Mikko Ojaniemi edustusjoukkueen valmentajaksi – Ojaniemi palaa seuraan VJS:stä!

Mikko Ojaniemi aloittaa edustusjoukkueen valmentajana! Mikko saapuu Ilvekseen Vantaan Jalkapalloseurasta, johon hän siirtyi Ilveksen junioripuolelta viime vuonna.

Mikko saapui Tampereelle juuri ennen kuin yhteiset joukkueharjoitukset alkoivat ja pääsi näin ollen aloittamaan tutustumisen joukkueeseen sekä taustaryhmään. Mikolla löytyy valmennuskoulutuksista UEFA B sekä Master Ekkono ja hän tällä hetkellä suorittamassa MSc Sport Performance Coaching -tutkintoa skotlantilaisessa University of Stirlingissa.

Kuka oikein on Mikko Ojaniemi?

”Tulin juuri naisten tiimiin mukaan. Aloitin valmentamisen Ilveksessä tuossa kuusi vuotta sitten C-junioreissa.

Valmensin C-junioreissa useamman vuoden ja liikuin vähän siellä täällä. Valmensin myös D-junioreissa ja viimeisenä Ilves-kautena sitten B-junioreissa toissa kaudella. Toimin B2-vastuuvalmentajana sekä B1-apuvalmentajana.

Olen ollut monissa ikäluokissa J-P Bergin kanssa valmentajana, ja sitä kautta hän sitten kysyikin minua tähän naisten edustusjoukkueen projektiin mukaan.

Muutin viime vuonna Helsinkiin ja löysin töitä Vantaan Jalkapalloseurasta. Olin siellä 2010-syntyneiden ikäluokkavastaava. Hyppäsin sitten kesken kauden myös A-junioreiden ja miesten edustusjoukkueen valmentajaksi. Siellä puuttui vähän tekijöitä, niin kerkesi se työnkuva hieman muuttumaan.

Aika vähän ehdin olla miehissä mukana ja A-junioreissa toimin yhden toisen valmentajan kanssa, mutta olin siinä vastuussa.

Tässä syksyllä sitten J-P soitteli ja kyseli, että mikä minulla on tilanne sillä hetkellä. Kun hän sai kuulla, että olen vapaana, niin hän kysyi minua mukaan edustusjoukkueeseen.

Tämä on totta kai iso haaste ja tiedän, että mukana on laadukkaita pelaajia, jotka pelaavat hyvällä ja korkealla tasolla. Se on se lähtökohta, minkä perässä tänne halusinkin tulla.”

Edustusjoukkue veti kauden ensimmäiset treenit maanantaina 22. päivä ja Mikko oli harjoituksissa tuolloin mukana. Hän oli juuri saapunut Tampereelle ja tullut treeneihin lähestulkoon suoriltaan mukaan. Millä mielin hän palasi kaupunkiin?

”Tulin tänne todella hyvillä fiiliksillä. Oli mukava päästä heti joukkueeseen kiinni ja tutustumaan pelaajiin, sitä olen tässä odottanutkin. Olen muutaman viikon ollut lomalla, niin on tosi kiva päästä aloittamaan.

Odotan kautta innolla, vaikka sen alkuun onkin vielä tosi pitkä aika. Lähdetään pikkuhiljaa rakentamaan ensi kautta. Pelkkää hyvää viestiä on tullut joka puolelta tästä joukkueesta ja näistä pelaajista ja totta kai meillä on hyvä tiimi kasassa. Näiden asioiden takia päätinkin tulla Tampereelle, vaikka jatko olisi ollut mahdollista myös Vantaalla.”

Mikko tosiaan toimi ainoastaan vuoden verran valmentaja VJS:ssä, mutta ehti toimia monessa eri roolissa. Minkälaista oppia Vantaalta sitten oikein tarttui?

”Oli kyllä tosi opettavainen vuosi. Varsinkin kun olin pitkään Ilveksessä, niin pääsi näkemään uusilla silmillä asioita vähän erilaisesta jalkapallokulttuurista sekä toiminnasta. VJS on tosi hyvä seura ja todella hyvä paikka olla valmentajana, siellä pidetään kyllä tosi hyvä huoli valmentajista.

Toki on isot työnkuvat, eli saa tehdä paljon töitä, mutta siinä samalla toki oppii paljon. Erittäin hyvä paikka olla ja voin suositella kyllä valmentajille.”

Niin kuin Mikko kertoikin, ovat hän ja J-P tehneet hommia yhdessä jo aiemmin. Mitä valmentajien yhteistyöltä sitten voidaan odottaa naisten edustusjoukkueessa?

”Mä tiedän, että J-P on tosi hyvä rakentamaan joukkuetta ja pitämään sellaista hyvää sekä kehittävää ilmapiiriä yllä joukkueessa. Se on yksi juttu, mitä olen ainakin aiemmin oppinut J-P:ltä ja sitten sitä, että miten pelaajia kohdellaan ihmisinä, miten heitä kohdellaan hyvin. Se on toinen asia.

Ja sitten itse toivon, että pystyn tuomaan siihen J-P:n avuksi sitä minun omaa osaamistani, eli teknis-taktista puolta.”

Edustusjoukkueen valmennustiimi on nyt kasassa, kun päävalmentaja Bergin apuna toimivat Mikko Ojaniemen lisäksi maalivahtivalmentaja Marko Pirilä, fysiikkavalmentaja Heli Rekimies, Ilveksen tyttöjen talenttivalmentaja Biran Jeng sekä tyttöjen valmennuspäällikkö Anssi Ylinen.

Taustatiimin puolestaan muodostavat liigan paras joukkueenjohtaja Leena Työläjärvi ja lääkäri Jonne Väisänen. Joukkueen tulevasta huoltajasta infotaan myöhemmin!