NJS-otteluraportti – Ilves taipui hallinnasta huolimatta NJS:lle

Hetkellinen riemu 2-0 johtomaalista kääntyi nurmijärveläisten iloksi. Kotiottelut jatkuvat lauantaina ONS:ää vastaan.

Ilves – NJS 1-2 (1-0)

Kaupissa nähtiin, ettei ottelun ylivoimainen pelinhallinta tarkoita automaattisesti voittoa. Ilves ei onnistunut lukuisista paikoista tekemään kuin yhden osuman ja kauden avausvoittonsa ottanut NJS puolestaan onnistui kahdesti.

Ahneesti voittoa ja maaleja hakenut Ilves ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuksiaan, vaikka joukkue sai niitä useita luotua. Prässipelaaminen oli hyvää ja hyökkäyspelissä oli vaarallisuutta.

Avausjakso

Ilves lähti peliin vahvasti peliä halliten ja loi ensimmäisen maalipaikan jo heti alkuminuuteilla. Vahvassa syysvireessä oleva Aino Rasinen rakensi peliä ja tarjoili paikat sekä Silja Tuomiselle, että Jenni Kantaselle. Näistä ei kuitenkaan maalia vielä saatu aikaiseksi.

Hetkeä myöhemmin Pipsa Saarilahti vapautti Noora Hämäläisen laukaisupaikkaan, mutta Nooran laukauksen nappasi syliinsä vieraiden Kerttu Karresmaa. Noora puolestaan löysi tämän jälkeen syötöllään Jennin, jonka laukaus ei kuitenkaan noussut yli Karresmaan.

Jakson ainoa maali näki päivänvalon 18. minuutilla ja se oli Olmalan sisarusten näytöstä. Anna löysi pitkällä avauksellaan oikeasta laidasta Hetan, joka murtautui hienosti boksiin ja tykitti pallon pilkun kohdalta ohi Karresmaan. Osuma oli nuoremmalle Olmalalle kauden neljäs.

Heta oli lähellä tehdä heti perään toisenkin osuman, mutta tähän laukaukseen hän ei saanut tarpeeksi voimaa eikä osoitetta. Paikkoja lisäosumiin syntyi runsaasti ja tauolle olisi voitu mennä suurinumeroisessakin johdossa, mutta yritykset jäivät ainoastaan yrityksiksi ja ylärimaa lähemmäksi ei palloa enää saatu.

Toinen jakso

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Ilves painosti ja saikin pallon pian jo maaliin, mutta Laura Laurikainen puski kauden ensimmäisensä Siljan keskityksestä maaliin paitsioasemasta. 1-0 pysyi taululla.

Silja itse pääsi yrittämään suoraa laukausta vapaapotkusta reilusta 20. metristä, mutta ei saanut palloon tarpeeksi kierrettä ja Karresmaa nappasi sen jälleen syliinsä.

Legendaarinen sanonta ”jos et itse tee maalia, niin kaveri tekee” osui tällä kertaa Ilvekseen ottelun 69. minuutilla. Mainiosti toiminut korkea prässi ei tällä kertaa purrut ja NJS pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Senja Haikola onnistui saamaan jalkansa vapaaksi ja hänen aivan etutolpan juureen suuntautunut laukauksensa oli debyyttiotteluaan pelanneelle Ilves-kasvatti Nelli Hautamäelle tekemätön paikka.

Koko ottelun ajan vahvasti palloa hyökkäysalueella pitänyt Ilves sai toisen kylmän suihkun niskaansa kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Jälleen nopean vastahyökkäyksen jälkeen pallo pomppasi Ella Leskelälle, joka ohjasi pallon ilmasta tolpan kautta maaliin.

Ilves ei saanut riittävän laadukasta loppukiriä aikaiseksi, ainoastaan Sofia Määtällä oli laukaisupaikka ja mahdollisuus tasoitukseen, mutta jälleen kerran maalivahti Karresmaa oli näppeineen välissä.

NJS:lle voitto oli kauden ensimmäinen, joten Ykköseen putoavan joukkueen ilo ja riemu oli ylimmillään ottelun päätyttyä. Ilves-leirissä oltiin luonnollisesti pettyneitä tulokseen, niin selvästi se ottelua hallitsi. Jalkapallo on kuitenkin maalintekopeli, joten tulosta täytyy kunnioittaa.

Kautta on jäljellä vielä kolme kierrosta ja Ilves johtaa edelleen Haastajasarjaa kahden pisteen erolla FC Honkaan. Tulevana lauantaina Ilves kohtaa Kaupissa ONS:n, joka yrittää vimmatusti kuroa neljän pisteen päässä olevaa Honkaa kiinni ja päästä karsintaviivan yläpuolelle.

Koutsin kommentit

Päävalmentaja J-P Berg oli tyrmistynyt ottelun lopputuloksesta.

”Olen suunnattoman pettynyt, karmea lopputulos. Näköjään näinkin voi jalkapallopelissä käydä.”

Pelin kuva oli kaikille paikalla olleille selvä ja lopputuloksen syytkin näkivät kaikki.

”Eihän peli meiltä huono ollut, joskaan ei hyväkään, mutta tulos oli järkyttävä. Me emme vaan saaneet palloa maaliin riittävästi ja vastustaja käytti omat paikkansa tehokkaasti. Heillä taisi olla kolme laukausta, joista kaksi meni sisään.”

Omaan heikkoon viimeistelyyn ja vieraiden tehokkuuteen maalitilanteissa löytyi koutsin mukaan syy.

”Kyllä me olimme aivan liian pehmeitä molemmissa bokseissa. Meidän laukauksemmekin näyttivät ihan syötöiltä maalivahdin syliin. En osaa sanoa, mistä pehmeys johtui, jokin alitajuntainen juttu varmaankin.”

Maanantaina alkaa uusi viikko ja Ilves kääntää katseensa jo seuraavaan peliin.

”Purimme tilanteen jo heti pelin jälkeen nopeasti emmekä jää tätä enempää murehtimaan. Käännetään katseet jo tiukasti kohti ONS-peliä.”

Tuleva kotiottelu Ilves – ONS pelataan Kaupissa lauantaina 1. lokakuuta. Ottelu alkaa kello 17:00, tervetuloa kannustamaan Ilvestä äärimmäisen tärkeässä ottelussa!

24.9.2022, Kauppi 3, yleisöä: 123

Maalit:

18’ Olmala Heta 1-0

69’ Haikola Senja 1-1 (NJS)

81’ Leskelä Ella 1-2 (NJS)

Varoitukset:

5’ Hiltunen Nette-Nina (NJS)

76’ Mäkinen Sini (NJS)

86’ Tuomala Saana Ilves