Numero 10 jatkaa – Pipsa Saarilahti pysyy joukkueessa ja aloittaa samalla tyttö- ja naistoiminnan lähettiläänä!

Viime kaudella kolme pääsarjamaalia viimeistellyt ja kolme syöttänyt, edustusjoukkueen numero 10 Pipsa Saarilahti jatkaa keltavihreissä!

Ilves Futis-Liigan kasvatti aloittaa myös toimimaan Ilves jalkapallon tyttö- ja naistoiminnan lähettiläänä. Tämän roolin hän perii viime kaudella nappulakengät naulaan nostaneelta Johanna ”Junnu” Salmijärveltä.

Pipsa antoi kommentit jatkosopimuksesta ja uudesta tuplaroolistaan.

Onnittelut sopimuksesta! Mitkä ovat tuoreet fiilikset jatkosopimuksesta?

”Fiilikset jatkosopimuksesta totta kai hyvät. Nuorempana yksi isoimmista tavoitteista oli päästä pelaamaan edustusjoukkueeseen ja nyt se unelma täyttyy jälleen jo kuudennen kauden myötä.”

Aloitat tosiaan pelaamisen ohella toimimaan myös Ilves jalkapallon nais- ja tyttötoiminnan lähettiläänä. Kerro vähän tästä roolista, millaista settiä on luvassa?

”Pelaamisen ohella tosiaan tarjottiin uutta mielenkiintoista työtehtävää tyttö- ja naisfutiksen näkyvyyden ja profiilin kehittämisen parissa niin Ilveksessä kuin muuallakin Pirkanmaalla. Yhtenä tavoitteena on tuoda edustusjoukkuetta tutummaksi junioreille ja näin ollen edelleen vahvistaa Ilveksen pelaajapolkua sekä luoda mahdollisuus nuorille pelaajille unelmoida ja tavoitella omaa huippuaan edustusjoukkueessa.

Jonkin verran olen Junnun toimintaa kyseisessä roolissa päässyt seuraamaan ja sieltä suunnalta on varmasti hyviä vinkkejä vielä luvassa.”

Pelasit viime kaudella vakiintuneemmassa roolissa kuin esimerkiksi toissa kaudella, allekirjoitatko tämän? Minkä sanoisit olevan ihannepelipaikkasi?

”Viime kausi oli itseltäni tähänastisista paras ja se näkyi myös tilastoissa esimerkiksi peliajan suhteen. Olen tyytyväinen saamaani vastuuseen, mutta tulevalla kaudella haluan olla yhä isommassa roolissa joukkueessa.

Yhtä selkeää ihannepelipaikkaa en osaa sanoa, mutta laitapelaajan roolit niin hyökkäyksessä kuin keskikentälläkin ovat tulleet tutuiksi.”

Osuit viime kaudella ihan alussa sekä loppupuolella. Heiluuko verkko vielä enemmän kaudella 2022?

”Totta kai hyökkäävän pelaajan tavoite on auttaa joukkuetta mahdollisimman tehokkaasti juurikin maalien muodossa, ja viime kauden maalimäärän rikkominen onkin yksi tavoitteistani tulevalla kaudella. Kentällä kuitenkin tapahtuu paljon muitakin tärkeitä asioita esimerkiksi maaleihin johtavissa tilanteissa.”

Ensi kaudelle olette saaneet uusia pelaajia, paluumuuttajia ja tärkeitä jatkosopimuksia. Miltä tuleva kausi näyttää sinun silmiisi?

”Tuleva kausi näyttää lupaavalta ja odotan jo innolla joukkueen yhteisten tapahtumien alkamista. Uskon, että viime kaudelta jatkavat pelaajat pystyvät edelleen nostamaan tasoaan ja samalla uudet vahvistukset tuovat joukkueeseen uutta osaamista.”

Bonuksena: Teit liigadebyytissäsi maalin HJK:ta vastaan, eikö ole näin? Onko HJK suosikkivastustaja Kansallisesta Liigasta? Jos ei, niin kuka on!

”Pitää paikkansa. Klubia vastaan pääsee aina haastamaan vanhoja pelikavereita, joten HJK on yksi suosikeista. Sen lisäksi myös Åland sekä KuPS varsinkin vieraskentillä löytyvät lemppareitten listalta!”

Joukkueen päävalmentaja J-P Berg tietää Pipsan vahvuuksista.

”Pipsa teki liigadebyyttinsä jo vuonna 2017 ja edustaa näin ollen joukkueemme kokeneempaa osastoa. Ilveksen Futis-Liigassa uransa aloittanut Pipsa on kentällä fiksu ja maaliahne pelaaja, jonka erityisvahvuuksiin kuuluu 1v1-pelaaminen.”

Pipsa on ehtinyt pelaamaan keltavihreissä väreissä jo yli 60 pääsarjaottelua. Hänen uudesta roolistaan Ilves jalkapallon tyttö- ja naistoiminnan lähettiläänä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Pipsan sopimus on kymmenes julkistettu sopimus kaudelle 2022.