa palvelee monipuolinen kahvio pääkatsomon takana. Ottelun tauolla palkitaan Suomen suurimman kortteliliigan, Ilves Futis-Liigan tyttöjen sarjojen mitalistit.

Tervetuloa, nähdään Kaupissa!