Julia Rytkönen haluaa jatkaa nousujohteista kehitystään

Julia Rytkönen venyttää kohti Kansallisen Liigan kautta. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen toimiva tapa kehittää pelaajia reservijoukkueen kautta tuottaa hyviä tuloksia vuosi vuodelta. Toppari Julia Rytkönen on tästä hyvänä esimerkkinä, sillä hän kehittyi viime kaudella Kakkosen pelaajasta Kansallisen Liigan pelaajaksi ja lähtee nyt jahtaamaan mitalia.

Tammikuussa 20 vuotta täyttänyt Julia Rytkönen on noussut vahvasti mukaan kilpailemaan paikasta Ilveksen avauskokoonpanoon. Hänen kehityskäyränsä on ollut nousujohteinen ja kaikki merkit näyttävät nousun jatkuva. Viime kaudella tapahtunut kehitys jätti hyvän kuvan sekä nälkää tälle kaudelle.

Tasaisesti nousujohteinen oli viime kausi. Pelasin pääasiassa Naisten kakkosta, mutta loppukaudesta pääsin sitten Kansallisen Liigan peleihin mukaan. Mielestäni kehityin ihan hyvin kauden aikana ja tavoitteenani olikin nousu edustusjoukkueen mukaan. Paljon peliaikaa Kakkosessa toi otteisiini lisää pelinopeutta, rytmiä sekä tietynlaista rauhallisuutta”muisteli Julia viime kautta.

Talvikauden harjoittelun keskeytti hetkeksi aikaa opiskelut, mutta siitä huolimatta Julia on tyytyväinen harjoituskauteen.

”Talvikausi on mennyt todella hyvin, tosin yo-kirjoitukset aiheuttivat pienen karanteenin. Treenijaksot ovat kuitenkin sujuneet hyvin, niin itsellä kuin kokojoukkueellakin. Pelit sujuu koko ajan paremmin, ja olemme valmiita sarjan aloitukseen”, toteaa topparina viihtyvä Julia.

Ilveksellä on positiivinen ongelma, sillä joka pelipaikalle löytyy useampikin pelaaja. Pelaajat laittavat valmennusjohdon miettimään avauskokoonpanoa oikein tosissaan.

”Kilpailu peliajasta on todella tiukkaa, meitä on monta hyvää topparia paikasta tappelemassa. Töitä täytyy paiskia harjoituksissa, jotta pääsee pelaamaan. Omista vahvuuksistani nostaisin rauhallisuuden sekä pelin avaamisen, joilla pystyn joukkuetta hyvin auttamaan. Puolustuspelaamisessa on aina parannettavaa, sen uskon parantuvankin pelien myötä”, analysoi Julia tilannetta.

Topparin paikalle ovat tyrkyllä niin joukkueen varakapteenit Saana Tuomala ja Laura Kattelus kuin myös Ilves/2:sta edustusjoukkueen sopimuspelaajaksi noussut Joanna Simola.

Joukkue uudistui todella paljon ja mukaan on tullut nippu todella lahjakkaita nuoria haastajia.

”Olemme todella hyvin hitsaantuneet jo yhteen, joukkuehenki on erittäin hyvä tällä hetkellä. Nuoret pelaajat ovat todella hyviä ja haastavat meidät ’kokeneemmat’ ihan tosissaan”, kehuu hän nuoria haastajiaan.

Lukio-opinnot ovat Julialla nyt takanapäin, lakkiaisjuhlia vielä odotellaan. Jonkin verran hän vielä joutuu lukemaan pääsykokeisiin, muutoin keskittyminen on pelkästään jalkapallossa.

”Tulokset eivät ole vielä tulleet, mutta uskon ihan hyvät arvosanat tulevan. Hakupapereita olen lähettänyt sekä tamperelaisiin kouluihin että muuallekin. Katsotaan kesällä, mihin sitä sitten ollaan menossa, avaa Julia tulevaisuuden kuvioitaan.

Kansallinen Liiga aloittaa pelaamisen tyhjille katsomoille. Tämän eron pelaajatkin huomaavat.

”Kyllähän sen eron huomaa, kun kannustus puuttuu. Muutoinkin se on aina mukavaa, kun katsomossa on perheenjäseniä ja muita tuttuja. Se tuo sellaista ekstratsemppiä pelaamiseen. Uskon kuitenkin, että saamme joukkueen sisällä luotua sellaisen hengen päälle, että peli kulkee ilman katsojiakin, arvelee hän tämänhetkistä tilannetta.

Ilves lähtee kauteen todella kovin tavoittein. Menetystä lähdetään hakemaan tosissaan, eikä tarkoitus ole kumarrella ketään.

”Jokaista peliä lähdetään tietysti voittamaan, mutta kyllä me mitalia lähdemme hakemaan tältä kaudelta. Kaikki ovat sitoutuneet tekemään töitä yhteisen tavoitteen eteen, kertoo toppari joukkueen kunnianhimoisesta tavoitteesta.