Kummipelaajat ovat tuoneet iloa junioriedustusjoukkueisiin, Futis-Liigaan ja yhteistyöseuroihin

Petteri Pennanen ja Noel Hasa kummijoukkueensa P11 Värit harjoituksissa syyskuussa.

Ilveksen aikuisten edustusjoukkueiden pelaajat ovat toimineet tällä kaudella kummipelaajina niin junioriedustuksessa, Ilves Futis-Liigassa kuin yhteistyöseuroissakin.

Edustusjoukkueiden pelaajat ovat käyneet ahkerasti vierailemassa kummijoukkueiden harjoituksissa. Pelaajat ovat tehneet itseään tutummiksi, kertoneet omista pelaajapoluistaan, kannustaneet pelaajia ja kutsuneet junioreita edustusjoukkueiden otteluihin.

Kummipelaajien vierailut harjoituksissa ovat olleet todella odotettuja ja niistä on ammennettu paljon oppia myös junioreiden omaan harjoitteluun. Pelaajat itse kuvailivat vierailuja seuraavasti:

On kiva nähdä edustuksen pelaajia omissa harjoituksissa. Kummipelaajat olivat läsnä ja seurasivat koko harjoitukset. Saatiin lopuksi jutella kaikessa rauhassa kummipelaajien kanssa ja kysyä kysymyksiä.

On kiva nähdä edustusjoukkueen pelaajia, jotka ovat niin hyviä. Heiltä on saanut paljon tsemppiä siihen, että olisi itsekin tulevaisuudessa yhtä hyvä pelaaja.

Parasta vierailuissa on motivaation saaminen harjoitteluun. Tuntuu kivalta, kun kummipelaajat kannustaa ja kehuu. He näyttivät myös hienoja kikkoja.

Myös joukkueiden valmentajat ovat olleet tyytyväisiä edustusjoukkueen pelaajien panokseen harjoituksissa. Heillä on suuri merkitys junioreiden omaan innostukseen ja motivaation kehittyä ja harjoitella ahkerasti.

– On hieno juttu, että joukkueilla on nimetyt kummipelaajat. Kummipelaajien aito kiinnostus näkyy ja välittyy junioreille, innostaen ja kannustaen omaa kehityspolkuakin ajatellen. Nuorille pelaajille on tärkeää, että kummipelaajat näkyvät ja osallistuvat junnujen toimintaan.

– Kummipelaajien vierailu innostaa poikia ja toimii esikuvana, että jalkapallosta voi saada myös ammatin. Se myös lisää ymmärrystä siitä, että olemme samaa yhteistä Ilvesperhettä.

– Vierailuista huokuu pienten pelaajien Ilo ja into tavata omat kummipelaajat. Niillä on tosi tärkeää ja iso vaikutus. Ne lisää poikien motivaatiota kehittyä hyväksi pelaajaksi.

– Toiminta tuo paljon tsemppiä pojille. Treeneissä oli hyvä yritys ja halu näyttää, kun pojat saivat pelata yhdessä edustusjoukkueen pelaajien kanssa. Ehdottomasti hyvä juttu!

– On hyödyllistä kuulla edustusjoukkueen taustoista junnuvuosilta. Pojat oppivat, että kaikki on mahdollista!

Treenivierailuiden lisäksi molemmat edustusjoukkueet ovat järjestäneet kauden aikana avoimet harjoitukset Kaupin urheilupuistossa, jossa junioripelaajat pääsivät seuraamaan treenejä ja tapaamaan edustusjoukkueiden pelaajia, nimikirjoitusten ja yhteiskuvien kanssa totta kai! Myös ottelujen jälkeen yhteiskuvia ja nimmarien jakamista on näkynyt vielä aiempiakin kausia enemmän.

Kummipelaaja-toiminta on ollut tähän asti kaikille positiivinen kokemus ja sitä pyritään jatkossa kehittämään entisestään!

 

Poikien junioriedustusjoukkueiden kummipelaajat kaudella 2022:
P14 (2014) Aapo Mäenpää ja Tuco
P13 (2013) Rasmus Leislahti, Eric Oteng ja Tuure Siira
P12 (2012) Emmanuel Patut ja Kalle Katz
P11 (2011) Kai Meriluoto, Tabi Manga ja Oiva Jukkola
P11 värit (2011) Petteri Pennanen ja Noel Hasa
P10 (2010) Mikael Almen ja Leo Kyllönen
P10 värit (2010) Eetu Huuhtanen ja Patrick Loa Loa
P09 (2009) Badreddine ”Badu” Bushara ja Tuomas Ollila
P09 värit (2009) Adam Larsson, Doni Arifi ja Tatu Miettunen
D13-12 Akatemia (2009-2010) Najeeb Yakubu, Teemu Jäntti ja Yousif Moussa

Tyttöjen junioriedustusjoukkueiden ja Futis-Liigan kummipelaajat kaudella 2022:
B-tytöt (2004-2006) +TFA Laura Laurikainen ja Emmaliina ”Emuli” Tulkki
C-tytöt (2007-2008) Silja Tuominen ja Patricia Bohui
D13 (2009) Anna Olmala ja Loviisa Helminen
D12 (2010) Lotta Lähteenmäki ja Heta Olmala
E11 (2011) Jenni Kantanen ja Nella Kettunen
E10 (2012) Hilkka Koskinen ja Pessia Purhonen
F9 (2013) Pipsa Saarilahti ja Meri Hämäläinen
F8 (2014) Joanna Simola ja Sofia Määttä
TK2 (2015) Saana Tuomala, Tuuli Viinikka ja Roosa Karppinen
TK1 (2016) Saana Tuomala, Tuuli Viinikka ja Roosa Karppinen
Ilves Futis-Liiga Pipsa Saarilahti, Aino Rasinen, Noora Hämäläinen, Armi ”Arska” Heikkilä, Sofia Laine ja Nelli Hautamäki