NJS-otteluraportti – selkeästä hallinnasta huolimatta ainoastaan piste matkaan Nurmijärveltä

Keltavihreät pelasivat Nurmijärvellä Roosa nauhat pelipaidoissaan.

NJS – Ilves 2-2 (1-2)

Takaisin Ykköseen putoava NJS on ollut tällä kaudella Ilvekselle hankala vastustaja. Lauantaina Palokärjet olivat lähes koko ottelun vastaanottavana osapuolena, mutta ryöstivät silti itselleen kotipisteen lisäajan maalilla.

Kansallisen Liigan toiseksi viimeiseen vierasotteluunsa Nurmijärven Klaukkalaan matkannut Ilves lähti hakemaan voittoa loistavasti menneen ONS-pelin jäljiltä. Se olikin pitkään tulossa, kunnes lisäajan alussa NJS pääsi tasoittamaan ottelun kuin varkain.

 

Avausjakso

Ilves otti pallonhallinnan itselleen heti ensiminuuteista ja pakotti kotijoukkueen puolustamaan tiiviisti. Syksyinen sää oli siirtänyt ottelun ruoholta tekonurmelle, joka myös jonkin verran saattoi hankaloittaa NJS:n omia pelaajia.

Ensimmäistä kertaa liigassa avaukseen päässyt Patricia Bohui kiitti valmennusta luottamuksesta karkaamalla maalintekoon ottelun 12. minuutilla. Pitkän ja loistavan syötön hänelle tarjoili Anna Olmala. Maali oli ”Patralle” kauden toinen.

NJS kuittasi tilanteen kuitenkin jo parin minuutin kuluttua, kun kapteeni Laura Laurikainen kaatoi Peppi Pisilän 16 rajan väärällä puolella ja pallo vietiin pilkulle. Mette-Nina Hiltunen sai Roosa Karppisen aavistamaan väärään nurkkaan ja sijoitti pallon aivan tolppaa hipoen verkon perukoille.

Ilves jatkoi pelinhallintaa ja Saana Tuomala kokeili pariinkin otteeseen johto-osuman tekemistä, mutta sihti ei ollut Klaukkalan iltapäivässä aivan kohdillaan.

Reilun puolen tunnin jälkeen Ilves nousu kuitenkin jälleen johtoon. Heta Olmala paineisti kotijoukkueen puolustajaa, jonka palautus omalle maalivahdille jäi lyhyeksi. Heta ehti palloon ennen vieraiden kapteenia, Annika Kulhaa, harhautti tämän edestään ja siirsi pallon kylmän viileästi maaliin. Hetan kauden kuudes pönttö.

NJS:llä ei juurikaan tilanteita ollut jakson loppupuolella ja Ilveksen puolustus pystyi ne harvatkin kotijoukkueen hyökkäykset katkomaan varhaisessa vaiheessa. Ei emäntienkään puolustus huonosti pelannut, sillä se pystyi pitämään keltapaidatkin poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

 

Toinen jakso

Kupletin juoni pysyi toisellakin jaksolla samana, Ilves hallinnoi peliä ja NJS tyytyi puolustamaan. Pariin otteeseen Ilves sai palloa boksiin toimitettua, mutta maaliin asti ei se suostunut menemään.

Valmennus otti kentälle tuoreita jalkoja Jenni Kantasen ja Sofia Määtän korvatessa Patrician ja Nella Kettusen. Tämä hiukan piristikin Ilveksen pelaamista, mutta yhtä Tuomalan kaukolaukausta lukuun ottamatta pääsi Kulha maalillaan helpolla. NJS pyrki välillä nopeisiin pistohyökkäyksiin, mutteivat nekään tuottaneet mainittavaa tulosta.

Synttärisankari Silja Tuominen puolestaan teki tilaa Pessia Purhoselle reilu kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Ilveksen hyökkäykset eivät oikein ottaneet tuulta purjeisiinsa, vaikkakin Sofia Määtällä olikin oiva tilaisuus viedä joukkue jo kahden maalin johtoon.

Ottelun siirtyessä jo lisäajalle onnistui NJS yllättämään Ilveksen puolustuksen pystysyötöllä. Tuulennopea, kertaalleen jo pilkunkin joukkueelleen ansainnut, Pisilä murtautui kolmen Ilves-puolustajan välistä, mikä yllätti myös Karppisen, ja pääsi laukomaan pallon aivan tyhjään maaliin. Tasatulokseen ottelu myös päättyi, mikä ilman muuta Ilves-leirissä maistui katkeralta pelin päätyttyä.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja JiiPee Berg harmitteli ottelun tulosta.

”Totta kai harmittaa tuo lopun tasoitusosuma. Olimme asiasta puhuneet ja tiesimme NJS:n pyrkivän nopeisiin hyökkäyksiin. Meillä oli siinä vielä kolme puolustajaa ja maalivahti neljäntenä, en oikein edes tiedä miten siinä noin pääsi käymään.”

Ilveksen pelaamista hiukan haittasi suhteellisen kapea kenttä, joka auttoi kotijoukkuetta tiiviissä puolustuksessa.

”Kenttä oli niin kapea, että päätimme heittää sivurajat boksiin asti. Kotijoukkue kyllä puolusti hyvin, emmekä ihan kovin montaa kertaa vaarallisille paikoille päässeetkään.”

Valmennus on jo kääntänyt katseensa kohti kauden päätösottelua.

”Mielenkiintoinen ottelu tulossa lauantaina. Molemmat joukkueet haluavat tämän Haastajasarjan voittaa. Honkaa vastaan olemme hyvin tänä kesänä pelanneet, joten toiveikkain mielin lähdetään kotivoittoa hakemaan.”

 

Yhteenveto

Tämä ottelu käy hyvänä esimerkkinä siitä, että pelinhallinnasta ei ole hyötyä, mikäli viimeistely ei toimi. Ilveksellä oli paikkoja tehdä useampikin maali, mutta se viimeisin terävyys puuttui. Hienoinen herpaantuminen ja keskinäisen puheen puuttuminen ottelun loppuhetkillä maksoi joukkueelle kaksi pistettä.

FC Hongan voittaessa samaan aikaan lauantain ONS:n, nousi se Ilveksen kanssa tasapisteisiin ja paremman maalisuhteen avulla Haastajasarjan kärkipaikalle. Molemmat joukkueet mielivät sarjan voittaa, joten mikä olisikaan parempi ottelu päättää kausi, kuin ensi lauantain keskinäisellä ottelulla.

Ilves – FC Honka pelataan tulevana lauantaina Kaupissa kello 16 alkaen. Tervetuloa kauden päätösotteluun kannustamaan Ilves voittoon!

 

NJS – Ilves 2-2 (1-2)

15.10.2022, Klaukkalan tekonurmi, Nurmijärvi, yleisöä: 138

 

Maalit:

12’ Bohui Patricia

15’ Hiltunen Nette-Nina (rp., NJS)

34’ Olmala Heta

90’ Pisilä Peppi (NJS)

 

Varoitukset:

14’ Laurikainen Laura

39’ Haikola Senja (NJS)

43’ Kölhi Laura (NJS)

57’ Pisilä Peppi (NJS)

 

Ilveksen kokoonpano:

5 Olmala Anna

7 Kettunen Nella 59’ -> 19 Määttä Sofia

8 Tuominen Silja  78’ -> 13 Purhonen Pessia

9 Tuomala Saana

14 Rasinen Aino

16 Viinikka Tuuli

22 Olmala Heta

25 Karppinen Roosa (mv.)

26 Laurikainen Laura (kapt.)

28 Bohui Patricia 59’ -> 29 Kantanen Jenni

88 Laine Sofia

 

Vaihtopelaajat:

24 Ojala Laura

30 Helminen Loviisa (mv.)

42 Hämäläinen Noora