NJS – Ilves otteluennakko – Palokärkien kutsu vie keltavihreät Klaukkalaan

Tästä lähti PK-35 Vantaan verkkoon syntynyt Sofia Laineen kauden toinen maali. Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilveksellä on edessään kauden seitsemäs vierasreissu. Tällä kertaa Tilausliikenne Aren bussi suuntaa Nurmijärvelle ja vielä tarkemmin sanottuna Klaukkalaan.

Tälle kaudelle pääsarjaan noussut NJS emännöi kello 17 alkavaa liigaottelua Klaukkalan nurmella. Minkälaisista asetelmista otteluun oikein lähdetään?

Asetelmat

Molemmat joukkueet ovat pelanneet yhden ottelun EM-kisojen aiheuttaman tauon jälkeen. Keltavihreät kärsivät edellisellä kierroksella kotona Kaupissa 2-4 tappion sarjakakkosena majailevalle PK-35 Vantaalle. Maaleista vastasivat kauden toisen osumansa tehnyt Sofia Laine ja ensimmäisensä iskenyt Nella Kettunen. Nella sai samalla kauden ensimmäiset minuuttinsa ja ehti olla kentällä vain nelisen minuuttia, kun verkko pöllähti. Vierasjoukkue teki kuitenkin neljä ja vei kolme pistettä mukanaan Vantaalle.

NJS lähtee omaan kotiotteluunsa varmasti sisuuntuneena, sillä sarjakärki KuPS niisti nurmijärveläisten nenän viime viikonloppuna 11-0 voitolla. Nurmijärveläisillä on parhaillaan käynnissä kahdeksan ottelun tappioputki.

Edellinen piste tuli juuri tupsukorvia vastaan, kun joukkueet edellisen kerran kohdatessaan jäivät 0-0 tasapeliin Kaupissa huhtikuun lopulla.

Keltapaidoille kirjattiin tuossa kotiottelussa seitsemän laukausta Palokärkien nollaa vastaan. Kulmia kotijoukkue sai seitsemän, vieraat yhden. Näistä tilastopaloista huolimatta, molemmat saivat tasan saman verran pisteitä matkaansa: yhden.

Ilves lähtee tulevan viikonlopun kierrokselle sarjataulukon kahdeksannelta sijalta, kahdeksalla kerätyllä pisteellä. NJS on kaksi sijaa alempana ja kuusi pistettä tamperelaisia perässä.

NJS:n kauden parhaat maalintekijät ovat ex-Ilves Venla Mäkelä ja Rosa Wikström, jotka ovat tehneet Palokärkien kaikki maalit tällä kaudella. Molemmilla osumia on kasassa kaksi.

Laineita laidalla

Tämänkertaisesta ennakosta löytyy kommentit laitapelaaja Sofia Laineelta. Sofialla oli varsin juhlallinen edellinen viikko ja kinkereitä pyritään jatkamaan myös nurmijärveläisten vieraana lauantaina.

Sinulla oli viime viikolla syntymäpäivät ja teit lisäksi maalin PK-35 Vantaan verkkoon. Oliko hyvä viikko?

”Omasta mielestä tuolta edelliseltä viikolta löytyisi parannettavaa, mutta kyllä tuo viikko menetteli.”

Teit tosiaan viikonloppuna kauden toisen maalisi. Laukaus oli suhteellisen näyttävä viimeistely takatolpan kautta sisään. Lauoitko vai keskititkö?

”Olisihan se hienompaa sanoa sitä laukaukseksi, mutta keskitys sen kuitenkin alun perin piti olla.”

Teillä on viikonloppuna ottelu Palokärkiä vastaan. Meinasitko tehdä taas maalin?

”Olisihan se kiva tehdä maali, mutta tärkeintä olisi napata kolme pistettä mukaan kenen tahansa maalilla/maaleilla.”

Kotiottelussa NJS:ää vastaan jäitte tasapeliin. Tuleeko Nurmijärveltä parempi tulos ja millaisella pelillä se tulee?

”Uskon, että pystymme parempaan tulokseen NJS:ää vastaan tällä kertaa. Eli lähdemme tietenkin hakemaan kolmea pistettä Nurmijärveltä.”

Sofia on Aino Rasisen, Noora Hämäläisen ja Saana Tuomalan kanssa keltavihreiden ainoat pelaajat, jotka ovat esiintyneet kaikissa tämän kauden 13. liigaottelussa. Nähdäänkö nelikko kentällä myös Nurmijärven vierasreissulla? Se on hyvin mahdollista!

Ottelu pelataan siis lauantaina Klaukkalan nurmella kello 17:00 alkaen. Jos viikonloppumatka Nurmijärven suuntaan ei ole suunnitelmissa, niin tämänkin Kansallisen Liigan ottelun voi katsoa Ruutu+:n kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4122781.

Seuraava kotiottelu Ilveksellä on luvassa sunnuntaina 7. päivä elokuuta, kun toinen sarjanousija, ONS saapuu vieraaksi Kaupin urheilupuistoon.