NJS-otteluennakko – kauden viimeinen vierasmatsi Klaukkalassa lauantaina

Tuuli ja Sofia olivat molemmat Pikkuhelmarien matkassa Skotlannissa. Nähdäänkö kaksikko myös Nurmijärvellä?

NJS – Ilves pelataan lauantaina Klaukkalassa kello 16. Ottelu on kauden viimeinen kotiottelu NJS:lle ja viimeinen vierasmatsi Ilvekselle.

Joukkueiden yhteensä kauden neljäs kohtaaminen käydään Klaukkalan tekonurmella. Ottelussa on panosta sen verran, että Ilves taistelee edelleen Hongan kanssa Haastajasarjan voitosta. Espoolaiset ovat kahden pisteen päässä keltavihreistä, joten voittamalla NJS:n ja jos ONS onnistuu kaatamaan lauantaina Hongan, varmistuu Haastajansarjan voitto ja samalla sarjan seitsemäs sija Ilvekselle.

NJS:llä on kasassa viisi pistettä, joista nurmijärveläiset ovat napanneet peräti neljä juuri tupsukorvia vastaan. NJS:n putoaminen ensi kaudeksi Ykköseen ja ONS:n karsiminen Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa ovat jo varmoja. TPS varmisti aiemmin suoran nousun ensi kauden liigapeleihin.

 

NJS yllätti Ilveksen Kaupissa

Edellisessä kelta- ja tummansinipaitojen välisessä ottelussa NJS järkytti keltavihreitä hakemalla Kaupin urheilupuistosta ja reilun 120 silmäparin edestä vierasvoiton maalein 1-2. Heta Olmalan avauspuolikkaan maali (hyökkääjän kauden neljäs) oli laiha lohtu, kun NJS:n Senja Haikola ja Ella Leskelä iskivät maalit toisella jaksolla 12. minuutin sisään.

Leskelä onkin juuri Haikolan, jo Yhdysvaltoihin lähteneen Venla Mäkelän ja vain kahdeksan ottelua tällä kaudella pelanneen Rosa Wikströmin ohella nurmijärveläisten paras maalintekijä kahdella täysosumallaan. Molemmat Leskelän maalit ovat syntyneet keltavihreän vastustajan verkkoon.

Yhden maalin NJS:stä ovat kiskaisseet Helmi Lahtinen ja Waranya Chaimuk.

 

Keltavihreä kvartetti mukana Pikkuhelmarien EM-karsinnoissa

U19-tyttöjen EM-karsinnoissa Skotlannissa mukana ollut Tuuli Viinikka on pelannut tällä kaudella 17 liigaottelua ja ehtinyt kohtaamaan NJS:nkin kahdesti. Tuuli kertoi niin Pikkuhelmarien karsintareissusta kuin siitä, mitä hän odottaa kauden viimeisiltä peleiltä.

Olet jopa jonkinlaisessa maalivireessä, kun ensin teit maalin liigassa ja nyt U19-maajoukkueen pelissä Skotlantia vastaan. Miltä maalinteko on maistunut?

”Maalinteko on maistunut nyt oikein hyvältä, kun ensimmäistä maalia on melkein koko kausi täytynyt odottaa.”

Onko reissussa mukavampi olla, kun matkassa on seurakavereita vai onko tuollaisilla asioilla merkitystä?

”Kyllä omat seurakaverit tuo reissuille vähän tukea ja turvaa.”

Miltä tuntuu palata Skotlannista koti-Suomeen ja Kansallisen Liigan pariin?

”Suomeen ja arkeen palaaminen tuntuu vähän oudolta, kun noihin peleihin oli niin iso lataus. Kiva kuitenkin päästä takaisin ja pelata vikat pelit.”

Miten sanoisit, että olet sopeutunut Kansallisen Liigan peleihin, kun ensimmäinen kausi on lähestulkoon takana? Jos on pakko, niin minkälaisen arvosanan antaisit?

”Sanoisin että olen sopeutunut Kansallisen Liigan peleihin oikein hyvin, paremmin kuin odotin. Arvosanaksi antaisin ehkä 8 puoli.”

Onko se aivan selvä juttu, että lähdette hakemaan täysiä pisteitä Nurmijärveltä sekä viimeisestä kotiottelusta FC Honkaa vastaan?

”Joo on selvää kyllä, että lähdetään vielä viimeisistäkin peleistä hakemaan täydet pisteet.”

Missä teidän täytyy onnistua, jotta NJS ei pääse yllättämään, kuten Kaupin kotiottelussa?

”Jotta samanlaista yllätystä ei tule uudelleen täytyy pystyä tekemään omista paikoista tarvittavat maalit mutta myös olla valmiina puolustamaan.”

Tuulin kanssa U19-tyttöjen matkassa olivat myös Sofia Määttä, Sara Haapala ja liigavauhtiakin jo haistelemaan päässyt Ilves/2:n Helmi Perkaus. U19-tytöt varmistivat Skotlannissa paikan EM-jatkokarsintaan, voittamalla kaksi ottelua kolmesta. Myös Helmi onnistui reissun aikana maalinteossa.

 

Kauden viimeistä vierasottelua voi seurata tuttuun tapaan Ruutu+:n kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4173292. Lähetys alkaa kymmenisen minuuttia ennen matsia, eli noin kello 15:50.

Kauden viimeinen kotiottelu ja samalla viimeinen liigaottelu pelataan lauantaina 22. lokakuuta. Kauppiin saapuu tuolloin FC Honka ja kyseisessä ottelussa saatetaan ratkaista Haastajasarjan voitto!