Kotiavaus koittaa – FC Honka saapuu vieraaksi lauantaina kello 14:00!

Tuuli Viinikka kamppaili tähän malliin Suomen Cupissa. Mikä fiilis laitapelaajalle jäi puolestaan liigadebyytistä? Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kauan odotettu Kansallisen Liigan kotiavaus on käsillä viimein lauantaina! Espoolainen FC Honka saapuu Ilveksen vieraaksi lauantaina kello 14:00 alkavaan otteluun. Liigan toisen kierroksen ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka kokivat tappiot avauskierroksella, joten avauspisteistä taistellaan varmasti tulisesti.

Viime vuonna Ilves ja FC Honka kohtasivat toisensa jo Liigan avauskierroksella, kun pisteet tasattiin Espoon hallissa lukemin 1-1. Tänä vuonna joukkueiden ensimmäistä liigakohtaamista joudutaan siis odottamaan kauas toiselle ottelukierrokselle asti.

Joukkueet ovat toki tulleet viime aikoina toisilleen tutuksi Suomen Cupin merkeistä. FC Honka nappasi itselleen Suomen Cupin pisteet 12. helmikuuta pelatussa. Kamppailu oli tauolla lukemissa 0-0, mutta Honka vei ottelun nimiinsä lopulta lukemin 0-3, kun toisella puoliajalla maalinteossa onnistuivat Saana Hartikainen, Aino Nurmi ja Matilda Kuusniemi Fishwick.

Hongan Cup-taival katkesi kilpailun puolivälierissä, kun tuleva finalisti Åland United tiputti sen rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Kansallisen Liigan avauskierroksella espoolaiset kokivat kotonaan 0-4 (0-2) tappion PK:35:lle. Ilves puolestaan hävisi KuPS:lle vieraissa 5-1 (2-0), joten joukkueiden maaliero on melkoisen tasoissa. Ilveksen liigakauden avausmaalin teki Saana Tuomala, jo tavaramerkiksi muodostuneella kaukolaukauksella yläkulmaan. Saana löysi maalijyvän Cupin peleissä ja jatkoi hyväksi havaitulla linjalla myös Kansallisen Liigan avauskierroksella.

Avauskierroksen ennakkofiilisvideolla kapteeni ”Lare” Laurikainen epäili Saanan iskevän keltavihreiden kauden avausmaalin. Nähdäänkö Saanan tai muiden tekemänä lisämaaleja lauantaina?

Ilveksen päävalmentaja J-P Berg peräänkuulutti KuPS-ottelun jälkeen, että joukkue odottaa innolla FC Hongan kohtaamista ja päävalmentaja uskookin, että keltavihreät ovat huomattavasti valmiimpia espoolaisten kohtaamisen tällä kertaa.

Wingback Tuuli Viinikka teki Meri Hämäläisen ja ”Patra” Bohuin kanssa liigadebyytin avauskierroksella Kuopiossa. Minkälaiset fiilikset Hämeenlinnan laitakiitäjälle debyytistä jäi ja millä eväin joukkue lähtee Tuulin mukaan FC Hongan kaatoon?

”Liigadebyytti tuntui tietenkin tosi hienolta ja ihan hyvät fiiliksetkin jäi. Kyllähän liigavauhti vähän kovempaa on kuin muualla ja siihen on vielä totuttelemista.

Honka-peliä varten lähdetään parantamaan ainakin vetojen blokkaamista, joissa oli parannettavaa KuPS-pelissä. Sen lisäksi lähdetään vielä kovemmalla taisteluilmeellä ja aggressiivisuudella ja otetaan ekasta kotipelistä pisteet kotiin.”

Tällä asenteella lauantaina avauspisteiden jahtiin, tervetuloa lämpimästi Kauppiin! Lippuja kamppailuun myydään hintaan 7/5 euroa. Ilveksen pääyhteistyökumppani Intersport Koskikeskus tarjoaa kahdelle ensimmäiselle lipunostajalle ilmaiset pääsyliput otteluun! Ole siis nopea ja saavu paikalle Kauppiin, lipunmyynti alkaa kello 13:00.

Paikat ottelusta on varattu ainakin Ilveksen yhteistyöseurojen pelaajille ja heidän vanhemmilleen, jotka ovat kutsuttu otteluun. Ilveksen yhteistyöseuroja ovat LeKi-futis, Ylöjärven Ilves, Oriveden Tuisku sekä Viialan Peli-Veikot.

Niitä, joita kahvi- tai makkarahammas mahdollisesti kolottaa, kioski palvelee totutusti sekä asiantuntevasti.

Jos et syystä tai toisesta pääse kotiavaukseen paikan päälle, niin toinen vaihtoehto pelin näkemiselle on Ruutu+: https://www.ruutu.fi/stream/4053126.

Nähdään Kaupissa!