Nuori maajoukkuehyökkääjä Amelia Luotonen Ilveksen riveihin

Amelia Luotonen (numero 2) on ikäluokkansa maajoukkueen vakiokasvoja. Kuva: SPL / Kalevi Hämäläinen

U19-ikäluokan EM-karsintaturnaukseen valittu Amelia Luotonen siirtyy tulevaksi kaudeksi Musan Salamasta Ilvekseen. Hurjaa jälkeä Naisten Kakkosessa tehnyt Amelia sopii Ilveksen energiseen joukkueeseen kuin nenä päähän.

Amelia Luotonen seuraa näin Helmi Perkauksen jalanjälkiä ja siirtyy Porista Tampereelle kehittyäkseen jalkapalloilijana. Molempien polku on johtanut Nice Futiksen ja MuSan kautta Ilvekseen.

Kaverukset ovat myös mukana tämän viikon EM-karsintaturnauksessa, jossa Ilveksestä ovat myös Matilda Sarlin sekä Elli Mäkipelkola. Keskiviikkona Helsingissä alkavassa turnauksessa Suomen vastustajina ovat Norja, Israel sekä Saksa.

Viime kaudella Amelia oli maalivahtien kauhuna Naisten Kakkosen A-lohkossa. Hän viimeisteli peräti 24 täysosumaa pelaamissaan 17 ottelussa. Debyyttinsä Kakkosessa hän teki jo 14-vuotiaana Nice Futiksen riveissä.

Amelia saapuu Tampereelle innoissaan.

”Hienoa päästä Tampereelle ja Ilvekseen pelaamaan. Odotan tulevaa kautta innoissani. Tavoitteena on kehittyä loistavissa olosuhteissa paremmaksi jalkapalloilijaksi. Toivottavasti saan paljon peliaikaa ja pääsen pelaamaan kovia otteluita entistä kovempia vastustajia vastaan.  

Helmi on puhunutkin Ilveksestä paljon hyvää, joten uskon kyllä viihtyväni. Muutto Tampereellekin tapahtunee tammikuussa, mitä odotan myös kovasti.

Tämän viikon maaotteluista odotan koko joukkueelta jälleen hyviä otteita. Tavoitteena on päästä jatkoon, mikä on kyllä ihan realistinen tavoite.”

Ilveksen päävalmentaja Anssi Ylinen on innoissaan uudesta pelaajastaan.

”Amelia on todella hyvä hyökkäyspään pelaaja. Isokokoinen, vahva, hyvä suojaamaan palloa sekä loistava viimeistelemään. Hän kävi jo kesällä meidän harjoituksissamme ja osoitti olevansa erittäin motivoitunut ja haluavansa päästä urallaan eteenpäin. Ilves on hänelle loistava paikka ottaa askeleita eteenpäin. Nyt hän pääsee pelaamaan Kansallista Liigaa, mikä onkin hänen potentiaalilleen oikea sarja kehittyä.

Amelia sopii meidän nuorekkaaseen joukkueen todella hyvin. Olemme osoittaneet, että meillä motivoitunut pelaaja kehittyy ja nousee jopa Helmareihin asti. Varmasti tämä oli yksi tärkeä tekijä Ameliankin päätökselle.

Paljon on tullut yhteydenottoja myös muilta pelaajilta ympäri Suomea, meille on selvästi imua. Keskusteluita on käyty ja osa näistä pelaajista on tulossa ensi viikolla näytillekin meidän harjoituksiin. Jatkosopimusneuvottelut ovat toki myös käynnissä, joten eiköhän näitä sopimusuutisia ole tulossa lisääkin”.

Uuden kauden kausikorttimyynti avautuu lähipäivien aikana. Seuraa meidän viestintää ja varaa paikkasi uuden ja upean Tammelan stadionin katsomoon ensimmäisten joukossa!