Keltavihreille vieraita lauantaina saarelta – kotijoukkue Ilves jahtaa kauden kolmatta voittoa

”Emuli” Tulkki esittely volleytaitojaan NJS-kotiottelussa. Maalia ei tuolloin tullut, entäs sitten Åland Unitedin verkkoon? Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilves saa lauantaina kotona Kaupin urheilupuistossa vastaansa sarjataulukossa nelosena majailevan Åland Unitedin.

Toissa kauden mestari ja viime kauden kolmonen on avannut tämän Kansallisen Liigan kautensa kolmella voitolla, yhdellä tasapelillä ja kahdella tappiolla. Kotijoukkueen vastaavat lukemat ovat 2-1-3.

ÅU on ollut haastava vastustaja Ilvekselle varsinkin Tampereella pelatuissa otteluissa. Kaupissa viime huhtikuussa pelattu kamppailu päättyi vierasjoukkueen 0-4 voittolukemiin.

Saarella heinäkuussa joukkueet tasasivat pisteet maalein 2-2, Ilveksen maaleista vastasivat Lotta Lähteenmäki ja Silja Tuominen ja ÅU:n vastaavista Sarah Troccoli sekä Monica Hagström, jotka molemmat jatkavat Unitedin riveissä myös tällä kaudella.

Ilveksen edellistä kotivoittoa ÅU:sta saa hakea kaudelta 2017 asti. Tuolla kaudella tupsukorvat olivat vahvempia molemmissa otteluissa, kun Tampereella pelattu ottelu päättyi 4-0 lukemiin ja Wiklöf Holding Arenalla pelattu kamppailu puolestaan vieraiden 0-1 voittoon.

Edellinen Ilveksen voitto ahvenmaalaisista puolestaan on kaudelta 2020, kun Roosa Tuomisen viime hetkien maali varmisti keltapaitaiselle vierasjoukkueelle täydet kolme pistettä saarelta.

Saarelaisten tämän kauden paras maalintekijä on yhdysvaltalaishyökkääjä Katherine ”Kit” Loferski, joka on tehnyt kuusi maalia yhtä monessa ottelussa. Loferskin maalit ovat syntyneet melkoisissa ryppäissä, sillä hyökkääjä painoi hattutempun niin NJS:n kuin ONS:nkin verkkoon. Seuraavaksi tehokkain maalintekijä on virolainen Signy Aarna, joka on iskenyt kuuteen otteluun neljä maalia.

ÅU:n otteluissa verkko on heilunut oikein huolella, sillä joukkue on tehnyt kuudessa matsissa 20 maalia ja päästänyt kahdeksan.

Åland Unitedia edustaa toista kauttaan Ilves-kasvatti Sanni Ojanen. Tamperelaisia aiemmin kipparoinut Ojanen on pelannut saarelaisten riveissä vajaan 30 ottelun verran, joissa toppari on ennättänyt tekemään yhden maalinkin.

Ojanen on todella tuttu pelaaja toiselle Ilves-kasvatille, Aino Rasiselle, joka pääse pelaamaan nyt liigakarkeloissa kolmatta kertaa Sannia vastaan. Minkälaisin asein Aino ja keltavihreät horjuttavat ÅU-puolustusta?

”Meillä on paljon nopeita ja taitavia pelaajia, joiden avulla ollaan saatu viime peleissä luotua hyviä maalipaikkoja. Kun jatketaan samalla tavalla ja viimeistellään vielä tehokkaammin, niin varmasti saadaan hyvä peli aikaiseksi lauantaina.”

Aino ja Ilves-kapteeni Laura Laurikainen palkitaan ennen ottelun alkua, sillä molemmat saavuttivat aiemmin tällä kaudella hienon, sadan pääsarjaottelun rajapyykin. Kaksikon lisäksi ennen ottelua palkitaan myös Johanna Lindell Kansallisen Liigan Legendana.

ÅU-ottelu toimii Ilveksen junioriedustuksen kutsuotteluna, joten juniorien lisäksi Ilves-vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita katsomoon. Lippuja saa portilta hintaan 7/5 euroa ja Ilves-kahvio palvelee pienen suolaisen ja makean nälkäisiä. Tervetuloa Kauppiin!

Ottelun voi katsoa myös tutusti Ruudun kautta https://www.ruutu.fi/stream/4073600 sekä suorana televisiosta Yle TV2:lta. Yle näyttää kevätkierroksella kolme Kansallisen Liigan ottelua ja lauantainen Ilveksen ja Åland Unitedin kohtaaminen on yksi näistä. Syyskierroksilta Yle näyttää vielä kolme kierrosta lisää.