Ennakko: Voitonmakuun päässyt Ilves iskee lauantaina FC Hongan kimppuun

Karkaako Sofia Määttä lauantaina myös FC Hongan puolustukselta? Tervetuloa seuraamaan! Kuva: Joope Erkkilä.

Helteinen kesä jatkuu Ilveksen osalta lauantaina, kun Kauppiin vieraaksi saapuu FC Honka. Kauden avausvoittonsa tiistaina napannut Ilves halajaa itselleen voittoputkea, joten espoolaiset saavat vastaansa voitonnälkäisen kotijoukkueen. 

Kansallisen Liigan alkusarja on puolessa välissä, joten Ilveksellekin vastustajaksi saapuu avauskierroksella Espoossa kohdattu FC Honka. Tuolloin Honka kiri Ilveksen kahden maalin kiinni ja pisteet tasattiin lopulta 2-2 tuloksella. Joukkueiden väliset ottelut ovat olleet aikaisemminkin erittäin tasaväkisiä, eikä lauantain ottelustakaan muuta voi etukäteen ennakoida. Avausottelussa keltavihreille osuivat Aino Rasinen ja Pipsa Saarilahti.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitto allaan. Honka päätti kesäkuun alussa viiden voitottoman ottelun putkensa kaatamalla hallitsevan mestarin Åland Unitedin kotonaan 3-1. Espoolaisille tämä on siis ensimmäinen ottelu kesätauon jälkeen.

Honka on sarjataulukossa kuudennella sijalla, kerättyään yhdeksässä pelissä 12 pistettä. Maaliero 10-9 kertoo maaliodottaman olevan heidän otteluissaan todella alhaisen.

Ilves puolestaan ehti tiistaina pelata yhden rästiottelunsa ja nappasi kauden avausvoittonsa JyPK:stä. Joukkue on saanut vihdoinkin pelinsä kulkemaan toivotulla tavalla ja kamppailu pääsystä ylempään jatkosarjaa käy edelleen kuumana.

Päävalmentaja Anssi Ylinen peräänkuulutti tauon jälkeen puolustuksen tiivistämistä ja se näkyikin tiistain ottelussa. Ilves pelasi varsinkin avausjaksolla erittäin mallikkaasti ja jatkossa Ylinen toivoo hyvän pelin kestävän keskeytyksittä loppuvihellykseen asti.

”Nyt olemme palautelleet ja pitäneet palaveria edellisen ottelun jäljiltä. Hyvillä mielin lähdetään Honkaa vastaan, sillä tiistain ottelussa näkyi aika paljon viime aikoina painotettuja asioita. Tietysti vähän löytyi jotain korjattavaakin. Uskon kuitenkin meidän vakiinnuttavan omaa toimintaamme koko ajan.

Myös Ylinen on huomioinut Hongan pelien olleen melkoisen vähämaalisia. Lauantain ottelusta on varmasti tulossa tiukka ja vähämaalinen, muttei kuitenkaan mikään tylsä kahden joukkueen puolustuspeli.

”Honka on viime aikoina pelannut melko vähämaalisia otteluita. Puolustavat todella hyvin ja uskoisinkin ottelusta muodostuvan vähämaalisen koitoksen. Ei meilläkään tarkoitus ole missään nimessä pelkästään puolustaa, mutta kenttätasapainon täytyy pysyä koko ajan balanssissa.

Toivonkin meiltä löytyvän rohkeata hyökkäyspelaamista, kunhan vaan tasapaino säilyy koko ajan. Silloin ei meillekään pysty maaleja tekemään.

Tampereellakin olemme saaneet nauttia hellelukemista jo pitkään ja lisääkin on vielä luvassa. Suhteellisen lähekkäin olevat pelit on Ilveksen joukkueessa huomioitu ja palautumiseen on kiinnitetty huomiota.

”Pelaajat ohjeistettiin tiistain pelin jälkeen syömään ja juomaan hyvin. Siinä on kuitenkin 90 tuntia aikaa palautumiseen, mikä hyvän nesteytyksen avulla riittää kyllä.

Ehkä perjantain harjoitusta täytyy miettiä hiukan tarkemmin ja ohjeistaa pelaajat vielä valmistautumaan otteluun normaaliakin huolellisemmin.

Ilveksen joukkueen pelaajaluetteloon tiistain ottelussa oli ilmestynyt myös Kaisa Juvosen nimi ja hän juoksikin ottelussa toisella jaksolla kentälle. Kaisa ehtii Ilvestä edustamaan ainoastaan neljän ottelun verran, ennen kuin hän palaa takaisin Yhdysvaltoihin opiskelemaan. Valmennus otti Kaisan mielellään vahvistamaan joukkuetta, vaikka lyhyeksikin aikaa.

”Kaisa tuo nuoresta iästään huolimatta meille kokemusta ja varsinkin taitoa. Samoin kilpailu peliajasta lisääntyy, mikä ei koskaan ole pahasta.

Ilves – FC Honka pelataan Kaupissa lauantaina kello 15 alkaen. Paikalle toivotaan yleisöäkin runsain määrin kannustamaan keltavihreät jälleen voittoon, lippuja saa portilta hintaan 7/5 euroa. Toki kannustaminen onnistuu myös kotisohvalta, sillä ottelu näkyy suorana ja selostettuna Ruutu-palvelun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3858329.