Ilves – PK-35 Vantaa 2-4 – pirteästi pelannut Ilves jäi lopulta ilman pisteitä

Nella Kettusen kauden avausmaali toi Ilveksen kahden maalin päähän, mutta mustapuna-asuinen vierasjoukkue vei täydet pisteet matkaansa. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves – PK-35 Vantaa 2-4 (0-1)

Yli kuukauden kestänyt maajoukkuetauko päättyi Ilveksen osalta sunnuntaina. Erittäin pirteästi pelannut kotijoukkue ei kuitenkaan saanut pisteitä palkinnoksi, sillä musta kaksiminuuttinen toisella jaksolla koitui kohtalokkaaksi.

Ilves oli pelitauon aikana muuttanut hiukan sekä peliryhmitystään että keskittynyt tehostamaan hyökkäyspelaamistaan. Tämä myös näkyi joukkueen otteissa. Hyökkäykset olivat selvästi vaarallisempia kuin aikaisemmin ja pelaaminen ylipäätään oli monipuolisempaa. Runsaslukuinen yleisökin osasi arvostaa uudistuneen Ilveksen pelaamista.

Avausjakso

Vieraat aloittivat tapansa mukaan ottelun erittäin aggressiivisesti hyökäten. Meri Hämäläinen Ilveksen maalilla joutui heti alusta alkaen venymään hienoihin torjuntoihin. Kerran kuitenkin hän joutui antautumaan, kun vantaalaisten maalitykki Karoliina Autio pääsi puskemaan hiukan liian vapaasti pallon takakulmaan.

Ilves alkoi hiljalleen pääsemään paremmin peliin mukaan ja luomaan omia hyökkäyksiään. Silja Tuomisella ja Heta Olmalalla oli mahdollisuus tasoitukseen omassa vastahyökkäyksessään, mutta viimeinen syöttö ajautui kuitenkin pitkäksi. Sofia Määttä pääsi Hetan kanssa kokeilemaan maalivahti Irea Virtanen Espejon refleksejä, jotka kuitenkin näyttivät olevan kunnossa.

Yksi selvästi parantunut osa-alue Ilveksen pelissä oli kulmapotkut. Ne olivat järjestään erittäin vaarallisia, vaikkeivat vielä tulosta tuottaneetkaan. Aino Rasisen pusku vain senttejä ohi maalin oli tästä hyvänä osoituksena.

Jakson loppupuolella Ilveksellä oli muutenkin enemmän vaarallisia hyökkäyksiä, mutta viimeistelyssä ei tuntunut olevan edes onneakaan mukana. Määtän nopeus tuotti useasti vaikeuksia vantaalaisten puolustukselle, mutta niistäkään tilanteista ei kuitenkaan saatu tulosta syntymään.

Toinen jakso

Toinenkin jakso alkoi vieraiden painostuksella. Ainoastaan Merin hyvät torjunnat ja Ilvekselle suotuisa ylärima estivät vieraiden lisämaalin syntymisen. Ilves pääsi nyt kuitenkin nopeammin ottamaan peliä taas itselleen ja lopulta nähtiin myös tasoitusosuma. Saana Tuomalan loistava pitkä puolenvaihtosyöttö vapautti Sofia Laineen, jonka upea laukaus melkoisen kaukaa, boksin rajoilta leijui yli maalivahti Virtanen Espejon ja meni takatolpan kautta verkon perukoille. Maali oli Sofian liigakauden toinen.

Kesken hyvän Ilves-painostuksen pääsivät vieraat kuitenkin yllättämään keltavihreiden puolustuksen kahdella pikamaalillaan. Ensin Sanna Saarinen puski takatolpalta pallon maalin kulmapotkusta ja vain minuuttia myöhemmin, vaihdosta sisään tulleen Anna Vlasoffin kaukaa laukoma alaspäin laskeva pallo yllätti Merin maalillaan.

Ilves ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi raivokkaasti lisämaalien hakemista. Hyvät yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Pipsa Saarilahti yhdessä Hetan kanssa pääsivät yrittämään nopeaa kavennusta, mutta Virtanen Espejo oli maalillaan vakuuttava.

Neljännen maalinsa PK-35 Vantaa sai ikävällä tavalla. Oikealta laidalta tullut keskitys pomppasi hyvin pelanneen Anna Olmalan kautta omaan maaliin. Tämän maalin Ilves pääsi kuitenkin nopeasti kuittaamaan. Kavennusosuman ohjasi pilkun kohdalta tämän kauden ensimmäiset minuuttinsa Kansallisessa Liigassa pelannut Nella Kettunen. Hän olikin sisääntulonsa jälkeen erittäin pirteä ja häneltä on lupa odottaa onnistumisia jatkossakin.

Kentälle pääsi myös ensiesiintymisensä tekemään U17-tyttöjen EM-turnauksessakin esiintynyt Elli Mäkipelkola.

Lopun kiri ei kuitenkaan tuottanut lisäosumia, joten Ilves jäi hyvästä pelistä huolimatta pisteittä. Esitys oli kuitenkin sellainen, että pisteitä on lupa odottaa jatkossa. Valmennus on onnistunut pitkän tauon aikana terävöittämään joukkueen peliä huomattavasti.