Lotta Lähteenmäki jatkaa keltavihreissä – vammat takana, maalijuhlat edessä?

Viime kaudella ensimmäisen kautensa edustusjoukkueessa pelannut Lotta Lähteenmäki jatkaa joukkueessa myös kaudella 2022!

TPV:n kasvatti Lotta kärsi viime kaudella loukkaantumisista, jotka ovat vaivanneet häntä jo aiemmin urallaan, mutta nyt vammat on selätetty.

Onnittelut tosiaan sopimuksesta! Mitkä ovat fiilikset jatkosopimuksen suhteen?

”Tosi hyvät fiilikset!” Viime kausi kun ei mennyt omalta osalta ihan nappiin, niin nyt on taas uusi mahdollisuus auttaa joukkuetta voittamaan ja kehittyä hyvässä ympäristössä.”

Pelasit viime kaudella loukkaantumisten takia vain 12 ottelua, mutta teit tehot 3+1. Olitko tyytyväinen kauteen 2021?

”Henkilökohtaisena tavoitteenani viime kaudelle oli saada ehjä kausi, mikä ei toteutunut, niin se turhautti tietysti. Mutta olen tyytyväinen pelaamiseeni, vaikka se jäikin vähän vähäiseksi. Nyt innolla uutta kautta kohti!”

Mitä odotat kaudelta 2022? Triplaantuuko menneen kauden maalimäärä?

”Ensi kaudelta odotan ehjää kautta ilman loukkaantumisia, haluan vain päästä keskittymään pelaamiseen ja itseni kehittämiseen ja sitä kautta tietysti maalien tekemiseen.”

Koit loukkaantumisen viime kauden alussa ja sitten loppupuolella. Vammat on ilmeisesti selätetty tällä hetkellä ja jalka liikkuu?

”Nyt on onneksi vammat selätetty, ja voin hyvillä mielin puhtaalta pöydältä lähteä tulevalle kaudelle ilman vaivoja ja saada itseni huippukuntoon.”

Millä mielin olet ollut U19-maajoukkueen matkassa muiden ilvesläisten kanssa?

”Tosi hyvällä mielellä, on hienoa päästä edustamaan Suomea ja antamaan kaikkensa sinisessä paidassa. Ja tietysti on kiva viettää aikaa hyvien tyyppien kanssa.”

Lotta valittiin Sofia Määtän, Hilkka Koskisen, Tuuli Viinikan ja Armi Heikkilän kanssa U19-maaotteluun Viroa vastaan. Lotta ja Armi joutuivat valitettavasti jättämään ottelun väliin sairastumisten takia. Suomi voitti Viron murskaavasti 15-0 (3-0).

Bonuksena: Ketä veikkaat joukkueen kapteeniksi kaudelle 2022?

”Vahvana ehdokkaana on varmasti Laura ’Paisti’ Laurikainen.”

Palataan ehdottomasti Lauran lempinimeen myöhemmin.

Joukkueen päävalmentajan paikalle hypännyt J-P Berg tietää, että kunnossa ollessaan Lotta aiheuttaa harmaita hiuksia liigapuolustuksille.

”Lotta omaa maajoukkuepelaajana ison potentiaalin ja hänellä on mahdollisuuksia edetä urallaan vaikka mihin. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on kärsinyt valitettavasti viime kaudella loukkaantumisista, eikä sen takia päässyt vielä liigassa näyttämään ihan koko osaamistaan. Uskon, että hyvän tukiverkostomme avulla, johon kuuluu muun muassa fysiikkavalmentajamme Heli Rekimies, tämä puoli on nyt entistä paremmin hoidossa. Olen vakuuttunut, että tulevalla kaudella vastustajilla tulee olemaan tukalat paikat yrittäessään pysäyttää kymppipaikalla viihtyvää taituriamme.”

Lotan jatkosopimus oli 11. julkaistu pelaajasopimus, lisää on tulossa!