Pistetili auki toisessa ottelussa – Heta Olmalan maali ja tiukka puolustus avausvoiton takuina!

Tätä lisää! Seuraavia pisteitä ja Heta Olmalan maalia jahdataan Kaupissa sunnuntaina 17. huhtikuuta. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves ja FC Honka kohtasivat lauantaina Kansallisen Liigan kauden toisessa ottelussaan. Kauppiin oli saatu hieno kevätsää ja katsomoon reilut 250 katsojaa. Ilveksen nuorimman junioriedustusjoukkueen, T14-joukkueen pelaajat saattoivat keltavihreät kauden ensimmäiseen kotiotteluun. Kotiavauksen puitteet olivat näin ollen kunnossa!

Ensimmäinen jakso

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun täynnä virtaa ja kumpaakin joukkuetta ottelun avausmaalin tekeminen ja itse ottelusta avauspisteiden hommaaminen kiinnosti selkeästi paljon.

Maalinteon aloitti kotiyleisön onneksi keltapaitainen kotijoukkue!

Ottelun ensimmäinen ja lopulta myös ainoa maali nähtiin 24. minuutilla. Kotijoukkue sai pidettyä painetta vieraiden päädyssä. Kippari Laurikainen pääsi pariinkin otteeseen heittämään sivurajaheittoa lyhyen ajan sisällä ja vaikka toinen ja erittäin ratkaiseva heitto saattoikin lähteä hieman kentän puolelta, niin yhtä kaikki. Lauran sivurajaheittoon pääsi väliin valkopaidat, mutta kakkospallo tippui Tuuli Viinikalle. Vaihde silmään ja suunta kohti päätyrajaa. Tuulin oikean jalan keskitys löysi aivan vapaana olleen Heta Olmalan ja numero 22 viimeisteli pallon akrobaattisesti oikealla jalalla verkon perukoille. Hetan kauden ensimmäinen ja keltavihreiden kauden toinen maali vei kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Puolen tunnin kohdalla Jenni Kantanen nousi keskeltä ja petasi vetopaikan Aino Rasiselle. Keskikenttäpelaajan veto lähti kaukaa, mutta nousi Emma Immosen vartioiman Honka-maalin yli.

Pari minuuttia tästä, vierasjoukkue kävi äärimmäisen lähellä tasoitusta. Kaupin katsomoiden puoleiselta laidalta lähtenyt kulmapotku päätyi pienen hässäkän ja kenties Meri Hämäläisen käsien kautta tolppaan ja siitä kenties Saana Tuomalan selkään. Aino Rasinen oli lopulta oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pääsi purkamaan tilanteen.

Tauolle siis kotijoukkueen johdossa!

Toinen jakso

Vajaan tunnin kohdalla Silja Tuominen ja Jenni Kantanen petasivat hienosti paikkaa Hongan boksiin vasemmalta laidaltaan nousseelle Noora Hämäläiselle. Noora leikkasi keskelle ja pääsi oivaan vetopaikkaan, mutta Immonen koppasi oikean jalan laukauksen itselleen.

Hetki tästä keltavihreät saivat vapaapotkun oikealta laidalta. Pallon takana oli varsin tuttu kolmikko, Viinikka-Tuomala-Rasinen. Tällä kertaa oli Saanan vuoro lähettää pallo laatikkoon ja keskitykseen pääsikin väliin Kantanen, jonka pusku jäi kuitenkin vajaaksi ja painui maalin ohi.

Ilveksen ensimmäinen vaihto nähtiin 74. minuutin kohdalla, kun paljon töitä paiskinut Rasinen teki tilaa Pessia Purhoselle.

Honka sai paikoitellen painetta kotijoukkueen maalille, mutta maali pysyi varjeltuna. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut 10 minuuttia, valkopaidat saivat kaksi puolittaista tilannetta. Ensimmäisessä paikassa vaihdosta sisään tullut Elli Seiro ajoi voimakkaasti laidalta sisään ja lähetti matalan keskityksen maalille, mutta vastaanottavassa päässä oli ainoastaan Hämäläisen hanskat. Toisessa tilanteessa toinen Hongalta sisään tullut pelaaja, Julia Schalin pääsi vetopaikkaan boksin sisältä, mutta laukkauksen blokkasi hienolla liu’ulla Tuomala.

Lähes heti perään nähtiin vaarallinen tilanne toisessa päässä. Kantanen ja vaihdosta sisään tullut Purhonen petasivat vetopaikan 16-alueelle nousseelle Viinikalle oikealle laidalle. Laukaus oli kova, mutta nousi yli vieraiden maalin.

Seuraavat kotijoukkueen vaihdot nähtiin 88. peliminuutilla, kun Tupla-Sofia, eli Määttä ja Laine tulivat kentälle. Tilaa tekivät hyökkäyspään Tuominen ja Kantanen.

Kotijoukkue teki 90. minuutilla vielä yhden vaihdon, kun maalin rykäissyt H. Olmala siirtyi sivurajan toiselle puolelle ja hänet korvasi numero 10, Pipsa Saarilahti.

FC Honka haki vimmatusti tasoitusmaalia ottelun loppuun saakka, mutta sitä ei lopulta nähty, vaan kotijoukkue pääsi heittämään voitontanssit ja kiittämään hyvin pelissä mukana elänyttä kotiyleisöä reilun 90. minuutin jälkeen.

Keltavihreiden hyvä joukkuepuolustus Anna Olmalan, Saana Tuomalan ja Laura Laurikaisen johdolla sekä viimeisenä lukkona toiminut Meri Hämäläinen varmistivat kauden ensimmäisen voiton sekä samalla kauden ensimmäisen nollapelin. Nollapeli oli myös Merin lyhyehkön pääsarjauran ensimmäinen, onnittelut Merille!