Emmaliina Tulkki palaa Ilvekseen – Ilves-kasvatti vahvistaa joukkueen keskikenttää!

Alkuperäinen kuva: Leo Hynninen.

Suomen mestaruuden KuPS:n riveissä viime kaudella voittanut Emmaliina ”Emuli” Tulkki palaa Ilvekseen vuoden mittaisella sopimuksella!

Emmaliina edusti viime kauden Kuopion Palloseuraa, jonka paidassa hän ehti pelaamaan kolme Suomen Cupin ja neljä Kansallisen Liigan ottelua, ennen kuin polvivamma keskeytti keskikenttäpelaajan kauden.

Emuli siirtyi kaudeksi 2017 Ilveksestä Ruotsin Linköpingiin, voittaen Ruotsin mestaruuden. Hän palasi ensimmäisen kerran Tampereella kaudella 2018 ja siirtyi kaudeksi 2019 HJK:n riveihin, voittaen joukkueessa Suomen mestaruuden. Ilveksen edustusjoukkueessa hän pelasi ensimmäiset ottelunsa jo kaudella 2015.

Keskikenttäpelaaja palaa näin ollen kotiin kaudeksi 2022 ja Tampereelle palaakin erilainen pelaaja kuin lähtiessä.

”Tuntuu todella hyvältä palata Ilvekseen. Polveni kuntoutus on vielä kesken ja uskon, että Ilveksestä saan parhaan mahdollisen tuen päästäkseni takaisin pelikuntoon. Lisäksi valmennuksella on varmasti minulle paljon annettavaa.

Sen jälkeen, kun lähdin Ilveksestä, olen nähnyt paljon erilaisia pelitaktiikoita ja saanut uusia näkökulmia pelaamiseen. Sanoisin, että olen nyt paljon kokeneempi ja henkisesti vahvempi pelaaja kuin silloin.

Odotan tulevaa kautta innolla, sillä viime kausi oli itselleni todella iso pettymys. Tavoitteenani oli pelata KuPSissa hyvä kausi, jonka jälkeen olisin halunnut palata ulkomaille, mutta eturistisiteeni meni poikki kauden neljännessä pelissä. Loppukausi menikin sitten sitä kuntouttaessa. Joukkueen ja valmennuksen suorituksesta olen kyllä ylpeä.

Kauden 2022 Ilves näyttää minun silmiini erittäin lupaavalta. Meillä on paljon potentiaalisia nuoria pelaajia ja hyvä valmentaja. Uskon, että pystymme haastamaan liigan kovempiakin joukkueita ja yllättämään.”

Emuli on tosiaan ehtinyt käydä voittamassa Ruotsin mestaruuden ja pelata kotimaan pääsarjassakin kunnioitettavat 93 ottelua. Emmaliina on myös uranuurtaja, sillä hänestä tuli aikoinaan ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt liigapelaaja!

Keltavihreiden päävalmentaja J-P Berg ottaa paluumuuttajan vastaan mielellään.

”Emmaliina Tulkki on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut, kansainvälisillä kentilläkin esiintynyt pelaaja. Hän tuo kaivattua vahvistusta joukkueemme keskiakselille. Toivon Emulin ottavan pelaamisessa isoa roolia ja johdattavan joukkuetta omalla esimerkillään yhä parempiin tuloksiin.”

Tervetuloa kotiin, Emuli!