Kansallinen Liiga käyntiin – KuPS–Ilves kello 14:00 Kuopiossa!

Anna Olmala ratkaisi Suomen Cupin puolivälieräottelun Jyväskylän Pallokerhoa vastaan pilkkukisassa. Kuka ampuu Ilveksen pilkut Kansallisen Liigan kaudella 2022? Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perinteikkäät KuPS ja Ilves iskevät yhteen koko Kansallisen Liigan kauden avausottelussa lauantaina. Kuopion Väre Areenalla pelattava ottelu alkaa kello 14:00. Ottelussa ovat vastakkain viime kauden mestari ja seiska.

KuPS ja Ilves kohtasivat Pirkkahallissa joulukuun 11. pelatussa harjoitusottelussa, jossa vierasjoukkue oli vahvempi osumin 0-5 (0-2). Kuopioon suunniteltu toinen harjoitusottelu joukkueiden välillä jouduttiin perumaan Ilveksen terveystilanteen vuoksi.

Suomen Cupissa kuopiolaiset etenivät kahdeksan parhaan joukkoon, eli puolivälierävaiheeseen saakka. Wiklöf Holding Arenalla pelattu puolivälieräottelu Åland Unitedia vastaan ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen, kun ÅU paineli välieriin osumin 4-2. Varsinaisella peliajalla maaleista vastasivat ÅU:n Signy Aarna ja KuPS:n Lavdije Begolli.

Begolli sijoittui viime kaudella Kansallisen Liigan maalipörssin sijalle 12 yhdeksällä tehdyllä maalilla. Maalipörssin voitti kuopiolaisten Gentjana Rochi, joka iski kaudella 2021 peräti 26 kaappia.

Ilveksen paras maalintekijä viime kauden liigassa oli Silja Tuominen 13. osumalla. Tämän vuoden Suomen Cupin puolella Siljan lisäksi maalinteossa kunnostautui oikein huolella varakapteeni Saana Tuomala, joka paukutti pallon verkkoon Cup-otteluissa peräti kahdeksan kertaa. Saana toivoi sopimusuutisen yhteydessä, että maaleja syntyisi lisää alkavalla kaudella. Tuo toive on nyt täytetty ainakin Suomen Cupin osalta, nähdäänkö hämeenlinnalaiselta maaleja myös Kansallisen Liigan puolella? Maalijahti alkaa lauantaina!

Ilveksen puolustuslinjaan tälle kaudelle saapunut ja kapteenistoon valittu Anna Olmala sai ”kunnian” kertoa fiiliksistä ennen kauden avausottelua.

”Hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä liigan avaukseen! Cupin peleistä saatiin hyvää oppia kehityskohteista ja toisaalta myös luottoa omaan tekemiseen, joita ollaan hyödynnetty meidän valmistautumisessa liigaan.

Saadaan heti alkuun kova haaste hallitsevasta Suomen mestarista, mutta me ollaan valmiita taistelemaan kauden avauspisteistä ja kentällä nähdään varmasti periksiantamaton ja vauhdikas vierasjoukkue.

Meillä on yhtenäinen joukkue, mutta erityisesti kannattaa seurata kovan kuntoutuksen tehnyttä Emulia (Tulkki) keskikentällä ja liigadebyyttiä tekevää Tuulia (Viinikka) haastamassa laidalla. KuPS:sta mielenkiintoista on seurata entisten tipsiläisten pelaamista.”

Näillä puheilla kohti lauantain liiga-avausta ja Kuopiota!

KuPS – Ilves ottelun voi katsoa Ruutu+ -palvelun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4053116. Ruutu näyttää jokaisen Kansallinen Liiga -ottelun myös kaudella 2022.