Anssi Ylinen on edustusjoukkueen uusi päävalmentaja – J-P Berg ja nykyinen valmennustiimi valmentaa kauden loppuun saakka

Anssi Ylisestä tulee edustusjoukkueen päävalmentaja käynnissä olevan kauden jälkeen.

Ylinen toimii tulevan päävalmentajapestin lisäksi tyttöjen ja naisten huippuvaiheen valmennuspäällikkönä. Anssin valmennustiimistä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Anssi toimi edustusjoukkueen päävalmentajana viime vuoden kesäkuusta kauden loppuun saakka, joten toimintaympäristö ja joukkue ovat hänelle tuttuja.

”Innolla lähden taas mukaan. Olen viimeksi tainnut vuonna 2019 valmentaa koko kauden alusta lähtien, mikä antaa totta kai mahdollisuuksia kehittää pelaajia ja yksilöitä entisestään.”

Keltavihreiden pelaajien työmoraali teki Yliseen vaikutuksen viime kaudella.

”Joukkueesta voisin sanoa sen verran, että kun olin sen kolme, neljä kuukautta joukkueen mukana, niin se jäi mieleen, että pelaajat olivat todella sitoutuneita, tekivät asioita tosi huolellisesti ja laittoivat aina kaiken peliin. Hyvä fiilis jäi edellisestä kerrasta, mukava tehdä töitä tuollaisten pelaajien kanssa.

Se motivoi myös lähtemään nyt mukaan, se pelaajien halu kehittyä.”

 

Yliseltä löytyy valmennuskoulutuksista UEFA PRO sekä valmentajan ammattitutkinto. Poikien ja miesten puolella Anssi on valmentanut kaikkia ikäluokkia 5-vuotiaiden jalkapallokoulusta miesten edustusjoukkueisiin saakka. Valmennuskokemusta löytyy miesten puolelta lähes kaikilta sarjatasoilta Kutosesta Ykköseen.

Anssi on toiminut Ilveksen tyttöjen valmennuspäällikkönä loppuvuodesta 2020 lähtien ja nyt ottaa siis naisten päävalmentajavastuun 1.11.2022 alkaen. Tämän lisäksi Anssi jatkaa tyttöjen huippuvaiheen (C15-naiset) valmennuspäällikkönä. C14- ja nuorempien valmennuspäällikön tehtävät jaetaan muiden tekijöiden kanssa.

 

J-P Berg ja naisten edustusjoukkue eivät jatka yhteistyötä yhteisellä päätöksellä. J-P ja nykyinen valmennustiimi valmentaa kauden 2022 normaalisti loppuun saakka.

”Vuosi naisten joukkueen mukana on ollut työntäyteinen. On ollut ilo työskennellä ammattitaitoisen tiimin sekä lahjakkaiden ja motivoituneiden urheilijoiden kanssa ja seurata heidän kehittymistään. Päätökseeni siirtyä sivuun kauden loputtua vaikutti erityisesti elämäntilanteeni muutos. Sen vuoksi opettajan ja liigavalmentajan työn yhdistäminen kävi liian vaikeaksi.”

 

Edustusjoukkueella on pelaajasopimuksia tällä hetkellä kasassa noin 15 kappaletta ja lisää sopimuksia lähdetään tekemään Ylisen ja taustajoukkojen kanssa.