Nälkäinen Ilves suuntaa pistejahtiin Ahvenanmaalle

Ilves lähtee tänään kohti Turkua ja siirtyy iltalaivalla Maarianhaminaan, jossa huomenna on luvassa kauden ensimmäinen vierasottelu Åland Unitedin emännöimänä. Hienon avausvoiton siivittämänä joukkue on valmis nappaamaan pisteet matkaansa myös saarelta.

Kansallisen Liigan avauskierroksella Åland United kärsi kotonaan 0-2 tappion KuPS:lle, joten kotijoukkue lähtee hakemaan ottelusta avauspisteitään. Saarelaiset ovat olleet viime vuosina Ilvekselle hankala vastustaja, sillä edellisen kerran tupsukorvat ovat keskinäisen ottelun voittaneet heinäkuussa 2020. Tuolloin Roosa Tuomisen viime hetken maalilla irtosi ottelusta 0-1 vierasvoitto. Vuotta myöhemmin joukkueet pelasivat Maarianhaminassa 2-2 tasapelin, silloin Ilveksen maaleista vastasivat Lotta Lähteenmäki ja nyt vieraiden paidassa pelaava Silja Tuominen.

Ilveksen kotiavaus lähes 1500 katsojan edessä oli onnistunut myös kentän puolella. Energinen joukkue hallitsi koko ottelun ajan pelitapahtumia ja pelasi erittäin viihdyttävää jalkapalloa. Kolme kaunista maalia joukkueelta nähtiin Nelly Lehtilän, Anna Olmalan sekä Anela Ljesnjaninin toimesta ja Nelli Hautamäen rauhalliset otteet tolppien välissä korostivat hyvää puolustuspelaamista. Vielä viime kaudella joukkueen pelaaminen ottelun sisällä heitteli liikaa, mutta ainakin avusottelun perusteella tähän on tullut selkeästi parannusta. Uudet vahvistukset sopivat joukkueen pelitapaan mainiosti ja antavatkin valmennukselle lisää työkaluja entistä monipuolisempaan pelaamiseen.

Ottelu alkaa lauantaina Wiklöf Holding Arenalla klo 17 ja kotisohville ottelun tarjoaa selostettuna Ruutu+ Urheilu.